...Ja tam nie widzę skupienia, postury ani dokładności. Polecam filmiki z [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].
Za to w tym filmiku widać doskonałą jak to piszesz "posturę..." :wink:

Napisano Ponad rok temu
...Ja tam nie widzę skupienia, postury ani dokładności. Polecam filmiki z [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].
Napisano Ponad rok temu
Opanuj się. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] pewnie też nazwiesz "przykładową interpretacją"? :roll:Czytaj ze zrozumienieniem, ja napisałem, że to "przykładowa interpretacja"
Nie czuję potrzeby udowadniania ci czegokolwiek, więc powiem dwie rzeczy: "ano, widać" oraz "kłania się słownik języka polskiego." Z mojej strony koniec tematu.Za to w tym filmiku widać doskonałą jak to piszesz "posturę..." :wink:
Napisano Ponad rok temu
Rozumiem...Wypowiadasz się z pozycji autorytetu..!...Nie czuję potrzeby udowadniania ci czegokolwiek...
Napisano Ponad rok temu
Chyba nie rozumiecie słowa interpretacja kata, tutaj macie przykład interpretacji kata karate:Czytaj ze zrozumienieniem, ja napisałem, że to "przykładowa interpretacja"
Napisano Ponad rok temu
Kiedy ktoś plecie takie androny jak ty - pewnie, że tak.Rozumiem...Wypowiadasz się z pozycji autorytetu..!
Tak w drugiej osobie liczby mnogiej do niego?Chyba nie rozumiecie słowa interpretacja kata
Napisano Ponad rok temu
czy sprawdzaliscie kiedys realnosc tych technik nie koniecznie z FMA, ale rowniez miedzy soba takie randori technikami aikido z jo. tylko nie piszczie ze to sprzeczne z naukami o' sensei
Napisano Ponad rok temu
Kiedy ktoś plecie takie androny jak ty - pewnie, że tak.Rozumiem...Wypowiadasz się z pozycji autorytetu..!
Tak w drugiej osobie liczby mnogiej do niego?Chyba nie rozumiecie słowa interpretacja kata
![]()
A żeby nie było, że się nie przyczepiłem: "interpretacja kata" to dwa słowa.![]()
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nadal nie rozumiem, czemu służy pokazywanie miernoty, zamiast włożenia w to odrobiny wysiłku i znalezienia czegoś bardziej wzorcowego.
Napisano Ponad rok temu
A może z Twoim? Ja wolę powlaczyć zamiast machać kijem w powietrze.To może jakiś filmik z Twoim udziałem!? :wink:
Można wykonywać kata różnie, po swojemu, ale poprawnie, czyli z zanshin, z odpowiednim nastawieniem. Jeśli dany ruch w kata jest atakiem, to ma atakować określone miejsce w taki sposób, który nie zostawia wątpliwości co do efektu takiego ataku, jeśliby dotarł do celu. Wykonujący kata musi też wykazać odpowiedni stopień kontroli swojego narzędzia. Mówiąc prościej: coby mu kij się nie majtał po ataku.Nie chodziło mi o to, żeby tworzyć debatę na temat poprawności wykonywanych form, tylko żeby każdy miał świadomość, że różnie wykonuje się jo kata w sekcjach. Jakie kryteria należy przyjąć, żeby stwierdzić, że ktoś robi dobrze a ktoś źle!?
Napisano Ponad rok temu
... Ja wolę powlaczyć zamiast machać kijem w powietrze.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu