Syndrom czarnego pasa
Napisano Ponad rok temu
Aiki
Napisano Ponad rok temu
Sensei to akurat wywodzący się z chińszczyzny starszy, bardziej doświadczony brat, tytuł często urzywany w Dżaponi, poprostu do ludzi starszych od siebie, nie tylko w SWitd kazali do siebie mówic per markiz, baron , ksiaże? Taki odpowiednik słowa sensje-nauczyciel-mistrz
Napisano Ponad rok temu
Jak powiedział Shrek;
"Krowy doić..."
Jak nie macie co robić.
Za niedługo forum przestanie być dyskusyjne, a będzie ...właśnie jakie?
A najbardziej mnie wkurza jak ktoś pieprzy głupoty na innych , a pojęcia nie ma.
Trzy strony sieczki.
Bez urazy (do Tych sensownych)
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
A najbardziej mnie wkurza jak ktoś pieprzy głupoty na innych , a pojęcia nie ma.
Trzy strony sieczki.
Dobrzre, że dorzuciłeś trochę od siebie, bo do trzech stron nieco nam brakowało
Napisano Ponad rok temu
Byłem ciekawy opinii , gdyż widząc na plakatach napis "mistrz"-myślę o polskim podwórku- albo w różnych wywiadach podkreślanie jakim się jest mistrzem , zawsze mam mieszane uczucia .Najbardziej ciekaw zaś jestem, jaki cel widział Soma w podnoszeniu tego topicu. Ukucie jakiejś jednoznacznej definicji?
Waldek_Goszcz:
Syndrom czarnego pasa? [..] Nic takiego nie istnieje i prosze nie mnozyc takich-tam ponad potrzebe!
Jak wołał pewien golibroda
Pozdr.
Mój nauczyciel zawsze nam wpajał, że najpierw trzeba ćwiczyć a póżniej mówić .Jest takie słowo "shyugo" , które oznacza skromne ćwiczenie .Często się o tym zapomina .
Nie ma syndromu czarnego pasa? Ja spotkałem sporo ludzi , którym odbiło po otrzymaniu czarnego pasa albo zmieniają sekcję bo są trudności w zdaniu egzaminu .
Napisano Ponad rok temu
[quote]W tym programie "miszcz" Wysocki występował w koszulce z napisem
JACEK WYSOCKI - MISTRZ AIKIDO (który dan wtedy posiadał 1 czy 2 -
Aiki zaraz nam odpowie) . A może był to program "Mann do Materny"? [/quote]
Niezwykle mnie irytują kretyńskie argumenty. Owszem shihan Wysocki ma pewne wady ale nie ulega wątpliwości, że technikiem jest świetnym a reklamowanie swojego nazwiska, z którego się tak śmiejesz Farys jest konieczne. Wysocki żyje z prowadzenia treningów, dzięki reklamie zarabia całkiem niezłą kaskę a to wzbudza zazdrość. Najlepiej by było gdyby był biedny, udzielał lekcji społecznie i medytował aby uzdrowić zły świat.
Nie oczerniaj nikogo na podstawie obiegowych opinii, ponieważ w tym przypadku różnią się od rzeczywistości.[/quote]
Włączę się do tej rozmowy .Nie są to obiegowe opinie ale informacje od ludzi którzy przez wiele lat byli blisko J.Wysockiego .Jeśli chodzi o program to warto było go zobaczyć.Nie zawsze mistrzowi się wszystko udaje ale po co zganiać na światła w studio .Nie interesuje mnie co sprzedaje J.Wysocki ale chyba dziwne że największy mistrz aikido w Polsce pozwala sobie odebrać rower .Chyba że było to darem serca .
[quote]A tak konkretnie Aiki , ci "wszyscy" to którzy?
Ci którzy odeszli, ci niezadowoleni którzy zostali, ci zadowoleni czy jego oddana druzyna? Którzy? [/quote]
[quote name="budo_Yamabushi Fighter"]Kolejne nieprzemyślane wypowiedzi, pewnie zasłyszałeś je od jakiegoś kolesia a sam nie masz bladego pojęcia co pleciesz.
Nie obrażaj uczniów Wysockiego , ponieważ jestem jednym z nich.Od 8 lat.
Są oczywiście niezadowoleni, sam mam czasem obiekcje w pewnych kwestiach, ale jest to normalne, zwykła różnica zdań. Bez niej nic nie miałoby sensu.[/quote][/quote]
Nie widzę tu obrazy tylko pytanie .Mam dosyć dobry kontakt ze Szczecinem i widziałem plakaty różnych ludzi którzy rozstali się z J.Wysockim .Ostatnio na swój rachunek przeszła Sylwia Z.A może nie jest to prawdą ?
Napisano Ponad rok temu
Sylwia odeszł - wiesz czemu, czy tylko piane bijesz?
To ze odeszła to juz wedlug Ciebie coś? Poczekaj niech czegoś dokona...
Steczkowska tez odeszła od Ciechowskiego i co ktoś zauwazył jej ostatnia plyte???
Moze by tak juz zakonczyc ten temat???
Napisano Ponad rok temu
To nie jest argument tylko zdziwienie.Oglądałem program "obroń się sam" i pokazywano tam różne ciekawe rzeczy.Może należy go częściej puszczać lub częściej krecić?Co Ty z tym rowerem? Argumentów nie masz????
Wiem czemu odeszła Sylwia i życzę jej powodzenia .Proszę dokładniej czytać posty wtedy piana nie będzie zaklejać oczy .Nie napisałem że to jest "coś" tylko jako odpowiedz na zarzut do Farysa , że nie wie o czym mówi.Sylwia odeszł - wiesz czemu, czy tylko piane bijesz?
To ze odeszła to juz wedlug Ciebie coś? Poczekaj niech czegoś dokona...
Steczkowska tez odeszła od Ciechowskiego i co ktoś zauwazył jej ostatnia plyte???
Moze by tak juz zakonczyc ten temat???
Napisano Ponad rok temu
.Wiem czemu odeszła Sylwia i życzę jej powodzenia .
Wiem skąd inąd,/ info pewne/ że wspominana S jednak dalej uczęszcza na zajęcia JW
.Proszę dokładniej czytać posty wtedy piana nie będzie zaklejać oczy
Może należy zatem ... bardziej dokładnie pisać posty, albo dokładniej sprawdzać sensacyjne doniesienia.
Pozdrówka Weryfikator M
Napisano Ponad rok temu
Aiki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy Aikido to jest kompletny system walki?
- Ponad rok temu
-
O`sensei
- Ponad rok temu
-
Treningi ekstremalne
- Ponad rok temu
-
LETNI OBÓZ AIKIDO PHILIPPE ORBAN 5 DAN - 17-22 sierpień 2002
- Ponad rok temu
-
Techniki i techniki