Potrzebny plan cwiczen, DYSKOPATIA:(
Napisano Ponad rok temu
Zalozylem temat, poniewaz potrzuje zestaw cwiczen odchudzajaco, wzmacniajace oraz przy okazji na poprawe wygladu. Waze 100kg przy 181cm wzrostu, opona na brzuchu i plecach jest a lekarz ostatnio mi powiedzial ze mam dyskopatie kregow w odcinku krzyzowo-ledzwiowym i musze zamienic "oponke" na "gorset z miesni". Pare lat temu troche trenowalem ale widocznie bez odpowiedniej wiedzy o swoim oganizmie tylko zrobilem sobie krzywde.Podszedlem ambitnie do sprawy i od miesiaca jestem 3x w tyg. na basenie i od zeszlego tyg. 3x na silowni (osiedlowa, ale zawsze cos). Potrzebuje rozpiske cwiczen w planie Pn, Sr,Pt bo tak chodze i na silke i na basen. Nie ukrywam ze chcialbym tez jakies cwiczenia rozciagajace bo slyszalem ze to wspomaga regeneracje miecha. Czy jest ktos w stanie podac mi konkrety. Pozdrawiam i nie ukrwyam ze licze na odpowiedz pozytywna:)
Napisano Ponad rok temu
Polecam ci zacząć ćwiczyć Hatha-Yogę, jeśli masz dyskopatię. Nie dość, że wzmocni ci kręgosłup, to i przyspieszy metabolizm i inne tego typu rzeczy, jeśli chcesz schudnąć. Na rozciąganie też masę rzeczy w książkach znajdzieszWitam, wszystkich.
Zalozylem temat, poniewaz potrzuje zestaw cwiczen odchudzajaco, wzmacniajace oraz przy okazji na poprawe wygladu. Waze 100kg przy 181cm wzrostu, opona na brzuchu i plecach jest a lekarz ostatnio mi powiedzial ze mam dyskopatie kregow w odcinku krzyzowo-ledzwiowym i musze zamienic "oponke" na "gorset z miesni". Pare lat temu troche trenowalem ale widocznie bez odpowiedniej wiedzy o swoim oganizmie tylko zrobilem sobie krzywde.Podszedlem ambitnie do sprawy i od miesiaca jestem 3x w tyg. na basenie i od zeszlego tyg. 3x na silowni (osiedlowa, ale zawsze cos). Potrzebuje rozpiske cwiczen w planie Pn, Sr,Pt bo tak chodze i na silke i na basen. Nie ukrywam ze chcialbym tez jakies cwiczenia rozciagajace bo slyszalem ze to wspomaga regeneracje miecha. Czy jest ktos w stanie podac mi konkrety. Pozdrawiam i nie ukrwyam ze licze na odpowiedz pozytywna:)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
I zakup jakąś książkę

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nikt Ci nie poda konkretów, bo nikt nie chce brać na siebie odpowiedzialności za Twój kręgosłup, idź do lekarza i dowiedz się od niego co możesz a co nie. to tak, jakbyś chciał, żeby lekarz wypisał Ci silny antybiotyk po rozmowie telefonicznej, bez sensu. Raczej basen to dobre rozwiązanie, może chodź na niego 4-5 razy w tygodniu, a odpuść sobie siłownie? basen robi prawie każdą partię mięśni, jeżeli nie każdą, to bardzo fajne ćwiczenie aerobowe i w dodatku poleca się je na schorzenia kręgosłupa. Następnie regularne wizyty u lekarza i jak Ci powie, że możesz bezpiecznie ćwiczyć na siłowni, to wtedy pisz o plan. Co do rozciągania, to masz tutaj: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]Moze ktos jeszcze sie wypowie...widze ze ekspertow to na lekarstwo na tym forum...