JKD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wg mnie JKD jest jakies takie ponadstylowe. Mozna z niego wiele skorzystac uprawiajac rozne odmiany Karate, bo JKD uczy sztuki walki i metody jak osiagnac duza sprawnosc w walce. Bardzo wiele praktycznych wskazowek Bruce'a mozna wykorzystac w wolnej walce. Ale najbardziej podoba mi sie, ze facet nie teoretyzuje, a sam pokazywal w zyciu, ze to co robil mialo zastosowanie w walce.
Napisano Ponad rok temu
budo_ArtKoss napisał
Mam tez takie pytanie czy nie zna ktos szkoly JKD w Warszawie ? Wiem ze jest takowa w Lodzi ale to troszke za daleko dla mnie z gory dzieki
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] to jest o ile sie nie myle kontynuacja szkoly Śp Piotrka Świeckiego - ale nic wiecej o tej sekcji nie wiem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak tak to proszę , podziel się bo ja już od dwana szukam i nic , wiem że jest jakaś beznadziejna szkoła w której uczą jakiegoś pseudo boksu a nie JKD ale to wszystko. Podobno był jeden dobry gość w Warszawie to do Łodzi się przeniósł. Ludzie piszcie jak cokolwiek wiecie ,bo wyszukiwanie na tym forum jest tak beznadziejne że nie da się nic znaleźć , więc nawet jak był już taki temat to go nie znajdę.
Napisano Ponad rok temu
Mimo, ze mi sie podoba to mam taki dylemat. Czy lepiej byc dobrym w jednym ( np. boks lub bjj ) czy przecietnym w tym i tym... hm.. w kazdym razie fajna 'zabawa' takie przekrojowe treningi ;-)
Napisano Ponad rok temu
Cytat
Mimo, ze mi sie podoba to mam taki dylemat. Czy lepiej byc dobrym w jednym ( np. boks lub bjj ) czy przecietnym w tym i tym... hm.. w kazdym razie fajna 'zabawa' takie przekrojowe treningi
8O 8O :?
Maciek, jak przyjedzie Thornton to proponuje Ci sprawdzic jego przecietnosc w boksie, w zwarciu i na ziemi... 8)
Napisano Ponad rok temu
Ja mowie o zwyczajnych ludziach mojego pokroju - tzn. cwiczacych sobie 3 razy w tygodniu. Po tej samej ilosci godzin treningu przekrojowego, nie bede mial szans z zawodnikiem bjj lub bosku - na ich zasadach.
Naturalnie nie kazdy ma takiego dobrego trenra jak ja ale wiesz.. :wink:
Czy w PFS jest jakis odpowiednik pasow? Jakies stopnie zaawansowania, ktore wyznaczalyby konkretne cele treningowe, bedac jednoczesnie narzedziem motywacji.
Napisano Ponad rok temu
Nie, w PFS oprocz stopni instruktorskich nie ma innych, uczniowskich. A w SBG jest tylko jeden stopien instruktorski i nic wiecej...
BTW Jesli jedynym Twoim treningiem sa spotkania w sekcji 2 czy 3 razy w tygodniu to nie za wiele Ci one dadza. Pracowac takze trzeba poza sakcja nad kondycja, wytrzymaloscia, sila itd. I w tym wlasnie aspekcie Matt, Paul czy Roy sa zwyklymi ludzmi (jak to ladnie nazwales). Zaden z nich nie jest/nie byl zawodowym zawodnikiem na ringu czy w klatce...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dwaj zawodowcy powiedzmy Lewis i Ortiz. Walcza wg regul bokserskich, jak myslisz ktory bedzie mial wieksze szanse?
A teraz powalcza wg MMA i jak teraz ksztaltuja sie ich szanse?
Tak samo jesli chodzi o amatorow...No i jest jeszcze kwestia "narzedziowa". Jakie szanse ma gosc cwiczacy powiedzmy BJJ kiedy wyskoczy do niego czlowiek z pala, kijem, nozem? A jakie ma ktos kto jest obeznany z walka z "narzedziami"?
Napisano Ponad rok temu
budo_Kenjiro napisał
jak przyjedzie Thornton
Czyzby jakiś staż sie szykował. Jeśli można to prosiłbym o jakieś info.
Napisano Ponad rok temu
Na razie tylko tyle, dopoki nie ustale szczegolow...
Napisano Ponad rok temu
Cytat
Pracowac takze trzeba poza sakcja nad kondycja, wytrzymaloscia, sila itd.
Wlasnie wrocilem z silowni :-) Staram sie tez skakac na skakance oraz robic mostki. Byc moze uda mi sie dolozyc basen od nowego roku. Niestety parteru ani stojki nie da sie raczej cwiczyc samemu w domu.
John:
Cytat
Wszechstronność jest atutem, którego możesz nie wykorzystać na ringu, czy macie - walcząc wg. reguł boksu, czy bjj. Ale na ulicy... to co innego.
Prosze - ja nigdy nie cwicze z nastawieniem na ulice. Zwyczajnie lubie ciekawe treningi i tyle.
Dzieki za odpowiedzi - wlasnie zaczyna mi sie cos w lepetynie klarowac.
Napisano Ponad rok temu
budo_MAciek napisał
Wlasnie wrocilem z silowni :-)
MAciek, tylko bez nielegalnych wspomagaczy, pamiętaj Właśnie na TVN jest program o "karkach". Obejrzyj sobie profilaktycznie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy mozna jeszcze sie zapisac, czy sa juz grupy zamkniete? Juz dochodzi grudzien, a ja jeszcze w zadnej sekcji nie zabawilem dluzej :?
I w sprawie jeszcze seminarium, czy beda mogly wejsc osoby z zewnatrz spoza jkd, i ile takie cos moze kosztowac (w przyblizeniu).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na 20. w YMCA?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
czy jesteś gotowy na śmierć?
- Ponad rok temu
-
sekta, sekta...
- Ponad rok temu