Ostatnimi czasy postanowilem zaczac uczyc sie capo i w zwiazku z tym zainteresowalem sie sekcjami capo w moim kochanym (?) miescie jakim jest Olsztyn. Jak sie okazalo jest jedna grupa, lecz na plakacie reklamowym nie bylo nic o tym jaka to grupa (albo ja sie nie doszukalem) wiec zaczalem szukac w necie ... Po dlugich poszukiwaniach znalazlem taki oto cytat na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] :
Mocambo Capoeira
Kolejna "biała plama" to Olsztyn. Grupa istnieje ponoć od 2 lat i posiada własnego Mestre Paolo (Polak, nie dawno wrócił z Brazylii). Wygląda to na dziwną sprawę, bo nie mieliśmy nigdy prócz Mestre Jorge Luiz (który Polakiem nie jest) mistrza znad Wisły. Jeśli ktokolwiek ma jakieś pewne informacje na ten temat, to proszę dać mi znać."
No i tu pytanko co o tym sadzicie ? moze ktos wie cos wiecej na temat tej sekcji ? Na plakacie pisalo iz treningi prowadzi professor niestety nie pamietal jak sie zwal ... W tym cytacie pisze, iz znowu maja mestre ? Troche jeszcze sie malo orientuje w capoeira i sprawach z nia zwiazanych, ale to troche sprzecznosc ... Pozatym czy to nie jest po prostu jakis koles, ktory sie nauczyl capo z kaset itp ?
Aha jezeli to jakis przekrete to czy ktos wie gdzie najblizej mam jakas sekcje capo ? Z gory dzieki za odpowiedzi.
Pozdrawiam.