Potrzebuje dobrego spalacza tłuszczu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
115 cm w pasie
Dieta: posiłek co 2-3 godziny
1 posiłek rano : 2 jaja + 3 kromki chleb waza + jeden cały grejpfrut
2 posiłek : ryba albo stek z szynki 250 g + warzywa (do woli)
3 posiłek : kanapki z pomidorem (chleb waza)
4 posiłek : ryba 200 gram + chleb waza
5 posiłek : activia + otręby pszenne (5-15g)
no i do tego chcialem dac jakis spalacz i nie wiem jaki wybrac tym razem...
dodając na koniec chciałbym zmniejszyć o 15-20 cm w pasie
Napisano Ponad rok temu
Osobiście go nie brałem, ale w moich stronach przez kumpli jest bardzo chwalony, no i ja sam widziałem efekty, bo razem z nimi macham złomem + tam jakieś BCAA też u nich odchodziło, no i jakieś aeroby i ścisła dieta, uważam, że przy redukcji i chęci zrzucenia trochę fatu to też są bardzo ważne czynniki
No,a brzuszek dopierdalasz konkretnie?dodając na koniec chciałbym zmniejszyć o 15-20 cm w pasie
Napisano Ponad rok temu
189cm wzrost
115 cm w pasie
Dieta: posiłek co 2-3 godziny
1 posiłek rano : 2 jaja + 3 kromki chleb waza + jeden cały grejpfrut
2 posiłek : ryba albo stek z szynki 250 g + warzywa (do woli)
3 posiłek : kanapki z pomidorem (chleb waza)
4 posiłek : ryba 200 gram + chleb waza
5 posiłek : activia + otręby pszenne (5-15g)
no i do tego chcialem dac jakis spalacz i nie wiem jaki wybrac tym razem...
dodając na koniec chciałbym zmniejszyć o 15-20 cm w pasie
w posilku nr3 brak bialka
posilek 5... to nie posilek , jesli juz sie uparles na activie to rano do sniadanie ( chociaz nie wiem po co wywalac na to kase )
na noc wcinaj np. twarog poltlusty + warzywa i zagryz orzechami
co do diety to wiecej warzyw dodaj
no i najwazniejsze powinienes policzyc ile masz tam gram bialka , weglowodanow i tluszczy
potem zajmiemy sie reszta
aha... napisz jeszcze jaka masz prace ( siedzisz za kompem caly dzien ? czy cos innego )
jakas aktywnosc fizyczna ? silownia , basen , spacery ? cokolwiek ... wiecej danych = lepsza porada
Napisano Ponad rok temu
Bo co ma spalacz do treningu?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
powinieneś być skupiony na diecie i treningu, daj tym dwóm rzeczom chociaż kilka tygodni szansy. potem dorzuć odpowiedni spalacz. jak dla mnie te spalacze mają za bardzo rozbudowany skład ch wii jakich związków, choćby piperyny, pochodne jej znajdywały sie tez w dopalaczach. Dieta + trening, wiecej aerobów, 1 dzien to zecydowanie za mało. Dla mnie zamiast spalaczy nie ma jak dobra efka ;d przeszła wiele badań, nikomu nic sie nie dzieje, w pewnych dawkach kawa wychodzi mniej zdrowo. A zakazana bo można z niej uzyskać metaamf. W Polsce jest złe podejscie do związków chem. Ze coś legalne nie znaczy że zdrowe (przykłąd młodych zajaranych dopalaczami, do teraz twierdzących ze były zdrowe a rząd zakazał bo to mafia i traci hajs) że coś nielegalne nie znaczy że niszczy ;p sorry za mały offtop. Szczerze odradzam spalaczy jeśli chce sie chudnąć zdrowo.
Powiem Ci tak... znakomicie Ciebie rozumiem... w 100% racja... Mi chodzi o dość szybki efekt tzn. wszystko co najbardziej potrzebne jest stosowane ( DIETA , TRENING, BASEN, SAUNA ) wiem o tym, że lepiej nie brać nic i dać temu wszystkiemu czasu aby samo przynosiło efekty. Chciałem to przyspieszyć bo mam ważny wyjazd i chciałbym jakoś wyglądać. Brałem już też kiedyś Clen BureXin i powiem ze to też lipa jest.... hehe może ja jakiś inny mam organizm ale nic a nic to nie dawało. Chyba znowu kupie tego termospeeda + l-karnityna + bcaa no i aby miesnie nie spadały jakaś glutamina by się przydała do treningów co wy na to ?
Napisano Ponad rok temu
a juz kolejne suple chcesz
pamietaj ze im szybciej bedziesz gubic kilogramy tym wiecej miecha stracisz , efekt bedzie ciezki do utrzymania , efekt jojo itd...
pozatym jesli nawet schudniesz bardzo szybko to rozciagnieta skora bedzie zwisac , a to wyglada jeszcze gorzej niz troche tluszczu...
ja najpierw chcialbym wiedziec ile z tej diety wychodzi ci bialka , wegli , tluszczy
potem zobaczyc twoj plan treningowy
Napisano Ponad rok temu
ja najpierw chcialbym wiedziec ile z tej diety wychodzi ci bialka , wegli , tluszczy potem zobaczyc twoj plan treningowy
Białko 44,6 - 69,8g
Tłuszcze 14,8 - 20,2g
Wegle 78,4 - 89,6g
cos takego mniej więcej a zaznaczone przez ,,-'' ponieważ jest to zależność jaki dane posiłki jem. Może być więcej węgli ponieważ nie liczę dokładnie warzyw ile jem. Staram się dużo. No i białko. Jak jem rybę to mam trochę więcej a jak np: kurczaka, albo steka z szynki to już to inaczej wygląda w całej kalkulacji więc nie idzie tak dokładnie sprecyzować tego ile na 100% jem.
Natomiast plan treningowy:
Wtorek plecy + biceps serie 3,4 po 14-12-10
Czwartek klatka + triceps serie 3,4 po 14-12-10
Piątek barki serie 3 po 14-12-10
Sobota Nogi + basen i sauna
Ilość wykonywanych ćwiczeń na jedną partie mięśni jest różna to już nie podaje.
Po każdym treningu robię ćwiczenia rozciągające przez 20min. Brzuch robie co drugi dzien tygodnia. Poniedziałek , Środa , Piątek no i sobota albo niedziela. Zależność jak mam na to ochotę.
Napisano Ponad rok temu
Białko 44,6 - 69,8g
Tłuszcze 14,8 - 20,2g
Wegle 78,4 - 89,6g
coś źle policzyłeś.
Chcesz być duży? wzbudzać respekt? Taki człowiek nie może bać się zastrzyków!
Napisano Ponad rok temu
Białko 44,6 - 69,8g
Tłuszcze 14,8 - 20,2g
Wegle 78,4 - 89,6g
coś źle policzyłeś.
no tez mi cos tutaj nie pasuje...
Napisano Ponad rok temu
Chcesz być duży? wzbudzać respekt? Taki człowiek nie może bać się zastrzyków!
Napisano Ponad rok temu
kcal Białko węgle tłuszcze
Tyle wychodzi z tego co jem w ciągu dnia patrząc z tej strony co kolega podał.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
http://www.fabrykasi... ... t15385.htm
Ogółem założenia diety.- Białko 3x waga. cały dzien w równych porcjach będzie wporządku
Tłuszcze ~0.9xwaga szczególnie z rana pamiętaj o zdrowych tłuszczach omega 3 oliwie z oliwek itd
Węgle 2.8xwaga największa ilość przed i po treningu. Pamiętaj że mają być to węglowodany złożone, zboża/chleb razowy/owoce i warzywa./owsianka
wyjątek dla węgli prostych może stanowić posiłek po treningu. Ale prostych węgli nie łącz z tłuszczem.
przy 100kg wagi wychodzi że potrzebne jest około 2.500 kcal minimum. Do tego trening bardziej cardio, nie liczył bym na splita ale w kwestii treningu nie pomogę. Od siebie dodam że bieganie 3 x w tygodniu po 45 minut będzie bardzo pomocne.
Jeśli teraz jechałeś na tak przyciętych kaloriach jak wrzuciłeś wyżej, efekty diety i pracy mogą być później widoczne gdyż organizm przy wrzuceniu nagle niskokalorycznej gazecianej diety traci pare kilo. Potem blokuje się broniąc przed utratą tkanki zapasowej (tłuszczu). Aktualnie twój metabolizm bedzie bronić się przed utratą kolejnych kilogramów i każdą kalorie najchetniej wykorzysta do odbudowania zapasu tłuszczu więc nie zwiększaj nagle z dnia na dzien jedzenia o tysiąc kalorii bo organizm potraktuje to jako chwilową manne z nieba i potraktuje wszystko jako budulec tkanki tłuszczowej. Ustaw na razie tyle kcal ile jadłeś. wylicz wg wagi zapotrzebowanie kaloryczne i co kilka dni zwiekszaj dzienny bilans kaloryczny o 500 aż dojdziesz do wyliczonego zapotrzebowania Kcal i ułożonej diety którą na pewno tu skleimy. ja bym na razie zwiekszył przede wszystkim spożycie białek i tłuszczy, a potem powoli wdrażał coraz więcej węgli. Piszę czysto teoretycznie, nie jestem w tym fachowcem poczekajmy jeszcze na opinie innych a póki co podaj wagę poczytaj podwieszone posty dotyczące diety redukcyjnej i treningu.
po sobie dodam że spadłem 8 kg w tamtym roku biegając 130 km tygodniowo, i jedząc pare jogurtów na dzień i nic wiecej. z 88 spadłem do 82 w pasie w niecałe dwa tygodnie. Potem już sie organizm zaczął bronić i waga nie chciała spadać mimo małych ilości kcal a dużego zapotrzebowania. Potem jedząc więcej ale też sie głodując i biegając jakieś 40 km na tydzien, w kilka tygodni spasłem sie jak świniak, więc nie ma to najmniejszego sensu. Tak działa metabolizm, i nie można go katować nagłymi głodówkami ani nagłymi dietami na masę. Ani to zdrowe, ani pomocne.
Napisano Ponad rok temu
-Dieta
-Trening
-Aeroby
-spalacz (VENOM) polecam!!!