Pomoc w doborze sprzętu.
Guest_maxter_*
Napisano Ponad rok temu
Witam. Chęć do rozpoczęcia treningów na siłowni miałem już od dawna, ale że cały rok intensywnie przygotowywałem się do matury to nie wystarczyło mi już na to czasu. Teraz wybieram się na studia i pomyślałem, że to jest odpowiedni moment by wziąć się za siebie. Problem polega na tym, że do mieszkania, które będę wynajmował przynależy piwnica o pow. (uwaga, uwaga !!) nieco ponad 3m2 Tu zaczynają się wątpliwości, z którymi przychodzę do Was. Wymiary pomieszczenia to 130cm szerokości, 210 długości, 220 wysokości. Nie wiem, czy lepiej pomęczyć się z szukaniem i mierzeniem, żeby wcisnąć tam jakąś ławkę ze stojakami, czy zainwestować w atlas (np. ten: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]). Co da mi większe możliwości rozwoju - maszyna/ciężary wolne? Co Wy byście kupili mając tak małe pomieszczenie do wykorzystania?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Guest_maxter_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na atlasie to możesz sobie dla zdrowia pomachać ale mięśni na tym nie zrobisz.zdecyduje się chyba na ten atlas, z racji tego, że będę mógł ćwiczyć wszystkie partie mięśniowe i nie będzie zajmował tyle miejsca
moim zdaniem na atlas żal wydawać w ogóle kasę.
Napisano Ponad rok temu
Guest_kosior_*
Napisano Ponad rok temu
Guest_maxter_*
Napisano Ponad rok temu
Kupię od kumpla ławkę ze stojakami (niestety są połączone - wolałbym oddzielnie ławkę i stojaki, ale to pewnie by się nie zmieściło) i sztangę (niestety 160cm ), hantle, łamaną i ławkę do brzuszków ze skosem ujemnym już mam. Obciązenia mam na razie bardzo mało, ale ciągle szukam, więc nie będzie źle.
Mam nadzieję, że na studiach poznam kogoś kto ćwiczy i ma do dyspozycji większe pomieszczenie i będzie chciał "połaczyć siły"
P.S
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak najprościej się da, czemu atlas to zło i lepiej inwestować (zapewne więcej pieniędzy) w ciężary wolne?
Napisano Ponad rok temu
Guest_maxter_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Guest_maxter_*
Napisano Ponad rok temu
Zapewne już niedługo odezwę się do Was z prośbą o wskazówki i porady dot. planu treningowego i diety, które zamierzam sobie ułożyć.
Niech Massa bedzie z Wami!
Napisano Ponad rok temu