? ? ? Co wybrać, czym się różnią od siebie ? ? ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A różnice miedzy stylami ktore wymieniles sa takie ze Shudokan prezentuje wczesne lata Ueshiby a Aikikai pozniejsze.
W mlodych latach O`sensei mial krotka i mocna technike a na starosc zlajtowal.
I tak jesli podoba ci sie finezja ruchu, plynnosc itp patrz Aikikai
Jesli chcesz miec silna psychike, pewnosc siebie, kondycje, wytrzymalosc, skuteczna technike to Shudokan jest dla ciebie.
A jesli chcesz sie przekonac to idz do szkoly podst. (nr zapomnialem) obok operetki w gliwicach. Dostaniesz tam darmowa lekcje i sporo sie dowiesz o Shudokanie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Odmian Aikido jest od cholery.
A różnice miedzy stylami ktore wymieniles sa takie ze Shudokan prezentuje wczesne lata Ueshiby a Aikikai pozniejsze.
W mlodych latach O`sensei mial krotka i mocna technike a na starosc zlajtowal.
I tak jesli podoba ci sie finezja ruchu, plynnosc itp patrz Aikikai
Jesli chcesz miec silna psychike, pewnosc siebie, kondycje, wytrzymalosc, skuteczna technike to Shudokan jest dla ciebie.
A jesli chcesz sie przekonac to idz do szkoly podst. (nr zapomnialem) obok operetki w gliwicach. Dostaniesz tam darmowa lekcje i sporo sie dowiesz o Shudokanie.
No nie wiem co powiedziec......
Napisano Ponad rok temu
czyzbym napisal cos zlego?
Napisano Ponad rok temu
hej mister, rozwin mysl bo tez nie rozumiem,
patrze, patrze na wypowiedz Taisho i sensownie pisze... 8)
Napisano Ponad rok temu
znaczy - jak nie jestem z Shudokanu to mam słabą psychikę ,jestem niepewny siebie nie mam kondycji i wytrzymałosci a technika ma nieskuteczną jest!!!!???? chcesz sie bić????
dzisiaj za szkołą, koło operetki!!! ... po lekcjach...
ja wole wersję - jak juz będziesz pewny siebie, z kondycji i takie tam bedziesz gotów zacząć mordercze treningi krwawego Aikikai. hłe, hłe...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy ja napisalem gdzies ze jak nie cwiczysz Shudokanu to jestes gorszy?znaczy - jak nie jestem z Shudokanu to mam słabą psychikę ,jestem niepewny siebie nie mam kondycji i wytrzymałosci a technika ma nieskuteczną jest!!!!???? chcesz sie bić????
dzisiaj za szkołą, koło operetki!!! ... po lekcjach...
ja wole wersję - jak juz będziesz pewny siebie, z kondycji i takie tam bedziesz gotów zacząć mordercze treningi krwawego Aikikai. hłe, hłe...
Pytanie padło na temat różnicy miedzy Aikikai a Shudokan i o tym pisalem.
Na temat Aikikai pisalem niewiele bo nie znam sie na tym stylu i nie chcialbym klamac. Nic tez negatywnego nie napisalem wiec o co chodzi?
Ps. kazdego wyzywasz na pojedynki od tak sobie:)
Napisano Ponad rok temu
Wam to naprawdę wiele nie potrzeba żeby mieć temat do sprzeczki.
To forum pokazuje że aikidocy to duże dzieci.
Napisano Ponad rok temu
Taisho - poczytaj se raz jescze, pomysl, a potem pytaj co napisales :-)
Mahakala - "W przedszkolu naszy nie jest zle..."
Napisano Ponad rok temu
A tak w ogóle to ten topik jest piekny i nie przestawajcie chlopaki Tylko moze wlasciwiej byloby go przerzucic do Knajpy...
Jedyny minus takiego obrotu sprawy to, że osoba pytająca Was o zdanie prawdopodobnie nieco się zrazi do aikidoków. Na stronie Listy Dyskusyjnej Aikido [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] znajduje się szkicowy artykuł Szczepana o różnicach pomiedzy styalmi. Nie jest doskonały, ale na początek da jako takie pojęcie.
Napisano Ponad rok temu
. Na stronie Listy Dyskusyjnej Aikido [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] znajduje się szkicowy artykuł Szczepana o różnicach pomiedzy styalmi. Nie jest doskonały, ale na początek da jako takie pojęcie.
OOOOOOO!!!!! nie doskonaly :? ........OOOOOOOO!!!!!!!! A co mu moze brakowac do doskonalosci? 8O
oooooo!!.....jeszcze.....szkicowy........ :twisted: :twisted: :twisted: a tak doglebnie go przemysliwalem :wink:
Jednak chetnie przeczytam wszystkie wasze uwagi o tym artykule.Co by ktos proponowal dodac?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
np yoshinkan, aikikai, renshin
shudokan to o ile dobrze pamietam ( hehe ) szkola drogi ultymatywnej ..
8)
Napisano Ponad rok temu
finezja ruchu, plynnosc Aikika
KONTRA
silna psychikA, pewnosc siebie, kondycje, wytrzymalosc, skuteczna technika
Nieżle sobie poradziłeś ze sklasyfikowaniem aikido
Napisano Ponad rok temu
Jesli kogos tym porownaniem urazilem to przepraszam.
finezja ruchu, plynnosc Aikika
KONTRAsilna psychikA, pewnosc siebie, kondycje, wytrzymalosc, skuteczna technika
Nieżle sobie poradziłeś ze sklasyfikowaniem aikido
Faktycznie jakby to przeczytac to jest to bardziej w strone Shudokanu, ale nie mialem nic zlego na mysli.
Kazdy chwali swoj styl. I tak dobrze ze mnie nie ponioslo;)
A pozatym myslalem ze reszte dopowie ktos kto sie zna na Aikikai a nie odrazu stoczy ze mna wojne.
Dziwne ze najwiekszy brak harmonii z innymi widze u tych ktorzy trenuja Aikido.
Napisano Ponad rok temu
Jesli kogos tym porownaniem urazilem to przepraszam..
Ależ na pewno nie mnie.
Zdziwiło mnie tylko, że przeciwstawiesz płynność i finezję ruchu - skuteczności itd. Dla mnie są to rzeczy nierozłączne, ale jeżeli się mylę to mnie oświeć.
Napisano Ponad rok temu
witammnie oświeć.
Może halogenikiem?? :wink: :wink:
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pan Prezes napisal...
- Ponad rok temu
-
"Najlepszy" styl Aikido