Kto co ćwiczy/ćwiczył?
Napisano Ponad rok temu
Najpierw było KARATE Shotokan, przez około 5 latek.
Póżniej z koleii największa pomyłka - wyczynowe uprawianie piłki nożnej, około 3 lat.
Od około 1,5 roku moją nową pasją stało się Taekwon - do!
Dziękuje.
Napisano Ponad rok temu
troche shotokanu i wolniaka
teraz boks Olimpia Poznan
Napisano Ponad rok temu
3 treningi iaido ,1 kendo
od około 10 lat siatkówka , snowboard ,3 lata deskorolka (ale się złamała i musze sobie teraz nową kupić )
Napisano Ponad rok temu
podstawowka:
* kl 6-8 pilka nozna (uczy dobrze biegać) :scatter:
liceum:
*kl 1-4 koszykowka (uczy biegów, uników, finezja, czasem bójki parkietowe ale nie takie jak w hokeju) :multi:
*równoczesnie kl 3-silownia (pol roku) kl 4-to samo :paker:
studia:
*rok 1 zacząłem trenować walkę z moim kolegą Kubą. Nie trenujemy zadnego okreslonego stylu - staramy sie trenowac rozne techniki oraz realne sytuacje spotykane w zyciu.
*rok 2 patrz jak wyzej - do tego dołączylismy walkę w parterze :sex_69: ??? jako bardzo wazny element konczacy.
Moze nie jest to nic wielkiego ale nawet dzieki tym prostym treningom czuję sie juz troche pewniej gdy wracam późno do domu.
Pozdrawiam Wszystkich
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2 klasa podstawowki - 1 rok Shotokan
do 1 klasy LO bardzo intensywnie koszykówka (az nabawilem sie urazu stawów kolanowych - do dzisiaj leczę)
2 klasa LO do dzisiaj (czyli 3 lata) Oyama Karate
A tak poza tym to zwiedzam przeróżne kluby w jakim mieście dłużej bym nie był :-)
Napisano Ponad rok temu
skad ta ksywka = jesli wolno zapytac ?
bez urazy i zadnych podtekstow
pozd slaw
Napisano Ponad rok temu
Kyokushinkai 3 lata (Drewniak)
Taekwondo 3 lata (Master Park)
ostatnie 6 lat Bujinkan Budo Ninpo Taijutsu, popularnie znane jako ninjutsu (Hatsumi Soke, Shiraishi sensei & Ishizuka sensei, John Willson)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
od 1981 roku do 1984 aikido również z sensei Marianem Osiński (propagatorem aikido w Polsce)-co to były za staże
1985-1986 krótka przygoda z Hun-gar Kung Fu
1986-1988 judo i troche boksu w Olimpii Poznań
1992-1994 trochę jujitsu w Poslkiej Akademii Jujitsu
1995 kickboxing,tonfa
A wiodącą sprawa od 1981 roku przez cały czas nie przerwanie Kyokushin do dnia dzisiejszego-prowadze klub z własnym dojo
Napisano Ponad rok temu
A więc, w kolejności było to:
Piłka nożna, prawie dwa lata w 6 i 7 klasie podstawówki, pożniej niemal rok judo, następnie rok baseballa w pierwszej klasie liceum.
A od drugiej do kańca liceum i do maja tego roku miałem Krav Mage i Combat 56.
Obecnie oszywiście Aikido w LAA
Napisano Ponad rok temu
Taekwon-do ITF od 1986 roku.
Napisano Ponad rok temu
Potem bujałem się po baletach i jeździłem na wyjazdowe mecze POGONI gdzie przebiegała moja dalsza edukacja i jak to ktoś napisał, porządnie oberwałem i przemyślałem parę spraw. :fist:
Powróciłem do sztuk walki w maju 1997, kumpel zaciągnął mnie i 6 kumpli na trening Hakko Den Shin Ryu Jiu-jitsu, które to trenuję do dziś, z tej grupy kolesi z którymi przyszedłem do sekcji zostałem już tylko ja.
Od 1998 roku ( listopad ) praktykuję iaido, a więc będzie już 4 lata.
poklon
W styczniu tego roku trafiłem do sekcji Karate Shotokan S. Kuligowskiego ( podobne nazwisko, inny sensei ) celem przećwiczenia ataków. Sekcja ta to nie jest jest karate sportowe, ćwiczymy pod kątem ulicy i czasami bywa ciężko. belzebub
Miałem okazję trochę poćwiczyć aikido, kendo,tae-kwon-do, inne style jiu-jitsu i karate oraz bjj ale nic za długo i nie na stałe, po prostu zobaczyć jak ćwiczą inni... :paker:
Napisano Ponad rok temu
...a na dizen dzisiejszy: caly czas TKD ITF + od pazdziernika JUDOjezeli liczy sie dowolny okres czasu :twisted: to
1)taekwon-do ITF
2)viet vo dao
3)boks
3)aikido
w kolejnosci nie przypadkowej
obecbnie caly czas trenuje taekwon-do [od ponaad 2 lat] a vvd na razie zawiesilem. mam zamiar od tych wakacji wziasc sie za boks a przede wszystkim bjj.
(i bardzo chce wreszcie odwiedzic MRada ale obecnie nie jest to wykonalne )
Napisano Ponad rok temu
Zaczynałem swoją przygodę w 1978 r , kilkA miesięcy judo .
Od kwietnia 1979 do dzisiaj - aikido .Od 1986 do 1988 także iaido we własnym zakresie .
W 1987/88 byłem także w V Komisji Stylowej .Z tego czasu pamiętam jeszcze Brauna ,Kondratowicza ,Śliwkę .
Napisano Ponad rok temu
Witam
W 1987/88 byłem także w V Komisji Stylowej .Z tego czasu pamiętam jeszcze Brauna ,Kondratowicza ,Śliwkę .
No to jak byles na wyborach do V komisji stylowej na korkowej to musielismy sie spotkac w realu
Napisano Ponad rok temu
od 2001 - JKD
i od półtora miesiąca Combat 56
Napisano Ponad rok temu
ale za capoeirę bym się w moim mieście nie zabrał - za drogo!!!
Napisano Ponad rok temu
...nie znam takiego miasta "ze wsi"ale za capoeirę bym się w moim mieście nie zabrał - za drogo!!!
Napisano Ponad rok temu
potem
Krav Maga
kick
obecnie od 2 lat TKD
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kobiety w sportach walki
- Ponad rok temu
-