Kto ma uczyc?
Napisano Ponad rok temu
Jesli trening powiedzmy prowadzi powiedzmy 1 dan (albo 6 dan, nie wazne...)a tu nagle przychodzi z niezapowiedzina wizyta jakis wyzszy stopniem instruktor
1. z tego samego dojo
2. z innego dojo ale ta sama federacja
3. z innej federacji
4. z innej SW
to jak ma sie zachowac prowadzacy instruktor? Kto ma poprowadzic trening? Jak to sie u was dzieje?
Napisano Ponad rok temu
zasada jest jedna- przychodzisz do kogos w gosci to zachowuj sie odpowiednio.
Pytanie jest postawione na glowie.
Aiki
Napisano Ponad rok temu
Aiki
Napisano Ponad rok temu
jesli to siakis obcy, to nie wiem co on za jeden, ze ma jakiegos stopnia w aikido czy czyms, wiec nie ma problemu
ogolnie jestem otwarty na odwiedziny - pamietasz Szczepan???
Napisano Ponad rok temu
aha i jeszcze jedno.. uczyc moze kazdy -( wymagane zgloszenie dzialanosci gospodarczej.Polaska to wolny kraj.
Niestety, niestety ten gość mówi prawdę
Napisano Ponad rok temu
Mam watpliwości czy to jest prawda .Aby prowadzić zajęcia sportowe trzeba mieć do tego uprawnienia tzn. instruktora rekreacji przynajmniej ze specjalizacją .Jeśli tego nie macie to z tego wynika że Panowie i Panie : "PROWADZICIE ZAJĘCIA NA KRZYWY RYJ"aha i jeszcze jedno.. uczyc moze kazdy -( wymagane zgloszenie dzialanosci gospodarczej.Polaska to wolny kraj.
Niestety, niestety ten gość mówi prawdę
Nie dotyczy to tych , którzy ukończyli ikf albo awf .
No, no ciekawych rzeczy mozna tu sie dowiedzieć .
Aby było śmiesznie ,kursy instruktorskie organizowane przez PFA są uprawnieniami państwowymi .
Napisano Ponad rok temu
teraz wystarczy chyba zgloszenie dzialanosci gosp.
Aiki
Napisano Ponad rok temu
Jedyny problem to:
1: Jak chcecie sie ubezpieczyc od OC to agent pyta czy macie uprawnienia i jak sie one nazywaja. Tylko pyta, ogladac nie chce
2: mozna sie nie ubezpieczac i luz
3: jak sie cos stanie i kolo bedzie chcial odszkodowanie, to ;
a) namowic go trzeba zeby skozystal z innego ubezpieczenia
jak sie nie da, to mu cos odpalic
c) jak sie nie do to klops - bedzie sad i wtedy wszystko wyjdzie - niewiele co prawda, bo tylko prowadzenie dzialalnosci gosp bez koncesji (mnw tak to mozna nazwac)
4: gorzej jak sie dziecku cos stanie - to jesli rodzic nie jest jakims znajomym to od razu pkt c
5: Kuratorium moze skontrolowac zajecia dla dzieciakow i to czy instruktorzy prowadzacy maja uprawnienia.
To Soma - nie reklamuj swojej firmy - wszystkie uprawnienia tego typu sa uprawnieniami panstwowymi, bez wzgledu na to w jakiej federacji takie uprawnienia zdobywasz. inna wersja - jesli nie sa to uprawnienia panstwowe (podpi ministra sportu i KF lub dyrektora deoartamentu) to sa nic nie wazne.
strzalka.
Napisano Ponad rok temu
Byłem u konkurencji( nie powiem jakiej) i widziałem zajęcia prowadzone przez sempai 1 kyu. Zawitałem tam z przyjacielem 1 dan ale nie miał czelności poprosić o prowadzenie. To już byłaby beszczelność.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
kluby aikido w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
Wiek instruktora
- Ponad rok temu
-
KENDO - szkola
- Ponad rok temu
-
Musashi
- Ponad rok temu
-
Kontuzje w AIKIDO
- Ponad rok temu
-
porada
- Ponad rok temu
-
Kiedy zostałeś instruktorem aikido??
- Ponad rok temu
-
Czy kiedykolwiek zastosowałaś/eś techniki Aikido poza Dojo?
- Ponad rok temu
-
Dlaczego instruktorzy aikido nie cwicza miedzy soba?
- Ponad rok temu
-
Idealne techniki aikido
- Ponad rok temu