Plusy i minusy Krav Magi
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o ludzi których wymieniasz są ok. Moryl – widziałem dobry fachowiec
Adamczyk ale Grzegorz, bo Tomasz dostaje zadyszki jak cokolwiek pokazuje, chyba nigdy nie ćwiczył, no albo dawno ale to nieprawda.
A Kruk, to już emeryt i chyba lata świetności ma za sobą.
A ty znasz kogoś z tego kręgu, z poza Polski
Napisano Ponad rok temu
Mateusz K,
Co to za NIK „Ksywa jak Ciota?[/quote]
bardzo ladnie ale pisze sie nick Cioto
[quote name="budo_MadXXX"]
Po trzecie w odróżnieniu od ciebie ćwiczyłem nie tylko z ludźmi z IKMF ale także z Poznaniakami w myśl zasady: nie podziały ale prawda jest najważniejsza.[/quote]
Z jakimi poznianiakami ?? myslisz ze cwiczyles z kims z innego miasta i juz rzadzisz szkoda slow ....[/quote]
A ty jaką znasz prawdę o Kravmaga ?[/quote]
A jakie Ty znasz bo z dupy dziwnymi pytaniami walisz
Pokusiłeś się by zobaczyć jak ćwiczę ludzie z Europejskiej Federacji[/quote]
Pokusilbys sie chodzic troche czesciej do szkoly
Napisano Ponad rok temu
NIK czytaj NICK.
Widzę iż z tobą trzeba prościej bo nie chwytasz, jak krowie na rowie.
Więc jeśli chodzi o szkołę ty ją w końcu rozpocznij.
I Paszczaku nie loguj się pod dwoma nickami jako Mateusz K i Scorpiob.
Niby taka chytra z ciebie sztuka
Napisano Ponad rok temu
Proponuje jednak zajac sie treningami(zamiast wypocinami na tym forum), gdyz moze tam bedziesz wzbudzal troche wiekszy szacunek.
Napisano Ponad rok temu
Mam jednak nie odparte wrażenie iż większość z tych najbardziej zainteresowanych to treningów unikają, bez urazy to nie o tobie
a na szacunek trzeba sobie zasłużyć
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co ty się tak żółcią zalewasz, ćwiczysz kravmaga a nerwów nie umiesz opanować,
Może lepiej na Taj Chi.
Do wieku chłopcze się nie czepiaj bo ty swojego nie podjesz, a ile masz latek chłopczyku?
Masz jakąś wiedze na temat systemu który ćwiczysz?
Napisano Ponad rok temu
TO mu napewno dobrze zrobi
Napisano Ponad rok temu
Karl odczep sie .
to tyle z mojej strony
Napisano Ponad rok temu
Co ty na to Siorbiop
Podyskutujesz czy się boisz, może na argumenty a nie na obrażanie ?
Napisano Ponad rok temu
Kiedy zainteresowałeś się systemem 2 lata temu?
I co wiesz na jego temat?
Napisano Ponad rok temu
co myślisz na ten temat? ile czasu ćwiczysz?
nie wstydź się.
z chęcią posłucham co masz do powiedzenia
Napisano Ponad rok temu
i jescze się ciskają....
Napisano Ponad rok temu
ja myślę, że Siorbiop nie jest taki i ma cohones (czytaj jaja) i zabierze głos w dyskusji
Napisano Ponad rok temu
GROM to nie jest temat dla Was, to RAZ.
DWA, to co trenują operatorzy to nie spotkacie NIGDZIE !!!
TRZY ci co obrzucają Krav Maga błotem to ich sprawa, głupota, nie wiedza kij mnie to obchodzi. Wiem jedno, KM jest nauczane w 1 PSK, SDS "Formoza", GSG-9, SEALs i inne.
Napisano Ponad rok temu
A zresztą, co ja Ci będę tłumaczył - przejrzyj dobrze to forum, to łykniesz nieco wiedzy
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Jakoś ludzie dla których doskonałe przeszkolenie to sprawa życia lub śmierci (nie gadam TYLKO o H2H) nie mają tak krytycznego zdania o Kravce.
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
jednostki wojskowe/policyjne tzw. specjalnenie mają jako priorytetu walki wręcz, ale uzywanie broni palnej - jeżeli chodzi o to, oraz o np. taktykę zdobywania zaminowanego obiektu niewątpliwie ludzie służacy w takich jednostkach więdzą i potrafia więcej od 99% uzytkownników tego forum - wliczając mnie. Nie zmienia to jednak faktu, że komandos dowolnej formacji, trenujący tylko tzw. combaty dostanie w dupę w starciu wręcz od każdego średnio rozgarnietego cywila na srednim poziomie zaawanasowania w tzw. treningu przekrojowym czy w pojedyńczych stylach takich jak: MT, boks, bjj, judo czy zapasy. Wynika to min. z faktu , że w combatach naucza się od razu technik "najbardziej zabójczych" pomijajac w procesie treningowym etap nauki podstaw (np. właściwego poruszania się czy wypracowywania pozycji), a niestety zabójcze technik i ciosy działające na nie mającego o walce pojęcia gościa, nie zadziałaja na kogoś kto ma wypracowane elemanty podstawowe - po prostu nie dopusci on do sytuacji w której dana technika mogłaby byc zastosowna
Napisano Ponad rok temu
TRZY ci co obrzucają Krav Maga błotem to ich sprawa, głupota, nie wiedza kij mnie to obchodzi. Wiem jedno, KM jest nauczane w 1 PSK, SDS "Formoza", GSG-9, SEALs i inne.
Wojskowa odmiana BJJ- to system używany w:
1. Armii amerykańskiej (podręcznik FM 3-25-150 z roku 2002) + uzupełnienia z Boksu tajskiego + Walka bronią - więcej tutaj
2. Navy Seals (elitarnych oddziałach amerykańskich komandosów)
3. Rangers (j.w.)
4. Formacji amerykańskiej piechoty morskiej - Marines (SYSTEM: MCMAP, podręcznik MCRP-302B z roku 1999)
Czy to znaczy że BJJ jest tajne, zabójcze itp. itd. ?
NIE. System trenowane przez wojsko i siły specjalne nie jest lepszy od cywilnych. Wojsko NIE JEST wyznacznikiem skuteczności w walce.
Obojętne czy to krav maga, defendu, BJJ, sambo czy aikido. Niewłaściwy argument.
Więcej poczytasz sobie tutaj:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kluby
- Ponad rok temu
-
o co chodzi...?
- Ponad rok temu