...Ja tam nie widzę skupienia, postury ani dokładności. Polecam filmiki z [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].
Za to w tym filmiku widać doskonałą jak to piszesz "posturę..." :wink:
Napisano Ponad rok temu
...Ja tam nie widzę skupienia, postury ani dokładności. Polecam filmiki z [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].
Napisano Ponad rok temu
Opanuj się. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] pewnie też nazwiesz "przykładową interpretacją"? :roll:Czytaj ze zrozumienieniem, ja napisałem, że to "przykładowa interpretacja"
Nie czuję potrzeby udowadniania ci czegokolwiek, więc powiem dwie rzeczy: "ano, widać" oraz "kłania się słownik języka polskiego." Z mojej strony koniec tematu.Za to w tym filmiku widać doskonałą jak to piszesz "posturę..." :wink:
Napisano Ponad rok temu
Rozumiem...Wypowiadasz się z pozycji autorytetu..!...Nie czuję potrzeby udowadniania ci czegokolwiek...
Napisano Ponad rok temu
Chyba nie rozumiecie słowa interpretacja kata, tutaj macie przykład interpretacji kata karate:Czytaj ze zrozumienieniem, ja napisałem, że to "przykładowa interpretacja"
Napisano Ponad rok temu
Kiedy ktoś plecie takie androny jak ty - pewnie, że tak.Rozumiem...Wypowiadasz się z pozycji autorytetu..!
Tak w drugiej osobie liczby mnogiej do niego?Chyba nie rozumiecie słowa interpretacja kata
Napisano Ponad rok temu
czy sprawdzaliscie kiedys realnosc tych technik nie koniecznie z FMA, ale rowniez miedzy soba takie randori technikami aikido z jo. tylko nie piszczie ze to sprzeczne z naukami o' sensei
Napisano Ponad rok temu
Kiedy ktoś plecie takie androny jak ty - pewnie, że tak.Rozumiem...Wypowiadasz się z pozycji autorytetu..!
Tak w drugiej osobie liczby mnogiej do niego?Chyba nie rozumiecie słowa interpretacja kata
A żeby nie było, że się nie przyczepiłem: "interpretacja kata" to dwa słowa.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nadal nie rozumiem, czemu służy pokazywanie miernoty, zamiast włożenia w to odrobiny wysiłku i znalezienia czegoś bardziej wzorcowego.
Napisano Ponad rok temu
A może z Twoim? Ja wolę powlaczyć zamiast machać kijem w powietrze.To może jakiś filmik z Twoim udziałem!? :wink:
Można wykonywać kata różnie, po swojemu, ale poprawnie, czyli z zanshin, z odpowiednim nastawieniem. Jeśli dany ruch w kata jest atakiem, to ma atakować określone miejsce w taki sposób, który nie zostawia wątpliwości co do efektu takiego ataku, jeśliby dotarł do celu. Wykonujący kata musi też wykazać odpowiedni stopień kontroli swojego narzędzia. Mówiąc prościej: coby mu kij się nie majtał po ataku.Nie chodziło mi o to, żeby tworzyć debatę na temat poprawności wykonywanych form, tylko żeby każdy miał świadomość, że różnie wykonuje się jo kata w sekcjach. Jakie kryteria należy przyjąć, żeby stwierdzić, że ktoś robi dobrze a ktoś źle!?
Napisano Ponad rok temu
... Ja wolę powlaczyć zamiast machać kijem w powietrze.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu