z cyklu opowieści fioda...
Napisano Ponad rok temu
Efekt był taki że rozerwał mi kimono zupełnie na pół, od tamtej pory przestałem używać wybielacza...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moje kimonko ma chyba 4 lata i na razie lekko się przetarło na mankietach. Dwóch kolegów kupowało w tym samym czasie co ja i w praniu używali wybielacza. Teraz ich kimona wyglądają jak szmaty (poprzecierane, dziurawe), a moje tylko trochę wyszarzało.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ta pralka to takie nieslychane badziewie ze nie ma na to slow.
Np ma 1 plukanie!!!! Co to oznacza? ze wszyscy, ale to wszyscy MUSZA dodawac wybielacza na chlorze, zeby ubrania byly biale, bo brud z proszkiem nie jest wyplukiwany z ubran
Np ubrania z Europy nie sa do tego przystosowane i ida w strzepy blyskawicznie, nie dosc ze wybielacz zzera to jeszcze sa szarpane tym mieszadlem.
Jesli chodzi o keikogi, to wybielacz atakuje najpierw szwy. Na ostatnim treningu cwiczylismy taki rzut, ze chwyt byl za rekaw - no i pociagnalen goscia on zostal ale juz bez rekawa..potem smiesznie wygladal caly trening jak w kamizelce bez rekawow No itechniki trza bylo dostosowac - wychodzi na to ze mozna robic na kims kto nie ma nawet t-shirta 8)
ps my na wszelki wypadek kupilismy pralke typu europejskiego (3 razy drozsza i duzo mniejsza) ale nic nam sie nie rwie skoczek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jeden taki wyprał kimonko razem z mundurem i wydało się, że pracuje w #$%^&!)
Mówisz o Januszu vel Błękitek?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
. Poniewaz bylem juz przebarny (znaczy w dżinsach), jak sobie z nimi tak cwiczylem pękły mi spodnie na dupsku, ubaw byl nieziemski, a mi bylo glupio do domu wracac ))
bofff.. trzeba bylo je zdjac :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Koleś musiał pożyczyć na zawodach spodnie od kimona bo coś-tam, coś-tam, a gdy po walce je zwrócił to okazało się, że są z ... krechą !!!
No i tu niestety bez wybielacza się nie obyło, więc może jednak nie wieszajcie na nim kotów.
BIELINKA IS THE BEST
Napisano Ponad rok temu
OOps,.. powiedziales wlascicelowi?To akurat z innej profesyi.
Koleś musiał pożyczyć na zawodach spodnie od kimona bo coś-tam, coś-tam, a gdy po walce je zwrócił to okazało się, że są z ... krechą !!!
No i tu niestety bez wybielacza się nie obyło, więc może jednak nie wieszajcie na nim kotów.
BIELINKA IS THE BEST
Z doswiadczenia, krotki komentarz:
1.kimono przy wzroscie 180cm powinno byc 190 lub nawe wiecej, co pozwala...
2...prac po kazdym treningu ( czasami tak smierdoli ze wasy plowieja)
3...raz na miesiac w proszku na 90 stopni, moze byc do koloru ( dlatego musi byc spelniony warunek wymieniony w p.1)
4.od czasu do czasu ( zalecam co najmniej raz dziennie), woda+mydło. bez tego kontakt z "partnerem" jest bardziej destrukcyjny niz zderzenie rowerzysty z rozpedzonym tramwajem
pozdr.hemp
Napisano Ponad rok temu
raz na jednym treningu w zimie koomple przedobrzyli
(zimno im było czy jak?) przy shihonage jakimś tam (wybaczcie laictwo- nie pamietam nazwy ) zwanym potocznie u nas "wpuszczaniem w maliny" i jednego rękaw został troszeczke naderwany. Biedactwo chodził z dziurą jakis czas, zanim chyba sam nie zaszył. A gość który za mocno pociągnął, do końca treningu strasznie uważał żeby rękawa nie urwać do reszty. Wyglądało to przekomicznie
Tyle.
Pozdrówka
Tygrys & sp.
8)
Napisano Ponad rok temu
akurat znam to właśnie z opowieści właścicielaOOps,.. powiedziales wlascicelowi?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zlot aikidokow w Warszawie
- Ponad rok temu
-
Jak zaczynacie techniki?
- Ponad rok temu
-
no proszę aikido w kaleńsku
- Ponad rok temu