Oyama a Shidokan... ;)
Napisano Ponad rok temu
P.S Dawno już się nie odzywałem :nie_powiem:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ciekawa rzecz znalazlem za to na stronie, do ktorej masz link w podpisie. Oto cytat ze strony:
"Niedawno na Litwie w Visaginas rozgrały się międzynarodowe mistrzostwa karate w formule full-kontakt. Nasi zawodnicy pokazali się z bardzo dobrej strony.
Na Litwę zjechało w sumie ponad 100 zawodników. W większo¶ci byli to utytułowani karatecy z różnych krajów europejskich: Francji, Estonii, Rosji, Łotwy, Białorusi, Ukrainy oraz Polski i Litwy. Podlasie reprezentowali zawodnicy z Mazowiecko-Podlaskiego Klubu Oyama Karate: Krzysztof Brzostowski (w kategorii do 85 kg) oraz Antoni NiedĽwiedĽ (w kategorii do 65 kg), który jest aktualnym mistrzem Polski juniorów.
Formuła full-kontakt dopuszczała podczas walk uderzenia pię¶ci± w głowę oraz stosowanie rzutów bez konieczno¶ci używania ochraniaczy na goleń i stopę. Obaj nasi zawodnicy spisali się w turnieju bardzo dobrze. Brzostowski zaj±ł 3 miejsce w swej kategorii wagowej. Jeszcze lepiej wypadł NiedĽwiedĽ, który bez problemu dotarł do finału. W walce o złoty medal w efektowny sposób przez nokaut pokonał karatekę z Rosji."
Chodzi tu oczywiscie o ostatni turniej Shidokan na Litwie. Jako lider organizacji Shidokan w Polsce, ktory byl osobiscie na tych zawodach pokusze sie o sprostowanie tego cytatu.
Na turniej Shidokan w Visaginas przyjechal nijaki Artur Wiezowski - instruktor i czlonek Zarzadu Polskiej Organizacji Oyama Karate ze swoim zawodnikiem (wlasciwie nie swoim, bo Krzysztof Brzostowski cwiczy i mieszka w Bialymstoku).
Swoja pierwsza walke Krzysztof Brzostowski z Bialegostoku zakonczyl w niecale pol minuty - Jordanas Poskaitis znokautowal go hiza geri jodan. I tak odpadl z turnieju. Nijaki "Antoni NiedĽwiedĽ" w ogole nie walczyl, bo takiej osoby na zawodach po prostu nie bylo.
Pierwsze miejsce w kategorii -65kg zwyciezyl Gediminas Zabotkus, a drugie miejsce wywalczyl Ramunas Sorius (oboje z Litwy).
Pomine tu nietaktowne zachowanie sie wobec mnie i naszej reprezentacji, nie skomentuje takze tego co ukazalo sie na Waszej stronie - pozostawiam to opinii czytelnikow tego posta.
Chcialem tylko zwrocic uwage na klamstwo, ktorego dopuszcza sie jawnie na publicznej stronie w internecie.
Mariusz Radlinski.
Napisano Ponad rok temu
Co do Krzyśka Brzostowskiego, to taki tekst, ze w pierwszej walce... bez jaj. Na Litwie w wakacje sparingował z vicemistrzem świata - widziałem ten sparing i dam sobie rękę uciąć, że na pewno tak nie odpadł i jeżeli chodzi o szczegóły, których zapewne nie znasz, bo nie jesteś w tym klubie... Krzysiek jest w Mazowiecko-Podlaskim Klubie Oyama Karate - prowadzi w jego imieniu zajęcia w niektórych miastach.
I bez oszczerstw i obrażania prosze... bo to nie wypada.
I druga sprawa - topic jest o przejściach ze styli a nie o ostatnim turnieju na Litwie. Z tego co mi wiadomo, to nasze style sa tego samego korzenia i co masz napisane na stronie Shidokanu? Szacunek wobec innych styli itp. itd. A z tego co widzialem i wiem nasz klub jest na stopie super przyjacielskiej z Shidokanem (przynajmniej z Litwy). Też nie ukrywam, że Was szanuje (bo czemu miało by być inaczej). Tak też możemy sobie zakończyć już gadke o Visaginas. Mam modem i chyba bym zbankrutowal odpisujac na te posty codziennie.
Napisano Ponad rok temu
Nie mam nic osobiscie do Krzysztofa Brzostowskiego - w koncu wyszedl do walki, walczyl i nalezy mu sie szacunek - jak kazdemu walczacemu zawodnikowi. To z pewnoscia nie on podal takie informacje o swoim wystepie. Pogarda nalezy sie osobie, ktora podaje nieprawdziwie informacje - piszac o zwyciestwie, ktorego nie bylo. To po prostu zenada.
I bezczelnosc w dodatku, poniewaz wiadomym jest, ze ja mam dostep do oficjalnych wynikow zawodow, a wkrotce bede mial kasete wideo ze wszystkimi walkami turnieju. Wystarczy zreszta to co mam zarejestrowane na swojej kamerze.
Takze oczywiste jest, ze jak juz zabieram glos w tym temacie to moje slowa mozna traktowac jak pewnik (no moze poza czasem walki Krzysztofa - nie mierzylem wiec nie wiem dokladnie, na pewno byla krotka).
Zostawiam juz w spokoju ten temat - cieszcie sie swoimi "sukcesami" we wlasnym gronie.
Zniesmaczony MR.
Napisano Ponad rok temu
W Białymstoku chyba jeszcze nie ma Shidokanu, to nie ma się co bać konkurencji. Zresztą macie największe plakaty w całym mieście.
Napisano Ponad rok temu
Do czasu aż sprawa się nie wyjaśni usuwam tę informację ze strony.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wszystko to pozostawiam bez komentarza i właśnej oceny.
Ps.Kolego z Oyama ,jężlei świadek naoczyny ,który był na tych zawodach w postaci sensei Mariusza twierdzi,że olama odpadł to jest prawda.Człowiek ten nie używa pseudonimu tylko podaje swoje pełne dane osobowe więc nie jest kłamcą i tak odemnie sensei Marius zotrzymuje Ippon osu tzrmaj sie i nie daj sie .Dodam jedeynie,że w kręgach Oyama mówi sie,że Ci co prześli do shidokanu z Oyama to zostali wyzruceni lub są odpadami i cieniasami.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Drugi z prawej to Anton Niedwied - zawodnik Shidokan z Litwy z klubu Kovotojas (Visaginas). Widac zreszta fragment naszywki Shidokan na jego gi. Walczyl w juniorach reprezentujac na zawodach litewski klub Shidokan z Visaginas.
Informacje o tym zawodniku mozna znalezc na stronie internetowej klubu Kovotojas - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].
Nic juz nie trzeba wiecej dodawac i juz naprawde koncze temat.
MR.
Napisano Ponad rok temu
Dodam jedeynie,że w kręgach Oyama mówi sie,że Ci co prześli do shidokanu z Oyama to zostali wyzruceni lub są odpadami i cieniasami.
W kregach Oyama mowi sie duzo rzeczy zeby ratowac organizacje przed odchodzeniem najlepszych zawodnikow i instruktorow.
Nie ma powodu zeby na to reagowac, bo o poziomie tych konkretnych osob, ktore pojawily sie u nas po odejsciu z Oyama swiadcza ich osiagniecia w tamtym stylu i obecne sukcesy na ringach Shidokanu.
Nikt tez nie zostal wyrzucony - kazda z tych osob zlozyla pisemna rezygnacje z czlonkostwa w organizacji Oyama karate i ma tego potwierdzenie.
Pozdrawiam,
MR.
Napisano Ponad rok temu
Ps.Znam więcej tych niby sensei z Oyama ,co tak oszukują i nasuwa sie stwierdzenie ,że chyba sa w tej dziedzinie centralnie szkoleni.Jeżeli kłamliwe informacje zostały podane gazecie Wyborczej przez tego senseika Więzłowskiego to powinien tym się zając prokurator i raz z tym skończyc.
Napisano Ponad rok temu
Jak na moj gust, to ten zawodnik z prawej ma logo Oyama.
I do jasnej cholery... mialo byc o przejsciu ze styli a nie o piepszonym turnieju.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A takie gadki, to naprawde o Twoim niskim poziomie swiadcza. Rownie dobrze moge ja napisac, ze jestes nie wiadomo z kad i nie wiadomo jak sie na ten swiat dostales...A na tym zdjęciu powyżej ten mały po prawej stronie w garniturko to trener tyhc niby mistrzów co zdobyli medale i zostali znokałtowani.Z teko co pamiętam to ten ich sensei pochodzi z Konina chyba i miał buzliwe zycie.Chciał być Bruce Lee i udał się do zakonu mając 5 kyu kyokushin , ale szybko z tamtąd uciekł i to z zakonnica ,która jest teraz jego kobieta.Maj juz 3 dana w Oyama .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I jeszcze do twojej wiadomosci: karateka1 jest sensei, posiadaczem stopnia 2 dan w karate kyokushin, osoba starsza wiekiem i wielokrotnie doswiadczeniem w sztukach walki od ciebie. Faktycznie jego poglady nie nadaja sie do dyskusji z osobami takimi jak ty, wiec po prostu zakoncz dyskusje na ten temat.
Tym bardziej, ze w sprawie, ktora zostala poruszona zacierasz za soba slady: usunales link do waszej strony internetowej oraz link do zdjecia.
Moderator dzialu karate,
MR.
PS
Zdjecie zostalo wczesniej skopiowane takze wkleilem je z powrotem do postu i bedzie dalej widoczne.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dlaczego Karate jest lepsze od Taekwondo?
- Ponad rok temu
-
Zawody w shotokanie
- Ponad rok temu
-
Życzenia
- Ponad rok temu
-
Uderzenia w Ryu-te
- Ponad rok temu
-
okinawa kluby
- Ponad rok temu
-
filmy z kata
- Ponad rok temu
-
PP Kyokushin w Gdyni
- Ponad rok temu
-
RITSUZEN i TAIKI-KEN
- Ponad rok temu
-
Czy jesteś wierny stylowi, od którego zaczynałeś?
- Ponad rok temu
-
ROYAMA I KAZUMI ODCHODZĄ Z IKO MATSUI
- Ponad rok temu