Krotka charakterystyka systemow walki
Napisano Ponad rok temu
Chcesz być duży? wzbudzać respekt? Taki człowiek nie może bać się zastrzyków!
Napisano Ponad rok temu
odnioslem wrazenie czytajac to, ze nie schodzac do parteru pokonasz wieksza ilosc przeciwnikow.low kick, klincz i ewentualnie parter, ale tego ostatniego tez sie unika, bo z jednym zejdziesz do parteru, zalozysz duszenie a drugi Ci sprzeda kopa w glowe i pozamiatane.
nie potrzebuje takch cwiczen.Proste cwiczenie-wez kilku kumpli i niech tylko Cie energicznie popychaja a Ty sprobuj cos zrobic?
Napisano Ponad rok temu
To podzielasz moją opinię o skuteczności krav magi hehehe.warunkowo.
Chodziło mi głównie o to ze jak sie opier&%$asz na treningach to i tak nic z tego nie będzie żebyś nie wiem jaką sztukę walki trenował Jestem zdania ,że jak coś robić to najlepiej jak się potrafi albo wcalei wazne co trenujesz!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ej no karate przegrywa z boksem?
karate..Ramzi-w karate masz tylko i wylacznie "walke" z cieniem i duzo krzyczenia
Chcesz być duży? wzbudzać respekt? Taki człowiek nie może bać się zastrzyków!
Napisano Ponad rok temu
Sanshou - chiński nowożytny system samoobrony oraz sport walki łączący elementy tradycyjnych chińskich sztuk walki (wushu).
Wersja sportowa dopuszcza walkę w stójce przy użyciu uderzeń pięściami i kopnięć oraz rzuty. W wersji bojowej stosuje się także ciosy łokciami i kolanami oraz walkę w parterze przy użyciu duszeń i dźwigni na stawy.
źródło Wikipedia
Napisano Ponad rok temu
oczywiscie.ej no karate przegrywa z boksem?
boks to jedna z lepszych form walki uderzanej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ej no karate przegrywa z boksem?
karate..Ramzi-w karate masz tylko i wylacznie "walke" z cieniem i duzo krzyczenia
To chyba o jakiejs chujowej sekcji slyszales skoro walka z cieniem i krzyczenie ...
U mnie na sekcji rzadka jest machanie w powietrze , przedewszystkim na tarczach i worku i sparingi raz w czas kata i szybkosciowki
Napisano Ponad rok temu
Ps. Dla przypomnienia GSP wywodzi się z kyokushin...
Napisano Ponad rok temu
Maciunia, Z kyok wywodzi się też Andy Hug.
Za to z MT/KB mamy troszkę większą liste - Ernesto Hoost, Buakaw, Andy Souwer, Cro Cop, Remy Bonjasky, Giorgio Petrosyan, Marek Piotrowski, Rafał Simonides, Łukasz Jarosz, Marcin Różalski, Mariusz Cieśliński.
Takie porównywanie stylów jest co najmniej głupie.
Formuła K1
Ogółem sztuki walki to mnie kręci
Napisano Ponad rok temu
Co do karate kyokushin czy może ktoś wymienić uderzenia (nie kopnięcia tylko uderzenia) na głowę w tej odmianie karate. Wiem że jest jakieś w podbródek z pięści chyba. I że są z kantu dłoni w twarz i w skroń bodajże. A są jeszcze jakieś inne?? Zamiaruje zapisac się na kyokushin bo do najbliższego klubu w którym jest MT, Kick czy BJJ i Judo mam 70 km. A w klubie ktory jest u mnie podobno na poczatku jest sporo kata i kopań w powietrze ale z czasem przekształca się to w dużo kopań i uderzeń na tarcze i sparingi.
Napisano Ponad rok temu
Formuła K1
Ogółem sztuki walki to mnie kręci