Kobieta broni się przed pijaczkiem - true story!
Napisano Ponad rok temu
...ale dla mnie zawsze dość płynna jest granica, ten punk w którym należy zareagować, tak aby nie była to przedwczesna, często niepotrzebna agresja!
(no bo jak bym tak przywalił ględzącemu pijaczkowi to by się zaraz podniosło oburzenie, nawet jakbym zareagował w obronie kobiety...)
edit - ale ja mam na pewno inny "punkt siedzenia" - edit
Pozdr!
Napisano Ponad rok temu
...ale dla mnie zawsze dość płynna jest granica, ten punk w którym należy zareagować, tak aby nie była to przedwczesna, często niepotrzebna agresja!
Tak, ta granica faktycznie w praktyce może być trudna do wyznaczenia. Ale w podanym przykładzie nasza "bohaterka" ewidentnie zareagowała nadpobudliwie - zaatakowała fizycznie w odpowiedzi na jakieś namolne prośby (zapewne o 2 zł. na wino). To po prostu niedopuszczalne. Oczywiście pogląd przeciwny jest możliwy, ale jest błędny
Napisano Ponad rok temu
ale ja mam na pewno inny "punkt siedzenia"
W takim razie siedzimy w jednym miejscu :wink:
Napisano Ponad rok temu
Tak, ta granica faktycznie w praktyce może być trudna do wyznaczenia. Ale w podanym przykładzie nasza "bohaterka" ewidentnie zareagowała nadpobudliwie - zaatakowała fizycznie w odpowiedzi na jakieś namolne prośby (zapewne o 2 zł. na wino). To po prostu niedopuszczalne. Oczywiście pogląd przeciwny jest możliwy, ale jest błędny
Nie mogę się nadziwić, że ktoś wrócił do postu sprzed 3 lat. Dzisiaj już tę sytuację pamiętam trochę słabiej, ale przypominam że kobieta wysłała mu strzał ostrzegawczy, żeby się odczepił. Kiedy go to nie zniechęciło, dostał w łeb aż zadzwoniło. Przy okazji swoją reakcją dała sygnał wszystkim dookoła, że nie życzy sobie towarzystwa tego pana, więc (przynajmniej do mnie) dotarło że jeśli koleś się nie odczepi to trzeba mu w tym pomóc. Pijaczek jednak miał dosyć i poszedł sobie.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do równouprawnienia to dlaczego tylko faceci musza odbywać zasadnicza służbe wojskową ???? Przeciez mamy rownouprawnienie wiec kazda laska moze wstawać o 5 i pobiegać sobie pare kółek dla formy A pozatym wpłynełoby to napewno na wiele lasek jako dobra motywacja do nauki - albo studia albo wypad do wojska
Napisano Ponad rok temu
super temat, ale i tak ta kobieta zachowała się super, bo niestety faceci plus alkohol hmm... różnie to bywa, stają sie strasznie pyskaci i odważni (nie wszyscy oczywiście), ale prawdą jest, że musimy bronic sie same :wink: bo na ulicy zazwyczaj to tylko gapie.
Ja niestety tak odważna nie jestem, więc poprostu zlewam gościa i idę sobie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A te pijaczek mogł chciec się zapytac która godzina np i został pobity za to ze był pijany a może sie upił bo w domu zona go bije i już nie wyrabia psychicznie.
:wink:
Napisano Ponad rok temu
A gdyby stojącego na przystanku faceta zaczęła zaczepiać niezbyt urodziwa dodajmy na wstępie kobieta to cóz on ma zrobić? Głupia sprawa - jak ją uderzy to będzie z niego damsk bokser, jak nie uderzy to co dalej- dac sie zgwałcić bezzebnej pijaczce?
A widziałeś kiedyś taką sytuacje? Bo mi się jeszcze nie zdarzyło i pewnie nie zdarzy.
Moim zdaniem ta kobieta zareagowała trochę za ostro. Mogła najpierw pijaczkowi najpierw głośno powiedzieć, żeby się odczepił, a jakby nie pomogło potem względnie uderzyć z tego plaskacza. Powinno pomóc. A poprawiać w tył głowy już chyba naprawdę nie trzeba było.
Napisano Ponad rok temu
...sobie darowalam-ale w srodku chcialo mi sie ryczec...
...tak sobie mysle ze jakby raz czy dwa taki pijak dostal po pysku porzadnie od kobity to by sie nauczyl szacunku....
...niektorzy faceci jak sie napija sa beznadziejnii.....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
trzeba było mu powiedzic, że niechciałby miec takich jąder jak ty biustu i by sie zamknął.
nie przejmuj sie burakami...
pzdr gnz
Napisano Ponad rok temu
O ku... ale twoj facet dał dupy :? Nie zsiąść z roweru na jednego pijaka 8O
Jasne, powinien zejść z rowera, złamać pijakowie rękę, wybić mu wszystkie zęby a na koniec wymordować całą jego rodzinę :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hehehe-dooobre- ze tez ja na to nie wpadlam;D;D;D
nie no nie bede sie burakiem przejmowac-ale zastanawia mnie jedno-gdyby na moim miejscu byl jakis lysy koles z ABS to pewnie nawet najbardziej narabany koles siedzial by cicho jak mysz pod miatla...
wkurza mnie takie myslenie niektorych-ze jak kobieta to mozna jej nawrzucac i robic z nia co sie podoba ona i tak jest slabsza...zaluje ze nie jestem na tyle bezczelna zeby pokazac takim kolesia gdzie raki zimuja...
Napisano Ponad rok temu
Morał jest taki zeby sie nie angażowac w dyskusje z menelstwem bo nie jestes w "Co z tą Polską" . Uważasz ze masz szanse i mozesz pijaka sklepać to klepiesz (chyba cos trenujesz nie ??) albo uszka po sobie i odchodzisz ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sobie darowalam-ale w srodku chcialo mi sie ryczec
A ja sądziełm że kobieta jest zadowolona jak słyszy komplementy a tobie chce się wtedy płakać?? Dziwne...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
kobiece dylematy
- Ponad rok temu
-
Strój kobiet a samoobrona.
- Ponad rok temu
-
Motywy dziewczyn
- Ponad rok temu