Jak trafiłeś na karate?
Napisano Ponad rok temu
Ja miałem kolegę w klasie, który ćwiczył już jakiś czas, a wcześniej znałem innych, którzy ćwiczyli - stąd znałem pozytywne opinie o klubie. Byłem na jakichś zawodach i spodobało mi się to, więc postanowiłem też się zapisać. Dokładnych powodów rozpoczęcia treningów nadal nie znam. Może chciałem robić coś innego niż do tej pory? Sam nie wiem...
Napisano Ponad rok temu
a mianowicie ze ta MA nie jest dla mnie...pozostalam przy aikido
pozniej bylam jeszcze na kilku treningach karate kyokushin ale tylko umocnilam sie w przekonaniu ze to nie dla mnie...
Napisano Ponad rok temu
Jej się nie podobało, a ja trenowałem jeszcze 5 lat(co za ironia :wink: )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Daniel
Napisano Ponad rok temu
Ja od razu wiedzialam ze chce sie zapisac na karate a nie inny styl bo duzo czytalam i ogladalam filmow z zawodow.
Chcialam sie zapisac juz w wieku 10lat ale rodzice sie zgodzili jak mialam nie cale 12 dopiero.
Poszlam na trening, zapisalam sie i trenuje do dzis(z pewna przerwa) a latek mam obecnie 16. Nie zamierzam zaprzestawac treningu.
pozdro
Sei
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozatym kiedys nazwa karate to bylo "magiczne" slowo... ach to byly czasy :-)
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale to dumnie zabrzmialo.. Zawsze chcialem trenowac MA, a jako ze moj tata trenowal Kyokushin przez pare lat to mnie skierowal tam. "Nauczysz sie walki, a nie machania nogami".
Marchew
Napisano Ponad rok temu
Jak trafiliście na swój pierwszy trening karate?
.
Trenowałem już rok Aikido i postanowiłem nauczyć się jeszcze kopnięć i uderzeń aby być dobrym uke.
Poszedłem do klubu gdzie było taekwondo i karate. Wybrałem na początek karate ale to był błąd! Cały trening miałem za partnera takiego ciołka, że kiedy ćwiczyliśmy na zmianę techniki, to mnie normalnie bił. A ja mu nie mogłem oddać ani zrobić unik, bo miał się przecież uczyć. Niespodobało mi zatem karate to i zdecydowałem się ostatecznie na taekwondo. I to była dobra decyzja.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to prawda nie jest mile uczyc sie z osoba ktora sama sie uczy....a do tego gdy ma sie pierwszy kontakt z karate.. jedyne dlaczego nie wybralem teakwondo.. to to ze .. jest tam takie skakanie light contact i nie zawsze na ulicu bedziesz mgol sobie tak podskakac ale napewno jest to dobry wstep do daleszej drogi w MA
Pieprzyć ulicę! Taekwondo daje możliwość wzięcia udziału w zawodach, poza tym to jest dobra rzecz, tak sobie potrenować.
Myślę (mam nadzieję) że większość karateków trenuje swoją sztukę aby się doskonalić, a nie przygotowywać się na akcje uliczne.
Mógłbym coś dodać na ten temat, ale za bardzo odbiegłbym od tematu.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Pieprzyć ulicę! Taekwondo daje możliwość wzięcia udziału w zawodach, poza tym to jest dobra rzecz, tak sobie potrenować.
Myślę (mam nadzieję) że większość karateków trenuje swoją sztukę aby się doskonalić, a nie przygotowywać się na akcje uliczne.
Mógłbym coś dodać na ten temat, ale za bardzo odbiegłbym od tematu.
Silvio
Silvio nie przesadzaj, wiadomo ze wiekoszosc ludzi trenuje po to zeby sie doskonalic w jakis tam sposob ale zeby twierdzic ze jak mowisz " nie po to zeby przygotowywać się na akcje uliczne" to chyba jest blad. Kazdy kto idzie na zajecia sztuki walki idzie tam po to zeby to trenowac wlasnie jako narzedzie do obrony samego siebie przed bezposrednim atakiem na ulicy. Wydaje mi sie hipokryzja twierdzic ze trenuje sztuke walki dla sztuki a nie dla umiejetnosci walki.
Piotrek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Rodzaj kimonka
- Ponad rok temu
-
karatecy w K1
- Ponad rok temu
-
10 sierpnia we Wrocławiu
- Ponad rok temu
-
Techniki w wyskoku
- Ponad rok temu
-
Wakacje
- Ponad rok temu
-
Co do inwektyw pod czyimkolwiek adresem.
- Ponad rok temu
-
Shidokan - Wałcz 2002
- Ponad rok temu
-
Kiedy dopuszczać do wolnej walki?
- Ponad rok temu
-
A potraficie walczyć ?
- Ponad rok temu
-
Europejski Oboz Shidokan Palanga 2002