Będzie "folding Kerambit" Emerson'a...
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdrawia
Napisano Ponad rok temu
Lord (i Spuud): Mówiąc szczerze, to Emersony robione przez Emerson'a po pierwsze są fantastyczne, ale przede wszystkim to typowe "investment knives". Ich ceny generalnie tylko rosną! Kupujesz dziś Kerambita za 1000 a za rok sprzedajesz za 1500 USD i to w zasadzie bez ryzyka. Podobnie z zabawkami Ken'a Onion'a... na obligacjach tyle nie zarobisz, a inwestycja jest tak samo pewna.
Oczywiście nie należy zapominać, że to są NOŻE. Więc jeżeli ktoś ma na to ochotę i może sobie pozwolić to nie ma lepszego noża do roboty niż dobry custom. Ja eksploatuję MaxVelocity na maxa i jestem z niego bardzo zadowolony. Hartowanie, wykonanie itp. Bajka... jako ciekawostka - nóż jest cholernie ostry, krawędź tnąca nadal jak lustro. A za to rysy np. po cięciu kabli zaczynają się mniej więcej w 1/3 ostrza czyli tam, gdzie klinga jest już nieco niżej zahartowana. Nie ma noża full-production, który miałby tak zrobioną i zahartowaną klingę. Wiem, że Greg włożył w to ostrze OD CHOLERY czasu, wiedzy i swojego talentu - i to wychodzi po dłuższym użytkowaniu. No i na szczęście nożyki Greg'a nie kosztują tyle co Emerson'a...
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdrawia
Napisano Ponad rok temu
tak mi się wydawało........alez Piter....ja nie mam nic przeciwko nozykom "custom", wrecz przeciwnie
powiem szczerze... sam nie wiem jak to jest. Niestety, nie miałem przyjemności trzymać w dłoni custom'a Emerson'a więc trudno powiedzieć tak "na oko". Natomiast nie ulega wątpliwości, że Emersony są od kilku lat bardzo "modne" i to oczywiście ma wpływ na cenę.ale Emerson przegina i tyle.....inwestycja powiadasz....dla mnie to jakas paranoja........w branzy sa znaczniejsi i co tu duzo gadac lepsi od niego
Napisano Ponad rok temu
Lat temu 6 kupilem 3 customy EK , za naprawde dobra cene , w zeszlym roky sprzedalem wszystkie ( dom to lepsza inwestycja niz noz) , sredni liczac zraobilem 950 $ na sztuce.
CZy Emersony naprawde sa takie najlepsze , nie sadze i nie raz o tym pisalem , jest naprawde duzo ludzi robiacych lepsze foldery czy noze stale
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I czy będa zdjęcia tych koszulek?
Bo ja bym chciał takom typu długie rękawy, to się chyba turtle neck czy long sleeve nazywa...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
o sparringach raz jeszcze
- Ponad rok temu
-
Noz
- Ponad rok temu
-
Pierwsze noże