Praca za granicą agencja pośrednictwa
Napisano Ponad rok temu
Mam zamiar do holandi wyjechac i się orientuje czy to dobra opcja?
Ile by wyniosło przeżycie w tym kraju?
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
 nawet nie wiedziałem
 nawet nie wiedziałem   
   a i mam w tym juz posrednika ale nie moge zdradzic gdzie(rodzina, która dostaje za mnie dodatkowe pieniądze więc 4 banie można liczyć są), mimo wszystko jest tam duzo miejsc pracy i szczerze mozna by jechac w slepo. Mieszkanie organizują pracodawcy i najczesciej sie nie płaci, a żywność.... mleko od sąsiada prosto od krowy, jajka od kur, można robić masę
 a i mam w tym juz posrednika ale nie moge zdradzic gdzie(rodzina, która dostaje za mnie dodatkowe pieniądze więc 4 banie można liczyć są), mimo wszystko jest tam duzo miejsc pracy i szczerze mozna by jechac w slepo. Mieszkanie organizują pracodawcy i najczesciej sie nie płaci, a żywność.... mleko od sąsiada prosto od krowy, jajka od kur, można robić masę  kupujesz mąke i pieczesz chlebek, takie tam mam życie  :hyhy:warzywka prosto z pola, w tym roku szef zasadził niebieskie pomidory-> mutacje genetyczne, próbne, mające zwalczać komórki rakowe, więc można troche przyjaciela w sobie poskromić. szwedzkie prawo nakazuje osobom palącym raz na godzine wyjsc na papierosa, jezeli szef nie pozwoli mozna sie sądzic (dostali u nas po 40 tys odszkodowania jak podsumowali ile takich błachych przekrętów wyszło) raj chłopaku
 kupujesz mąke i pieczesz chlebek, takie tam mam życie  :hyhy:warzywka prosto z pola, w tym roku szef zasadził niebieskie pomidory-> mutacje genetyczne, próbne, mające zwalczać komórki rakowe, więc można troche przyjaciela w sobie poskromić. szwedzkie prawo nakazuje osobom palącym raz na godzine wyjsc na papierosa, jezeli szef nie pozwoli mozna sie sądzic (dostali u nas po 40 tys odszkodowania jak podsumowali ile takich błachych przekrętów wyszło) raj chłopaku   ale 2/3 pracowników nie wytrzymuje dniówki, czasem samemu w ciągu dnia musisz zebrać z 13-15 ton kapuchy, masa tu tylko zawadza. Jak na przetrwanie wydam 200 zł w miesiacu to jest duzo, gorzej jak sie pójdzie na dyskoteke. Ja siedze tak miesiac dwa w roku a nie miałem co z kasą robic do pokoju sprowadziłem sony bravie i ps3 i powoli pokój sobie tam urządzam.
 ale 2/3 pracowników nie wytrzymuje dniówki, czasem samemu w ciągu dnia musisz zebrać z 13-15 ton kapuchy, masa tu tylko zawadza. Jak na przetrwanie wydam 200 zł w miesiacu to jest duzo, gorzej jak sie pójdzie na dyskoteke. Ja siedze tak miesiac dwa w roku a nie miałem co z kasą robic do pokoju sprowadziłem sony bravie i ps3 i powoli pokój sobie tam urządzam.  dodam ze warunki są takie ze jak przeciąłem sobie ręke nożem, żyły i sciągno. Szef powiedział że zostały tylko 4 czy 5 godzin wiec powinienem wytrzymac, ale dobroduszny przeniósł mnie na zrywanie chwastów... ziema + rana rulez... ale naprawde, mógłbym tam robic i 18 godzin dziennie, niz w polsce na linii za 1600. Do tego szefu zrobi płatny wyjazd do parku rozrywki albo załozy sie o cos i zawsze przegra:) miły kraj, miłe pieniądze
 dodam ze warunki są takie ze jak przeciąłem sobie ręke nożem, żyły i sciągno. Szef powiedział że zostały tylko 4 czy 5 godzin wiec powinienem wytrzymac, ale dobroduszny przeniósł mnie na zrywanie chwastów... ziema + rana rulez... ale naprawde, mógłbym tam robic i 18 godzin dziennie, niz w polsce na linii za 1600. Do tego szefu zrobi płatny wyjazd do parku rozrywki albo załozy sie o cos i zawsze przegra:) miły kraj, miłe pieniądze  czasem wkręcam sie do sąsiednich firm po pracy lub w niedziele, bo po prostu niemają pracowników.. szwed nie tkną by takiej pracy tym bardziej za takie "grosze"
 czasem wkręcam sie do sąsiednich firm po pracy lub w niedziele, bo po prostu niemają pracowników.. szwed nie tkną by takiej pracy tym bardziej za takie "grosze"

Napisano Ponad rok temu
A mial ktos przezycia z holandia za posrednictwem albo anglia bo te kraje mnie najbardziej interesują, i czy bez matury łątwo tam o robotke?
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
WŁAŚNIE MINEŁY 2 LATA CIĘŻIEŻKIEJ CHARUWY !!!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu

Ogolnie nie polecam Holandii, bo pracownik jest tam traktowany jak niewolnik. Wrocilem po tym wyjezdzie taki suchy ze nie pamietam kiedy tak wygladalem, a bylem ZALEDWIE 3 tygodnie.
 Ogolnie nie polecam Holandii, bo pracownik jest tam traktowany jak niewolnik. Wrocilem po tym wyjezdzie taki suchy ze nie pamietam kiedy tak wygladalem, a bylem ZALEDWIE 3 tygodnie. Zdecydowanie bardziej polecam Anglie, ale tam bylem na wlasna reke. Pracowalem przez wielu posredniakow, wszyscy wyplacalni, praca taka na jaka sie umowilem taka byla wykonywana. Ostatecznie pracowalem przez Randstadt w magazynie. Robota jak robota -magazynier musi naginac troche, jest norma do wyrobienia ale ogolnie dobrze wspominam ten wyjazd.
To moje wszystkie doswiadczenia z posredniakami. Wiecej grzechow nie pamietam

Podsumowujac wyjazd za granice dobra sprawa jak ktos chce dorobic w wakacje, badz nie ma pracy czy cos, aczkolwiek nie po to studiuje zeby nie pracowac w zawodzie. Wole tu robic na utrzymanie tylko i w miare skromne zycie jak tam jebac jak murzyn. Tam jest dobrze, jak ktos pojedzie ze swoim pomyslem na biznes i z zamiarem dlugiego osiedlenia sie.
Chcesz być duży? wzbudzać respekt? Taki człowiek nie może bać się zastrzyków!
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
jak to jest chujowo i trzeba robić
praca a praca to roznica. Dlatego opisalem przypadek Holandii i Anglii.
Chcesz być duży? wzbudzać respekt? Taki człowiek nie może bać się zastrzyków!
Napisano Ponad rok temu
Wszysko jest mozliwe, dlatego bądź ostrożny.

Napisano Ponad rok temu
 ) jak by nie pykło to w tedy będę myślał na razie chce sie dowiedzieć od ludzi którzy na własnej skórze sie przekonali czy warto czy nie wyjeżdżać.
) jak by nie pykło to w tedy będę myślał na razie chce sie dowiedzieć od ludzi którzy na własnej skórze sie przekonali czy warto czy nie wyjeżdżać.

WŁAŚNIE MINEŁY 2 LATA CIĘŻIEŻKIEJ CHARUWY !!!