Czy walka dwóch aikidoków jest możliwa?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie:!::!:
8)
tak:!::!: (...ale czy to jeszcze Aikido ;-) chociaszzz... :?
"Czy któryś zaatakuje umówionym atakiem , aby partner wykonał technikę? " jezeli chce go zabic to nie bedzie ani czekal ani tym bardziej dawal mu jakichkolwiek szans (przezyje lepszy) a jezeli nie chca sie pozabijac to po co walczyc?? "Czy przewidujecie modyfikacje technik tak aby samemu przechwycić partnera bez jego "akcji"?" moze sie myle ale w walce sie nie mysli tym bardziej nie przewiduje (oczywiscie jezeli mowimy o prawdziwym Aikido) to sie robi podswiadomie :wink: pozatum inaczej podchodzic do tego ludzie ktorzy cwicza 30 a inaczej ci co 2lata
TO JEDNO Z TYCH PYTAN NA KTORE NIE DA SIE ODPOWIEDZIEC TAK LUB NIE - przynajmniej ja tak mysle
powietrze przeciw powietrzu , nie walczy sie z samym soba brrrbrrrr....... hehe hihihi
pozatym o jaka walke ci chodzi ??? sportowa??
ciekawe co napisza InnI!
ja o tym nie mysle niech sie martwia InnI
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Błędem jest twierdzenie, że konfrontacja 2 adeptów Aikido jest podpożądkowana regułom Aikido...
Nigdy nie będzie to mozliwe... 8O
Jesli wiem jak typo może się obronić, to nie zrobię nic by mu ułatwić
Proste, krutkie i zajebiste.... :wink:
Jeśli znasz słabości atakującego lub broniacego sie, to głupi jesteś jeśli ich nie wykozystasz....
Walka taka niczym nie będzie przypominała Aikido...
Napisano Ponad rok temu
Walka taka niczym nie będzie przypominała Aikido...
A co będzie przypominała?
Napisano Ponad rok temu
S.
Napisano Ponad rok temu
Nie widziałem, ale znam z relacji świadków szczepienie się dwóch dosyć znanych nazwisk polskiego aikido. Nic ciekawego..................
S.
O tym zdażeniu wiadomo tyle samo co o Witku K.. czyli wszystko, ale nikt się do tego nie przyznaje..
Spięcie które obleciało cały kraj pocztą aikidocką, ale nie zasłynęła z uzycia technik Aiki.. rotfl
Napisano Ponad rok temu
I będzie to całkiem poważne Aikido.
Napisano Ponad rok temu
...a może było kilka takich zdarzeń....... :wink:
A my myślimy i wiemy nie o tych samych......
S.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie widziałem, ale znam z relacji świadków szczepienie się dwóch dosyć znanych nazwisk polskiego aikido. Nic ciekawego..................
S.
O czym mowisz, jesli wolno spytac?
Napisano Ponad rok temu
Też mnie to zaciekawiło . Może więcej informacji ?Nie widziałem, ale znam z relacji świadków szczepienie się dwóch dosyć znanych nazwisk polskiego aikido. Nic ciekawego..................
S.
O czym mowisz, jesli wolno spytac?
Napisano Ponad rok temu
Dlaczego nie?Starość by ich zastała w tym pojedynku bo przecięż w Aikido nie atakujemy pierwsi
Sensei Suga bardzo fajnie przedstawił ten temat .
Napisano Ponad rok temu
O czym mowisz, jesli wolno spytac
Też mnie to zaciekawiło . Może więcej informacji ?
Widzę , że się tu robi kącik niezdrowej sensacji
Napisano Ponad rok temu
przecięż w Aikido nie atakujemy pierwsi
to bardzo ciekawa teoria, aż dziw, że nikt na to nie zareagował, czyżbyście się z tym zgadzali????????????????????????????????
Napisano Ponad rok temu
to bardzo ciekawa teoria, aż dziw, że nikt na to nie zareagował, czyżbyście się z tym zgadzali????????????????????????????????przecięż w Aikido nie atakujemy pierwsi
Marlyn przeleć się po tematach a zobaczysz że nikomu juz nie chce się reagować na takie texty.. :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
filmy\aikido\GozoShioda\Shioda25.mpeg
- Ponad rok temu
-
aikido a chrzescijanstwo
- Ponad rok temu
-
stopnie a staże
- Ponad rok temu