Wymagania egzaminacyjne
Napisano Ponad rok temu
Tak wygladaja wymagania egzaminacyjne w mojej organizacji. Bardzo skromne, jak widac, choc w rzeczywistosci wymaga sie, przynajmniej w moim dojo, nieco wiecej.
Napiszcie, jak to jest u was, czy wychodzicie z zalozenia, ze ludzie powinni znac mniej technik, ale porzadnie, czy uczycie ich calego wachlarza rozwiazan na rozne okazje, przez krotki okres czasu?
Napisano Ponad rok temu
Napiszcie, jak to jest u was, czy wychodzicie z zalozenia, ze ludzie powinni znac mniej technik, ale porzadnie, czy uczycie ich calego wachlarza rozwiazan na rozne okazje, przez krotki okres czasu?
A ile to jest według ciebie krótki okres czasu??
Najcześciej uczymy się całego wachlarza rozwiązań tyle, że przez długi okres czasu....
a jeśli chodzi o wymogi egzaminacyjne to w PFA wygląda to tak jak można przeczytać na stronie:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrawiam
Adam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aiki
Napisano Ponad rok temu
pytanioe zasadnicze.. kogo egzaminujemy ? Czy jest to uke ktory chodzi do nas na zajecia , czy tezegzamin na wyjeździe?
A co za różnica, chodzi przecież o ujednolicenie poziomu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale zajęcia były OK
Napisano Ponad rok temu
Kiedyś na stażu misogi, prowadzący porozumiewający sie germańskim językiem używał dzwonka o kształcie ręcznego granata. Budziło to moje mieszne uczucia :crazyeyes: przestraszony rotfl ,
ale zajęcia były OK
Marylin, czy w Twojej szkole praktykuje się Shokushin no Gyo? Prosze, napisz wiecej jak wygladało to ćwiczenie? Bardzo mnie zaciekawiłeś.
A w ogóle jaka to szkoła Aikido?
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Marylin, czy w Twojej szkole praktykuje się Shokushin no Gyo? Prosze, napisz wiecej jak wygladało to ćwiczenie? Bardzo mnie zaciekawiłeś
Na tym stażu byłem gościnnie, więc jeżeli bardziej cię to interesuje to polecam staże KI & AIKIDO . u nas czasami robimy jedynie elementy tej praktyki.
Napisano Ponad rok temu
Na tym stażu byłem gościnnie, więc jeżeli bardziej cię to interesuje to polecam staże KI & AIKIDO . u nas czasami robimy jedynie elementy tej praktyki.
Ano właśnie! Bo widzisz Marylin, ja właśnie trenuję Ki Aikido i myślałem że jeszcze jakaś szkoła praktykuje Sokushin no Gyo. A więc musieliśmy być obaj na tym samym stażu, ponieważ ja byłem na wszystkich stażach Ki Aikido w Polsce od 1994r.
Prowadzący staż rzeczywiście był Niemcem a dzwonek przypomina granat zaczepny.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
musieliśmy być obaj na tym samym stażu, ponieważ ja byłem na wszystkich stażach Ki Aikido w Polsce od 1994r.
Droga Sylwio, nie mówiłem, że to było w Polsze
Napisano Ponad rok temu
Ano właśnie! Bo widzisz Marylin, ja właśnie trenuję Ki Aikido i myślałem że jeszcze jakaś szkoła praktykuje Sokushin no Gyo. A więc musieliśmy być obaj na tym samym stażu, ponieważ ja byłem na wszystkich stażach Ki Aikido w Polsce od 1994r.
Prowadzący staż rzeczywiście był Niemcem a dzwonek przypomina granat zaczepny.
Silvio
no to jak to jest Silvio, cwiczysz te ki aikido czy nie? 8O bo jakies 5 maili temu twierdziles ze nie :roll:
kompletnie zdezorientowany Sz.
Napisano Ponad rok temu
Aha. Moj nick pisze sie Silvio, podobnie jak imię byłego premiera Włoch - Silvio Berlusconiego. Jest to męskie imię.
Tak więc skoro już wiemy że jestem chłopcem, nie nazywaj mnie Sylwią.
Szczepan: jeśli chodzi o Aikido, to czuję się związany ze szkołą K.Toheja. Muszę jednak przyznać, że nie uczestniczę w regularnych treningach, ponieważ obecnie poświęciłem się Brazylijskiemu Ju Jitsu.
Jeśli chodzi o Ki Aikido, jeżdżę na staże.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Aha. Moj nick pisze sie Silvio, podobnie jak imię byłego premiera Włoch - Silvio Berlusconiego
Dobrze panie premierze
Napisano Ponad rok temu
Na zdjeciu.
Napisano Ponad rok temu
:snipersmile: . . .
Napisano Ponad rok temu
Mianowicie (jesli ktos nie uwaza to za tajemnice) ile kosztują egzaminy u was na poszczegolne stopnie?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Udział w zajęciach incognito!
- Ponad rok temu
-
Etykieta
- Ponad rok temu
-
Początek w wieku 29 lat, czy to ma sens???
- Ponad rok temu
-
Jo w aikido
- Ponad rok temu
-
ogólnorozwojówka w aikido
- Ponad rok temu
-
Aikido w Radomiu
- Ponad rok temu
-
[b]Aikido i dzieci[/b]