palka w... plecaczku
Napisano Ponad rok temu
a jakby wygladała reakcja policji na siegniecie do kieszeni po dowodzik bez zapowiedzi ?
Napisano Ponad rok temu
a jakby wygladała reakcja policji na siegniecie do kieszeni po dowodzik bez zapowiedzi ?
Tak jak w Stanach.
Napisano Ponad rok temu
(...)
Co do używania broni na ulicy, to jestem jak najbardziej za. Im większa będzie ilość skutecznych samoobron z użyciem broni palnej, tym gnoje będą więcej myśleli o konsekwencjach.
Jako prawnik - praktyk też jestem za. Zbyt dużo bandziorów używa rozmaitych zabawek na ulicy, a zbyt mało normalnych ludzi skutecznie się nimi broni. Myślę, że niedługo dojdziemy do tego, że - niestety - będzie się musiała polać krew (oczywiście bandziorów) i może wtedy zaczną kalkulować (bo bać się raczej nie będą), że i im ktoś może zrobić QQ.
Co do rozboju ("skrojenie z kasy"), to jest to jedno z najcięższych przestępstw - przynajmniej tak jest traktowane w praktyce (zazwyczaj tymczasowe aresztowanie i orzeczona kara bez zawieszenia), więc nie widzę powodów, dla których napadnięty nie miałby się skutecznie bronić.
Napisano Ponad rok temu
ale bron to ostatecznosc = walka o zycie
problem z bronia ma wiele aspektow, fakty sa jednak takie np. w stanie floryda gdzie dostep do broni jest ... w przeciwienstwie do takich stanow czy miast jak waszyngton przestepczosc spadla w sposob bardziej niz widoczny tj. o kilkadziesiat % w szczegolnosci w przypadku przestepstw wobec kobiet !!!
a czy wiecie w jakim panstwie przypada najwieksza ilosc broni na 1 obywatela ?...... szwajcaria. mozna porownac przestepczosc w innych panstwach europy i roznica jak na dloni
pokoj dzieki zbrojeniom !!!
niestey w Polsce dochodzi powazny problem , alkohol ktory ni jak w parze z bronia nie idzie = po wódzie nasze spol. dostaje ulanskiej fantazji. wypadkow bylo by ... oj bylo by
Napisano Ponad rok temu
Broń palna powinna być całkowicie zakazana, nie produkowana w Polsce i nie sprowadzana z zagranicy. Ale za to wszyscy powinni mieć równego rodzaju drewniane kije Szanse byłyby bardziej wyrównane. I na ulicach byłoby ciszej.
Napisano Ponad rok temu
Ale w Szwajcarii to chyba wynika z organizacji ich armii - prawie każdy karabin trzyma w domu, o ile mi wiadomo.a czy wiecie w jakim panstwie przypada najwieksza ilosc broni na 1 obywatela ?...... szwajcaria. mozna porownac przestepczosc w innych panstwach europy i roznica jak na dloni
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tez jestem za tym. Jesli zaczepia cie na ulicy iles tam dresow to powinni sie liczyc z tym, ze ty MASZ prawo sie bronic. Poza tym tym jest subiektywny, gdyz nie toleruje takich ludzi. Sam zawsze zachowuje sie wobec innych o.k., ale jak ktos sie dopierdala to nie widze powodu dla ktorego go nie uziemic :twisted:
Poza tym dwa pytanie.
Pierwsze teoretyczne. Zaczepilo cie na ulicy kilku koksiarzy w stylowych dresach abibasa. Jeden ma kose na wierchu, zeby przyspieszyc proceder "pobraia" kasy. Wyciagasz guna, a oni reaguja jak na straszak. W efekcie sa rani, ewentualnie (odpukac) ofiary smiertelne. Z punktu widzenia prawa, kwalifikuje sie to pod obrone konieczna. Bo cos mi sie zdaje, ze w takim wypadku oddalenie sie z miejsca przestepstwa jakby nic nie jest trafnym wyjsciem.
Pytanie dwa - techniczne. Lamerek jest i w ogole 8) Wiec wytlumaczcie mi co macie na mysli pod pojeciem teleskop...
Napisano Ponad rok temu
ja mam batona 21 cali i noszę go z tyłu za paskiem spodni, skierowanego
główką do góry ( na nerkach), tak że tylko 5 centymtrów jest włożone za pasek - wystarczy mocne szarpnięcieżeby wyjąć a nie widać nawet pod
T -shirtem. Chodzę tak od dwóch miesięcy;tylko jak biegnę muszę trzymać się za nerkę ( tak to wygląda). wchodziłem tak do urzędów banków, a raz do sądu ( mają bramkę) i dopiero sobie przypomniałem;
a noszenie np 16 to już bajka - mój brat nosi ją w przedniej kieszonce spodni
Napisano Ponad rok temu
to życzę powodzenia - ja po 5 sekundach stwierdziłem, że to gówno nadaje się do śmieci.
zdązyłem wyjąć noszonego tak jak opisałemteleskopa gdy zaatakował mnie piesek
a teraz o broni palnej
czy wyście zdurnieli ?!
W polsce babki po obejrzeniu 997 będą strzelać do wszystkiego co się rusza; wędkarze do kajakarzy - jeden taki by mnie zastrzelił gdyby miał czym.
wyobraźcie sobie rodzinne awantury, wypadki dzieci bawiących się bronią
wreszcie wynoszenie przez dresiarzy swoim tatom - biznesmenom broni żeby przyszpanować kolegom albo skroić kogoś albo pobić się z tymi-nie-z -mojego-bloku
zabawy przy alkoholu i burdy, np; sąsiad z bloku b zrobi po pijaku drugi pępek sąsiadowi z bloku a ,który właśnie smaży jajecznicę,
kłóynie o dziewczynę ,czy zwykłe potrącenie na ulicy. sam miałem tetetkę przy głowie kiedy jeden pijany gość uznał że to zabawne. a mój sąsiad - normalny 50 latek wywalił przez okno czały magazynek - na szczęście z gazowca.
wyobraźcie sobie masakry szkolne które dzieją się w stanach
poza tym bandyci jeśli będą spodziewać się że ofiara ma broń, będą atakować pierwsi, przystawiać swoją broń i strzelać przy każdym podejrzanym ruchu a nie kroić po dawnemu ( łza się w oku kręci )
weźcie pod uwagę statystykę - kilka procent ludzi jest chora psychicznie - nie wszyscy są zdiagnozowani, każdy i w każdej chwili może zachorować
czuli byście się bezpiecznie na ulicy?
Napisano Ponad rok temu
co to kurwa za ikony eheheh wydawalo mi sie ze to forum na temat sztuk walki :sex_69: :sex_algida: :sex_anal: :sex_klasyk: :sex_konik:
A co do futeralu to moj jest widac lepszy bo z niego teleskop przy biegu nie wypada i szybciej go wyciagam jak jest w futerale przy pasku niz z tylnej kieszeni , nie wiem jak nosisz swojego ale jak wsadze pod pasek tak zeby na nerkach lezal to bardzo latwo zjezdza w dol lub wypada heheeheh raz wskoczylem do autobusu i mi wypadl ale huku narobil .
Napisano Ponad rok temu
Zdarzaja sie bardzo dobre pochwy , dopasowane , zaopatrzone w dobre mocowanie ,bez problemow pozwalajace wkladac i wyjmowac , na przyklad palke , inne jednak , pochwy oczywiscie, sa za ciasne , pokrzywione jakies , zakleszczajace sie ( brrrr... horror) , i od tych nalezy sie trzymac z daleka.
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Historia uczy, ze kazda bron predzej czy pozniej musi byc uzyta... jednakze dla rzadzacych wazniejsze sa glosy w wyborach pracownikow zbrojeniowki niz matek oplakujacych swoich synow...
Na swiecie nie zostala nigdy obalona ani udowodniona teza, ze swobodny dostep do broni powoduje zmniejszenie incydentow z jej uzyciem. Znane jest jednak plemie w Afganistanie, gdzie wszyscy posiadaja ogromne ilosci broni automatycznej, etc. Od wielu lat nikt tam jej nie uzyl w obawie przed rozpetaniem rzezi w wiosce... ale co to za zycie w ciaglej obawie? pozdrawiam! zainteresowanych zapraszam do wymiany doswiadczen.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ludzie ulicy? Co wy na to?
- Ponad rok temu
-
Czy Ktoś przeżył coś takiego?
- Ponad rok temu
-
Molestowanie seksualne, a system prawny (b. dlugie)
- Ponad rok temu
-
jaki jest stan faktyczny?
- Ponad rok temu
-
Co nosicie w plecaku?
- Ponad rok temu
-
nie kop pana bo się spocisz
- Ponad rok temu
-
kolejny moderator