Moj nos...
Napisano Ponad rok temu
wlasnie wrocilem z zawodow WKF 8) i zdobylem trzecie miejsce ... jak?
W walce o trzecie miejsce dostalem strzala w nos, krew sie polala, pani doktor stwierdzile pekniecie nasady nosa i ... WYGRALEM :roll:
Tak, tak jeszcze duzo pracy was czeka zeby wygrywac w tak spektakularny sposob jak ja
Light contact rulez
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Moje szczere gratulacjeLight contact rulez
Pozdrawiam
A co do tego to full contazt rulez a light contact beeee :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ale przepisy to sa chyba jednka pojebane....... :?W walce o trzecie miejsce dostalem strzala w nos, krew sie polala, pani doktor stwierdzile pekniecie nasady nosa i ... WYGRALEM :roll:
Napisano Ponad rok temu
no troche dziwne przepisy, ale jak daja nam przewage to moga byc :roll: a tak wogole, to czemu ja nigdy nie mialam w czasie walki krwotoku z nosa nawet jak mocno dostalam, tylko jakas woda mi lecialaAle przepisy to sa chyba jednka pojebane....... :?
W walce o trzecie miejsce dostalem strzala w nos, krew sie polala, pani doktor stwierdzile pekniecie nasady nosa i ... WYGRALEM :roll:
Napisano Ponad rok temu
MOze za duzo pijesz? :wink:a tak wogole, to czemu ja nigdy nie mialam w czasie walki krwotoku z nosa nawet jak mocno dostalam, tylko jakas woda mi leciala
Napisano Ponad rok temu
Knockdown i full contct rules (cokolwiek to znaczy )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rzeczywiscie to absolutnie nie sa dobre przepisy. Wszystkie techniki maja byc wykonane nienagannie technicznie i z zachowaniem kontroli :? Atak rekoma na glowe jest dozwolony ale tylko lekko.
I wlasnie dochodzi do takich sytuacji ze lekkie techniki sa nie zaliczane a za mocne karane. Pozatym poruszanie sie zawodnikow, wszyscy skacza jak ten tygrys z Kubusia Puchatka, jedna technika trafiona i punkt.
Mam nadzieje ze takie karate nie wejdzie na olimpiade bo zostaniemy zaszufladkowani na amen.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Znałem kiedyś takiego miał 2,26 cm wzrostu i ważył ileś tam, w każdym razie do wzrostu dość niewiele - był 2 albo 3 krotnym mistrzem Polski w semi contact kick boxing. Tragedia była jak zebrał strzał w brzuch przez typa mojego wzrostu, okazało się wówczas, że brzucha to on nie miał za dobrego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
MOze za duzo pijesz? :wink:a tak wogole, to czemu ja nigdy nie mialam w czasie walki krwotoku z nosa nawet jak mocno dostalam, tylko jakas woda mi leciala
:roll: hmmm tak mysle ze to jednak nie przez to :wink:
Napisano Ponad rok temu
Guest_budo_Robert Flynn_*
Napisano Ponad rok temu
No i teraz moje watpliwosci:
1.No jakos mi sie nie chcialo wierzyc zeby (na tamte czasy) gora 15 letni koles walczyl w full contakt i tak bez problemu wygrywal nawet ze starszymi.
2. o ile dobrze sie orientuje knockdown (nie semi-knockdown) i full contakt sa dozwolone od 18 lat na zawodach,wiec koles nie mugl walczyc w czyms takim.
Z 2 miechy temu przegladam sobie stare gazetki o ma i patrze jest zdjecie kolesia z jakichs mistrzostw Europy .Jak sie okazalo kolestak zaciekle "walczyl" w light contakcie .Niedawno w krakowie w jakiejs szkole byly zawody w kicku i koles w wadze 90 kg znowu wywalczyl 1 miejsce.
Nie no 90 kg i koles z takimi warunkami startuje w light contackt. phi
Napisano Ponad rok temu
Wiesz w semi i light conntact raczej nic nie boli i w latwy i przyjemny sposob mozan zotac mistrzem w "walce" na jakis tam zawodachNie no 90 kg i koles z takimi warunkami startuje w light contackt. phi
A na inne zawody sie nie jezdzi bo tam i boli i lamia sie reca czasem i nogi......
Napisano Ponad rok temu
Nie no 90 kg i koles z takimi warunkami startuje w light contackt. phi
Nie każdy chce mieć papkę zamiast mózgu. Widać po starszych zawodnikach, że zdrowy full nie jest. Można go upraiać na treningach jednak sportowo jest strasznie chorobotwórczy i kontuzjogenny.
Patrz -> K1. Jeden turnij i 2 złamania :-)
Ostatnio były zawody san show i koleśskończył ze złamaniem kości piszczelowej i strzxałkowej. Podobno noga trzymała się na samej skórze!
dzięki wielkie!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przepisy typu WTF to nie light contact tylko semi contact. Różni sięich interpretacja w zależności od stylu. Najgłupsza w fudokanie.
Mugłbyś chociaż raz wyjaśnić co rozumiesz przez słowo "głupie" na przykładzie fudokanu naprawdę proszę i się nie obrażę po prostu ciekawi mnie twoja opinia (i tak prawdopodobnie od października karate będę miał nie częściej niż raz w tygodniu i tak z dwa lata dopuki mi sie w-f nie skończy, dzięki temu przez dwa lata będę miał darmowe treningi judo, a jeżeli sie nie złapię to nic się nie zmienie no może poza stylem)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Rzuty i podciecia w karate
- Ponad rok temu
-
Za moich lat to raczej boks...
- Ponad rok temu
-
Jak często trenujemy ?
- Ponad rok temu