organizacje jiujitsu w polsce
Napisano Ponad rok temu
Pewnie Marcin pamiętasz...
R.
Napisano Ponad rok temu
Ale wole osobę z dwuletnim stażem, która chce się uczyć od nieodpowiedzialnego "mistrza", który uważa że zeżarł wszelkie rozumy i nic oraz nikt go nie może nauczyć...
Tacy sa najgorsi...
I najniebezpieczniejsi...
R.
tak tacy sa najgorsi i najniebezpieczniejsi - maja po prostu przerost ambicji - i najczesciej to samo wytykaja innym u siebie nie widzac.
Dlatego kazdy powinien robic swoje i na tym sie skupiac.
Ale dodawanie poczatkujacej osoby na kurs tylko po to aby kase na tym zbic to chyba nie jest fer ?
Wlasnie z takich osob biora sie nastepni wielcy mistrzowie i nastepne organizacje szybko sie osobe puszcza na kurs szybko sie promuje na coraz wyzsze stopnie aby byl jeszcze jeden klub przy organizacji - bo w koncu zawsze ja mozna z organizacji wyrzucic i sie nawet do niej nie przyznawac - a ta osoba otwiera swoja organizacje ktora wysyla ludzi na kurs aby zalozyli nowy klub i kolo sie kreci.
Osoba przypisuje sobie nowa historie cwiczenia wszedzie i u wszystkich nascie lub dziesiat wygranych walk - a naiwni ktorzy nie siedza w temacie robia z zachwytu wielkie oczy.
Wlasnie posprawdzalem kilka osob ktore sie podpieraly stopniami w judo (terazniejsci mistrzowie ju-jitsu) i ich licznymi zwyciestwami na turniejach - jak na razie niewielu z nich znalazlem w archiwach judo
To samo ich treningi za granica tez jakos - wyblakly bo glebszych zbadaniach (bo albo ich osoby nie znaja albo cos tam kojarza z usmiechem na twarzy) i to jest szara rzeczywistosc realiow.
A przeciez to sa trenerzy, instruktorzy, mistrzowie i wychowawcy mlodziezy
To jest po prostu zaklamanie i obluda do ktorej nikt sie nie przyzna.
Akurat nie pamietam tamtej strony ktora podawales ;(
Pozdrawiam
Marcin
Napisano Ponad rok temu
Wlasnie posprawdzalem kilka osob ktore sie podpieraly stopniami w judo (terazniejsci mistrzowie ju-jitsu) i ich licznymi zwyciestwami na turniejach - jak na razie niewielu z nich znalazlem w archiwach judo
To samo ich treningi za granica tez jakos - wyblakly bo glebszych zbadaniach (bo albo ich osoby nie znaja albo cos tam kojarza z usmiechem na twarzy) i to jest szara rzeczywistosc realiow.
A przeciez to sa trenerzy, instruktorzy, mistrzowie i wychowawcy mlodziezy
To jest po prostu zaklamanie i obluda do ktorej nikt sie nie przyzna.
Pozdrawiam
Marcin
Kurcze Martius czy ja ci się aby napewno nie chwaliłem jakimiś zwysięstwami. Zaczynasz się robić niebezpiecznie dociekliwy-. Znaczy sznowna małżonka pogodziła się z losem i masz już więcej czasu na tzw. sprawdzanie :-) ), - Ja znam kilku byłych szperaczy życiorysów ich obecny stan można ogólnie uznać za niezadowalający -
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Ja znam kilku byłych szperaczy życiorysów ich obecny stan można ogólnie uznać za niezadowalający -
Pozdrawiam
Ja to tylko w celach pogladowo-naukowych
Napisano Ponad rok temu
Ja znam kilku byłych szperaczy życiorysów ich obecny stan można ogólnie uznać za niezadowalający -
Pozdrawiam
Ja to tylko w celach pogladowo-naukowych
Wiesz i to mnie najbardziej martwi. Byłeś fajnym kolegą, nawet było miło poturlać się z Tobą po macie, ale od dzisjaj rozmawiamy tylko o pogodzie. Nie miej mi tego za złe, ale ja Ciebie naprawdę rozumiem - syndrom Hoovera -
Napisano Ponad rok temu
syndrom Hoovera -
to mi grozi tak po czterdziestce )
Napisano Ponad rok temu
...to tak dla zainteresowanych...
Napisano Ponad rok temu
Od lat istnieje Polski Zwiazek Budo - zarejestrowany przez UKFIT i nalezy do Polskich Zwiazkow Sportowych - czy ktos slyszal o dyscyplinie sportu BUDO ???
Może i nie słyszał, ale stopnie w BUDO już są w Polsce i to nie niskie !! Ale co tam budo, znam kilku co mają już tytuł O-sensei... dziwić się czy nie ?
pozdrawiam...
Napisano Ponad rok temu
dziwić się czy nie ?
pozdrawiam...
Ja juz dawno przestalem sie dziwic -Ty chyba tez
Tak jest na calym swiecie - a nawet jeszcze bardziej gdzie indziej a i tak mata weryfikuje wszystko 8)
Na seminariach czesto podchodza ludzie starsi do mnie pocwiczyc a tylko dzieci do tych O-sensejow - a potem zazdrosc misciow ze ich ludzie olewaja. To jest najwieksza nagroda a nie jeszcze jedna belka na i tak bialo czerwonym pasie
Napisano Ponad rok temu
dziwić się czy nie ?
pozdrawiam...
Ja juz dawno przestalem sie dziwic -Ty chyba tez
Wiesz, myślałem, że już się nie dziwię...ale jednak... ale mam nowe hobby
- zbiór super pieczątek ! czego tam nie ma i w jakiej ilości. Czy dany liczy się na tuziny czy kopy ? A co do weryfikacji...hmm... niestety, mata wszystkiego nie zweryfikuje... oni nie wchodzą na matę! Oni unoszą się nad nią... i tu jest problem !
miłego dzionka
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
PROGRAMY JJ
- Ponad rok temu
-
Krakow - szkola Takenouchiego kenjutsu
- Ponad rok temu
-
W kierunku samoobrony czy sportu ???