Krotka charakterystyka systemow walki
Napisano Ponad rok temu
Nie wzieliście pod uwagę dwóch ważnych rzeczy, że dużo zależy od trenera i jego podejścia, zarządzania treningami. Oraz od psychiki trenującego. Sorry ale z pussycata ciężko zrobić fightera. Tyle w tym temacie.
Napisano Ponad rok temu
Ludzie ucza sie roznie, jedni szybciej, inni wolniej.Buława, z tego co sie orientuje to kravke trenuja osoby ktore maja jednak 0 pojecie o walce i jednak cos tam potrafia, takze tu bym sie zastanowil czy to taka lipa.
kravat nie jest lipa, ale jest szereg skuteczniejszych systemow samoobrony.
wiele technik z kravki jest ciezkie do wykonania ( zwlaszcza dla poczatkujacego ), a jesli ma słuzyc obronie to musza byc proste.
nikt sie nie sprzecza, bo to wiadomo ktora sztuka walki jest najskuteczniejszaeee tak się sprzeczacie która sztuka walki jest skuteczniejsza, jak dzieci, który superbohater jest silniejszy batman czy superman
i systemu jaki trenujeNie wzieliście pod uwagę dwóch ważnych rzeczy, że dużo zależy od trenera i jego podejścia, zarządzania treningami. Oraz od psychiki trenującego.
Napisano Ponad rok temu
proste, mi sie bardziej rozchodzi o to by wykorzystane moglo to byc na ulicy bo prosta sprawa jest idziesz sobie a tu 2 na ciebie napada np i co jednego powalisz a 2 bedzie sie patrzec? proste ze nie, widzialem sporo instruktarzowych filmikow odnosnie treningu, nauczania i zastosowania kravki w zyciu i nie wydaje mi sie by bylo to trudne do zastosowania.bo to wiadomo ktora sztuka walki jest najskuteczniejsza
prosteNie wzieliście pod uwagę dwóch ważnych rzeczy, że dużo zależy od trenera i jego podejścia, zarządzania treningami. Oraz od psychiki trenującego. Sorry ale z pussycata ciężko zrobić fightera. Tyle w tym temacie.
dyskusja warta jest uwagi i postow bo byc moze ktos kto bedzie rozmyslal nad tym co wybrac by moc sie obronic przeczyta ten temat i bedzie wiedzial co jest skuteczne co nie.
Napisano Ponad rok temu
Bjj, boks, MT, judo, zapasy...mozesz podac jakies ktore sa w naszym kraju popularne i sa dostepne dla cywili?
nie ma skutecznego stylu walki przeciwko 2 ( i wiecej ) przeciwnikow.bo prosta sprawa jest idziesz sobie a tu 2 na ciebie napada np i co jednego powalisz a 2 bedzie sie patrzec?
bledne jest myslenie, ze bede umial uderzac mocno w morde to powale ich.
jak nie wierzysz to popros kolegow niech klinczuja, a Ty bron sie przed nimi.
a teraz wyobraz sobie dwoch napastnikow, ktozy nie tylko klinczuja ale rownierz uderzaja.
filmy to jedno, realna walka drugie.widzialem sporo instruktarzowych filmikow odnosnie treningu, nauczania i zastosowania kravki w zyciu i nie wydaje mi sie by bylo to trudne do zastosowania.
kravat jest skuteczny tylko warunkowo do obrony.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mylisz sie.no i wlasnie o to mi chodzilo ze do obrony kravke moim zdaniem szybko sie przyswaja dane uderzenia majace unieszkoliwic przeciwnika
wszystko trzeba cwiczyc by byc dobrym.w przypadki judo,zapasach gdzie trzeba juz troszke cwiczyc by byc w tym dobry
ale na tle tego co wymieniles ( judo, zapasy ) krav maga wypada blado.
jak masz mozliwosc to zapisz sie na zapasy lub judo, a na pewno nie bedzies zalowal.
i dlatego Ci odpowiadam, kravat nie jest za dobry na ulice.ja biore pod uwage jedynie aspekt obronny na ulicy, z tego moje pytanie o kravke.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jesli tak i sekcja kyuokushinu jest dosc dobra to sie zapisz na niego.
Napisano Ponad rok temu
takze masz do wyboru aikido, tkd, karate kyuokushin, capoeira ?
nom obczaje napewno
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
vale tudo to forma rywalizacji.
Napisano Ponad rok temu
Guest_kosior_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dlaczego sądzisz ze okręzne na ulicy sie nie przydają?
na ulicy nie uzywa sie wysokich kopniec, bo nigdy nie wiesz na czym aktualnie stoisz-a moze akurat masz troche piasku pod noga i sie poslizgniesz? a wtedy
piesci, low kick, klincz i ewentualnie parter, ale tego ostatniego tez sie unika, bo z jednym zejdziesz do parteru, zalozysz duszenie a drugi Ci sprzeda kopa w glowe i pozamiatane.morda przekopana
Chcesz być duży? wzbudzać respekt? Taki człowiek nie może bać się zastrzyków!
Napisano Ponad rok temu
Tak naprawdę nie ważne czy trenujesz kick-boxing , Bjj czy jeszcze coś innego. Ważne jest jak to robisz. Są tacy co myślą że pochodzą treningi i będą zajebiści zapłacą i nie muszą już nad niczym pracować. Potrzebna jest wytrwałość nieco zryta psycha (hehe głównie chodzi mi o odpowiednie traktowanie bólu). i przede wszystkim DUŻO PRACY! Treningi sztuk walki nie przypominają w niczym siłowni wg. mnie są 100 razy cięższe i trudniejsze.
Napisano Ponad rok temu
mnie są 100 razy cięższe i trudniejsze.
tu nie ma czego porownywac-obydwa sa ciezkie na swoj sposob i maja zero podobienstw
Napisano Ponad rok temu
powodzenia.piesci, low kick, klincz i ewentualnie parter, ale tego ostatniego tez sie unika, bo z jednym zejdziesz do parteru, zalozysz duszenie a drugi Ci sprzeda kopa w glowe i pozamiatane.
jak bedziesz sie bil z kilkoma, to wyobraz sobie ze to oni sprowadza Cie do parteru i okopia, wlaszcza jesli nie bedziesz znal jego podstaw.
chyba nie myslisz ze beda atakowac pojedynczo?
warunkowo.krav maga może być skuteczna w samoobronie.
i wazne co trenujesz!Tak naprawdę nie ważne czy trenujesz kick-boxing , Bjj czy jeszcze coś innego. Ważne jest jak to robisz.
Napisano Ponad rok temu
powodzenia.
jak bedziesz sie bil z kilkoma, to wyobraz sobie ze to oni sprowadza Cie do parteru i okopia, wlaszcza jesli nie bedziesz znal jego podstaw.
chyba nie myslisz ze beda atakowac pojedynczo?
jak jest kilku to pomoga Ci tylko szybkie nogi
Napisano Ponad rok temu
zadna sztuka nie nauczy walczyc z kilkoma przeciwnikami!