Dlaczego zmieniłeś styl?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bzdura. Jest to zbyt późno, żeby zostać dobrym zawodnikiem i odnosić sukcesy, ale można bez żadnego problemu ćwiczyć sobie rekreacyjnie, dobrze się przy tym bawić i nauczyć wcale nie mało. Ja, dla przykładu, zacząłem pół roku temu i nie narzekam. To, jak szybko się uczymy, zależy od naszych predyspozycji, od wysiłku wkładanego w trening oraz od samego trenera.Też przez jakiś czas myślałem o Judo ale wydaje mi się że większość osób które to trenuje robi to od małego a ja mam juz 19 lat także to troche pozno jak na Judo
To i trener słaby (wystarczy 5-10 minut padów na każdych zajęciach, poza kilkoma pierwszymi spotkaniami; zostawia to mnóstwo czasu na naukę innych rzeczy) i trenujący niekoniecznie się nadający do tej sztuki akurat (bez obrazy, ale dwucyfrowa liczba określająca ilość lat to grube przegięcie).Często słysze opinie że ktoś przez rok uczył się samych padów itp a po XX latach dopiero czegośtam się nauczył.
Napisano Ponad rok temu
Btw: w wieku 19 lat człowiek wie czego chce :wink: to wcale nie jest późno.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W kazdej dyscyplinie zeby cos osiagnac trzeba najpierw dostac w .... a jak sie na to nie jest przygotowanym to zadna nic nie da.
Napisano Ponad rok temu
W kazdej dyscyplinie zeby cos osiagnac trzeba najpierw dostac w .... a jak sie na to nie jest przygotowanym to zadna nic nie da.
I najważniejsze: trzeba tę d... ruszyć na pierwszy trening.
Nawet największe sukcesy zaczynają się skromnie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja ćwiczyłem tylko dwie SW, ale wydaje mi się że generalnie pierwsze treningi niczego i nigdzie nie są zbyt zachęcające - nic się nie umie, ćwiczenia bez sensu, frajda mierna :-) Tzw. fun przychodzi z czasem. Więc może powinieneś dać sobie więcej czasu.
Napisano Ponad rok temu
fakt że gadam jak baba :?
hehehehe wiesz kupa babek an forum byłaby niezadowolona.....
idź na kilka sztuk ćwiczyć nie oglądać i wybierz to co sie spodoba, nie ograniczaj się do obadania treningu inaczej sie patrzy, a inaczej trenuje ....
Napisano Ponad rok temu
fun przychodzi z czasem. Więc może powinieneś dać sobie więcej czasu.
Tak tu się zgadzam potrzeba czasu...
Proponuje 35lat myśle, że to odpowiedni okres na ostateczne przekonanie się o tym czy się chce coś trenować czy nie.
Napisano Ponad rok temu
fakt że gadam jak baba Jestem niezdecydowany.
.... jakies opinie anty i znow jestem niezdecydowany. A to coś nie skuteczne, a to coś kiepskie, albo pozbawione ducha albo bez sensu, dziwne itp. Jestem zagubiony :?
proszę mi tu bez takich seksistowskich tekstów - wiele "bab" na tym forum gada sensowniej i bez niezdecydowania i zagubienia
np. Ja :wink:
ps. oczywiście nie czuję się urażona, ale bez takich porównań na przyszłość
Napisano Ponad rok temu
Przepraszam jeśli kogokolwiek uraziłem
Jeśli chodzi o czas to czasem chodziłem na 1 trening, czasem chodziłem gdzieś miesiąc, Taekwondo trenowałem np pół roku także różnie to było, mimo wszystko można to nazwać "skakaniem" po sekcjach.
Napisano Ponad rok temu
35 lat nie, ale np. miesiąc.fun przychodzi z czasem. Więc może powinieneś dać sobie więcej czasu.
Tak tu się zgadzam potrzeba czasu...
Proponuje 35lat myśle, że to odpowiedni okres na ostateczne przekonanie się o tym czy się chce coś trenować czy nie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mógłbyś coś więcej napisać o tej "całościowej sile".
Napisano Ponad rok temu
:roll: :roll: :roll:
Mógłbyś coś więcej napisać o tej "całościowej sile".
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
:roll:Kolejną bardzo istotną cechą tej sztuki jest wykorzystanie "połączenia" wszystkich części ciała w ruchu, w ten sposób zostaje wygenerowania tzw. "całościowa siła".
Napisano Ponad rok temu
"całościowa siła" to żadna rewelacja
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Duszenia ... tak, ale co potem ?
- Ponad rok temu
-
Czemu uczymy ludzi bić innych?
- Ponad rok temu
-