Czy walka dwóch aikidoków jest możliwa?
Napisano Ponad rok temu
jak to mowi sensei A Sato na obozie letnim 3 timing czyli zaatakuj zanim ciebie zdarza zaatakowac, czy jakos tak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam Wszystkich żądnych tanich sensacji :wink:
S.
Napisano Ponad rok temu
niektore rzeczy lepiej przemilczec
jak to mowi sensei A Sato na obozie letnim 3 timing czyli zaatakuj zanim ciebie zdarza zaatakowac, czy jakos tak
To cieszy , że ze staży prowadzonych przez Twoich Nauczycieli zostaje Ci tak dużo dokładnych i usystematyzowanych informacji .
S.
Napisano Ponad rok temu
Wiem, przegiąłem, ale niektóre tematy powalają :?
Napisano Ponad rok temu
Hmmm...podejmując ten temat miałem na myśli to, że czasem aby wyprzedzić atak partnera trzeba go samemu zaatakować. Atak rozwijany dalej w technikę można spotkać w trybia nauczania niektórych "szkół" np. Kobayashi. Chciałem wiedzieć czy w waszym Aikido taki element praktykujecie, czy uważacie że jest sprzeczny zasadom. Ewentualnie myślałem, że ktoś powie w jaki sposób atakuje partnera , aby podjąć technikę. Co usłyszałem? Zblazowanie, zblazowanie...co jest? nikt już się nie zastanawia nad "sztuką walki", wszystko już wiadomo?a temat walki jest tematem którym wszyscy są znudzeni - to Co studiujecie na każdym treeningu - wypoczynek? rekreację? trochę ruchu po pracy żeby brzuszek nie urósł? Powiedz Łabędz dlaczego taki temat Cię powala - przemyślałeś już całą strategię "sztuki walki" Aikido - czy sobie "tańczysz" a w resztę nie wnikasz?A może temat powinien brzmieć " jak się spotka dwóch Gandhich i obaj stawią zacięty bierny opór to który wygra?" 8O
Wiem, przegiąłem, ale niektóre tematy powalają :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To co lapki se podadza i do domciu???
Napisano Ponad rok temu
In a perfect world, why notNo dobra, ale jak jeden bedzie chcial drugiemu pod budka z piwem manto spuscic za .... a tu sie okarze ze oba aikidoki???
To co lapki se podadza i do domciu???
To co wracamy do liczenia aniołków
Napisano Ponad rok temu
Widziałes ty kiedy Aikidoke pod budką z piwem?No dobra, ale jak jeden bedzie chcial drugiemu pod budka z piwem manto spuscic za .... a tu sie okarze ze oba aikidoki???
Napisano Ponad rok temu
WitamWidziałes ty kiedy Aikidoke pod budką z piwem?No dobra, ale jak jeden bedzie chcial drugiemu pod budka z piwem manto spuscic za .... a tu sie okarze ze oba aikidoki???
Jak budka jest na 1 pietrze....to na parterze można czasem spotkać...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
filmy\aikido\GozoShioda\Shioda25.mpeg
- Ponad rok temu
-
aikido a chrzescijanstwo
- Ponad rok temu