bla bla bla bla bla...
muchol - prosze, nie udzielaj sie w tym temacie bo wszyscy wiemy, ze skonczy sie to kolejna bezcelowa gadanina. :?
co do mnie - uwazam, ze mozliwe odpowiedzi w postawionej ankiecie nijako ograniczaja. nie ma mozliwosci zaznaczenia ani wszystkich odpowiedzi na raz, a jednoczesnie nie pokrywa ona wszystkich motywow. to tyle konstruktywnej krytyki 8)
a co do tematu - motywow do rozpoczenia treningu SW jest wiele, i niekoniecznie musza one byc *szlachetne* w przypadlu zarowno kobiet, jak i mezczyzn. przeciez obie plcie moga sie zdecydowac na treningi poniewaz czuja sie samotne i sadza, ze to im pozwoli spotkac nowych ludzi, znalezc sie w nowym srodowisku.
sadze, ze jesli ktos juz trenuje dluzszy czas w jednej sekcji dany styl to juz na pewno nie ze wzgledow towarzyskich - a dlatego, ze to jego pasja i chce sie doskonalic.
ja nie traktuje treningu jako miejsca do pokazania swoich *walorow* i smieje sie z ludzi ktorzy tak robia. jednak wiez, jaka tworzy sie wsrod ludzi razem trenujacych na pewno jest jedyna w swopim rodzaju i nalezy ja pielegnowac.
hm... kobiety czesto ida na trening aby nauczyc sie samoobrony. jednak po kilku treningach co inteligentniejszy osobnik zorientuje sie, ze np karate niewiele z samoobrona dla kobiet ma wspolnego.
na razie tyle, pozdrawiam wszystkich jeszcze wakacyjnie