Skocz do zawartości

Zdjęcie

Walka z psem.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
174 odpowiedzi w tym temacie

budo_mort
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1215 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Walka z psem.
i pomyślcie że pies z punktu widzenia genetyki jest niedorozwiniętym wilkiem... a co taki wilk by zrobił?!
Czerwony Kapturek
  • 0

budo_jakryc
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 159 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

nie czaję. :roll:
  • 0

budo_kaeen
  • Użytkownik
  • Pip
  • 19 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

oj chłopaki (i dziefczyny) lepiej sie szybko nauczcie tego "HADOUKENA" bo jak tu czytam to nie ma nadziei na inną obronę :) nos niedobry,rozwsciecza qrde psa kazdy atak a jak czysta rasa to juz w ogole przejebane(za przeproszeniem) a tak to i sie oszołomi,i zaszpanowac przed kolegami mozna... :)

a tak do tematu - pytanie o walke z psem jest o tyle bezsensowne ile jest czysto teoretyczne - bo ja nigdy nie widziałem zeby jakis pies morderca biegał sam a nie ze swoim z reguły osobistym panem w kolorowym dresie z 2 kolegami,pies cie zaatakuje jak albo mu cos zrobisz albo jak ma pianę na ustach a wtedy to juz marne szanse...
co do obron to mozna spekulowac do woli bo równie dobrze zadajmy pytanie - wchodzisz w ciemną uliczkę i obskakuje cie 6 bandytów - i tu mozna spekulowac... z takim samym skutkiem jak przy psie...

jednemu sie uda załatwic psa jak bedzie miał szczęście,inny będzie totalnym zabijaką i mu złamie kark jak zapałke a inny co jest cherlak zostanie bez kości piszczelowej... wahlarz możliwości jest nieograniczony tak samo jak kombinacje - jaki pies,jaki napastnik i generalnie milion szczegółów i tyle zmiennych ze nie mozna nic wziąśc za stałą poza tym ze pies gryzie a człowiek rzadziej ( a znacie ten kawał - listonosz pogryzł psa? :P ) :)
  • 0

budo_słoniak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1975 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Na psach się nie znam. Mam dwa koty (niebojowe). Ale wydaje mi się, że mógłbym co najwyżej powiedzieć, iż je "hoduje" a nie "choduje" ;) .
A ktoś kto od wielu lat jest "chodowcą", nie wzbudza mojego zaufania. Tak jak "rzołnież".
  • 0

budo_rene
  • Użytkownik
  • Pip
  • 42 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Przepraszam za błąd w wyrazie "hodowla"...
Oczywiście powinno być napisane "samo ha"
  • 0

budo_haqqax
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 854 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Pare razy w zyciu Burek mnie atakowal, ale Wam nie opowiem, bo wy zlosliwi jestescie i szydzic bedziecie. A moje sprytne wyjscie z opresji przypiszecie tylko temu, ze psy artystami MA nie byly i fachowo pojedynku nie prowadzily.

Opowiem Wam zatem o innym czlowieku, ktory psa zlego pokonal. Sam tego na wlasne oczy nie widzialem, w dziecinstwie gdy starsi przy butelce gwarzyli opowiesc te uslyszec mi sie zdarzylo.

Oto w okolicach Ostroleki, a dokladnie chyba w Kadzidle zyl czlowiek pewien, ktory Burka BARDZO zlego mial i dumnym z tego powodu byl niezwykle. Lubil on sie z kolegami swymi, od napitku nie stroniacymi, zakladac, ze zaden z nich do Burka podejsc sie nie powazy.

Wyzwanie jego pewien czlek dzielny pewnego razu przyjal. Imienia jego nie pomne. Czlek ten noge jedna utracil i sztuczna noga ja zastapil. Z czego noga jego zrobiona nie wiem, ale metalem okuta byla. Dzielny ow czlek co do Burka stapil, to noge owa do niego podsuwal, a Burek ta jego noge zebami atakowal. Koniec byl taki, ze Burek w budzie skamlac sie chowal, a czlek ow za lancuch go z niej wyciagal, wygranej swojej dowodzac.

Majac przy sobie noge drewniana mozecie pewniej niejednego Burka pokonac niz wspomniana wyzej technika Dwunastu Rak Shivy, ktora zbyt kwiecista w realnym zyciu sie zdaje. Pamietajcie o zgubnym stresie, ktory w kluczowym momencie rece Wam splacze.

Historia powyzsza prawdziwa jest. Pewnie Burkowi wspolczujecie, ale glebszy moral tej historii jest taki, ze pycha zlego Burka ukarana zostala, jako iz kuternoga go w koncu pokonal. Gdyby prawdziwym artysta byl, toby nie szczekal, na cel gardlo by wybral i wyzszosci swej techniki definitywnie dowiodl. Koniec jednak dla niego ostateczny gorszym bylby, jako iz kare za to by poniosl na gardle. Jaki moral z tej historii dla nas wynikac moze?

(Jeden dzien jestem na forum, a juz tyle glupot nawypisywalem... Godzina 1-sza w nocy... Wyslac czy nie? ... No dobra, klikam <>)
  • 0

budo_jakryc
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 159 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

puknij sie w łeb
  • 0

budo_dzikki
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1335 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Przeczytalem to wszystko .. ehhh.. kocham zwierzeta (wole ich towarzystwo bardziej niz ludzi) .
Mialem kiedys taka smutna sytuacje na interwencji na dzialce pewnego faceta. Gosc mial psa , ktory dorwal jednego z naszych kolegow .. nawet go nie zauwazylismy Duzy rott , jak przyczepil sie do reki i scisnal to tylko chrupnelo ... serce sie krajalo ale trzeba bylo psa usunac .
Okazalo sie potem , ze gosc poslal go na szkolenie do jakiegos sztukmistrza co to uczy psy ...
  • 0

budo_carter
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 184 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Tak 1,5 roku temu poszedłem z moją sunią na szkolenie dla psów tzw. "bojowych" :) , podczas szkolenia pies wykładającego "sztukmistrza" nie posłuchał właściciela a potem go ugryzł :) :) :)

Na następne szkolenie pojechałem do innego miasta,poczekałem troche czasu aż gość skompletuje grupe i zaczoł zajęcia. Powiedział mi że mója Amstafka jest mieszancem 8O Po wizycie u kynologa dowiedziałem się że to mieszaniec Pitt Bulla z Amstafem :)
Wcale nie jestem nie zadowolony :)
Chodowca od którego brałem psa usłyszał pare miłych słów mimo to :evil:

A jeżeli chodzi o obrone przed psem to raczej nie ma niezawodnej techniki. Wszystko zależy od okolicznośći i psa.
Ja jak inny pies atakował moja sunie jak była młodsza to brtałem ją zawsze na ręce dając sie lekko pogryźć psu atakujacemu,ale jak mnie mocno upier.. to but na maxa(najlepiej jak pies skacze na ciebie,jak zdązysz to puśc go bokiem i pożegnaj butem).Ale to wszystko w ostatecznośći !

Kingpin 25 mam nadzieje że kiedys jakiś pies urządzi z tobą 10 minutówke i zrobi ci krzywdę :evil:
  • 0

budo_jon snow
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 759 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

p.s.

do właścicieli czworonogów
polskie prawo nakazuje aby pies był na smyczy albo miał kaganiec, albo jedno i drugie (na sobie a nie w szafie)

do lasu oprócz psów chodzą ludzie z dziećmi a te nie mają ostrych zębów

ja mam moja 9

ale tacy jak ja to rzadkość w polsce, pamietajcie o innych

polskie prawo nakazuje też, aby administratorzy terenów ogranizowali wybiegi dla psów :wink: nie widziałem ich za wiele, a już sensownych jest jeszcze mniej :( Pies to zwierzę i aby był normalny musi mieć prawo pobiegać i musi mieć kontakt z innymi psami (i ludźmi) chyba, że ma skłonności do awantur...Nie namawiam tutaj, du chodzenia po mieście bez smyczy, ale po parku i lesie, normalny pies powinien mieć prawo pobiegać. Trzeba być odpowiedzialnym właścicielem, a takich niestety jest bardzo mało :oops: I proszę mi tu nie mówić, że nie muszę mieć psa, równie dobrze nie muszę mieć dzieci.

Kingpin 25 mam nadzieje że kiedys jakiś pies urządzi z tobą 10 minutówke i zrobi ci krzywdę :evil:

Zgadzam się, a może nawet 15 minutówkę, powalczy z tobą, a ty potem będzie się czuł ok i twoje naturalne zdolności będą utrzymane w formie...
  • 0

budo_spuud
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 716 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

kongpin25.....mam gleboko w piz....czy tu jestes czy cie nie ma.....uwazam cie za zwyklego smiecia a z takowymi nie polemizuje.....a swoja droga moze....wyjedziesz na stale?
spuud
  • 0

budo_jon snow
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 759 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A propos psów i ich zachowań polecam odwiedzić stronę:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] oraz poczytać parę książek (w j. angielskim niestety), np.:
Jean Donaldson 'Culture Clash', 'Dogs are from Neptune'
Ian Dunbar 'How to teach a new dog old tricks'
Turid Rugaas 'On talking terms with dogs: calming signals'
i może coś na temat treningu clikerowego (wszystkie pozycje dostępne na Amazon.com). Jak ktoś mieszka w pobliżu Szczecina i jest uczciwy :D to mogę pożyczyć na pewnien czas te książki. Im więcej ludzi/właścicieli będzie uświadomionych tych lepiej....
  • 0

budo_sidd
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 116 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kingpin mam nadZieje ze nie znasz obrony przed psem i towje kochane zwierze rozerwie ci to pieprzone gardło
  • 0

budo_słoniak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1975 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

kongpin25.....mam gleboko w piz....czy tu jestes czy cie nie ma.....uwazam cie za zwyklego smiecia a z takowymi nie polemizuje.....a swoja droga moze....wyjedziesz na stale?
spuud

Nic dodać, nic ująć. Spuud, już Cię lubię. I pozostałych tępicieli kingpina również, ale ten pościk mi się jakby najbardziej podoba.
  • 0

budo_lord von banan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2917 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Proszę państwa, w tym temacie zaczyna się robić syf, więc go zamykam. Uważam, że jest tutaj wystarczająco merytorycznej treści.
Proszę nie otwierać w tym temacie nowych topiców.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024 : 2025