Będzie "folding Kerambit" Emerson'a...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Piter , nie wiesz w jakiel linni to bedzie ( ze wzgledu na cene mam nadzieje ze w fabrycznej )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. pierwsza edycja Kerambit'a będzie dostępna tylko w Japonii
2. nóż jest robiony dla jednego, konkretnego dealer'a (Japonia), a więc podobnie jak SOCFK (Extreme Outfitters), TANTO (I&I) czy Super Commander (TAD Gear).
3. jak już zapchają całą Japonię, to Emerson Knives będzie miał prawo sprzedawać te noże w USA także samodzielnie, ale tylko przez swoją stronę www a nie przez dealerów.
4. sam nóż będzie "chisel grind" ale w wersji produkcyjnej płaska strona będzie po lewej stronie, czyli odwrotnie niż w innych Emersonach.
5. można go nosić RAZEM z normalnym folderem:
Napisano Ponad rok temu
5. można go nosić RAZEM z normalnym folderem
Albo sie nie wyspalem, albo umknely mi jakies istotne informacje... A czegos nie mozna nosic razem ze zwyklym folderem? A jesli tak to dlaczego? I nie kpie, tylko autentycznie chce uzupelnic wiedze... :?
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Albo sie nie wyspalem, albo umknely mi jakies istotne informacje... A czegos nie mozna nosic razem ze zwyklym folderem? A jesli tak to dlaczego? I nie kpie, tylko autentycznie chce uzupelnic wiedze... :?5. można go nosić RAZEM z normalnym folderem
AdamD
Chodzi o to, że projekt zakłada otwieranie go Wave'm "do przodu", czyli wyjmując w chwycie odwrotnym jak na Kerambit przystało. Daje to tę zaletę, że mimo noszenia klasycznego foldera w kieszeni (do celów użytkowych) możesz nadal używać Wave'a w kerambicie. A przykładowo jak masz w kieszeni folder (np. twój Point Guard) i włożysz jeszcze do kieszeni tak jak na fotce zamiast Kerambita np. Emerson'a Commandera czy SOCFK'a jako "szybkie ostrze selfdefense" to niestety, nie zrobisz z ich Wave'a żadnegu użytku...
Napisano Ponad rok temu
O nozach wiem malo, wiec wybaczcie Czy jest jakis noz o podobnym ostrzu ? Znaczy - w ksztalcie pazura ? Wiem, La Griffe, ale to male troszke jest, nie mialem nigdy w dloni i boje sie ze po prostu ze wzgledu na niewielkie rozmiary mogloby byc nieco niewygodne - nie bijcie - to tylko przypuszczenia 8) Moze jest wiec cos nieco wiekszego ? Najlepiej wlasnie noz skladany - wygodniejszy i bezpieczniejszy dla spodni Czy rodzina nozy z ostrzem w ksztalcie pazura ma jakas konkretna nazwe ?
Pozdrawiam
Grzesiek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
napewno sie na to pisze i zaniecham wobec tego planowanych dzialan - wlasnie chcialem mojego ECommandera przerabiac z lekka na kermabit - tzn. chcialem mu dosztukowac otwor na palec.
K_P
PS. Ta Ameryka to dziwny kraj, ledwo czlowiek o czyms pomysli, aoni juz to proponuja.
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdraffia
Napisano Ponad rok temu
A wracając do Kerambit'ów to jeszcze mała ciekawostka... kerambit Biohazard samego Steve'a Ryan'a - rzecz niezmiernie rzadko spotykana (pojedyncza sztuka?) i nie ma jak na razie czegoś takiego jak cena (choć myślę, że za mniej niż 2.000 USD to nie ma co startować do tej zabawki). Frame Lock, stal raindrop damascus , rękojeść Ti + anodyzowany wzór raindrop.
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdraffia
Napisano Ponad rok temu
Z tej samej stajni Emerson P-SarkCzy jest jakis noz o podobnym ostrzu ?
Napisano Ponad rok temu
A jakie mają zalety, bo dla mnie, jest to krótki nóż trzymany w uchwycie odwrotnym.. Jeszcze rozumiem te kerambity od Szabo, trochę kastetu i noża w jednym. Ale te?Tego typu noże określa się jako KERAMBIT. Trzyma się to w chwycie reverse, palec przechodzi przez otwór na końcu rękojeści.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
PS. Oczywiscie jeszcze musi strzelac, gazowac itp. To zart oczywiscie. Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
975$ :shocked!: .........ja bym go nie kupil nawet za 1/5 tej ceny....bo zwyczajnie mi nie lezy....ale jesli ktos sie napalil to teraz spotka go lodowaty prysznic..............Emerson..to chyba najbardziej pazerny koles w tej branzy.....blee...
spuud
pozdrawia
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
o sparringach raz jeszcze
- Ponad rok temu
-
Noz
- Ponad rok temu