Witam. Mam nadzieje że mnie jakoś naprowadzicie. Tematóew jest takich sporo ale to jest raczej indywidualne zastosowanie, wiec postanowiłem załoźyć nowy topic Mam 21 latek, 182 cm, 76 kg. Ćwicze dopiero od 2 tyg. 3 treningi na tydzień (np. pon - śr - sob) Diete mam wpierniczam 6 posiłów dziennie (zupki mleczne, rybki, kluchy, piesi kurczaczka). Mimo, że 2 tyg ćwicze to już widze lekkie efekty...
Na jednej ze stron znalazłem wiele odżywki na większe mięśnie ale nie wiem które mogłyby być najlepsze dla mnie?
Mam do was pytanko co brać aby te mięśnie mi szybciej rosły i były takie jak podczas treningu (napompowane i takie sporwe )
Licze na pomoc, Michał
Odżywka na Większe Mięśnie ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
koksy:D
jesli dopiero zaczales cwiczyc to poczekaj z 5 miechow bo nic ci nie da jakas odzywka na poczatku zawsze rosna potem jest juz ciezej i dopiero kup sobie jakas kretke,
Napisano Ponad rok temu
jesli dopiero zaczales cwiczyc to poczekaj z 5 miechow bo nic ci nie da jakas odzywka na poczatku zawsze rosna potem jest juz ciezej i dopiero kup sobie jakas kretke,
a jak coś takiego bym sobie kupił
- BIOGENIX HMB 1000 Monster Caps 120 ?
Napisano Ponad rok temu
a jak coś takiego bym sobie kupił
- BIOGENIX HMB 1000 Monster Caps 120 ?
'bym' czy 'lem' ? Bo lepiej sie zapytaj przed kupnem, bo jest wiele drogiego 'syfu' na rynku suplementow
to jest HMB - to jest na rzezbe, trzeba dlugo przyjmowac i w zasadzie nie wiadomo czy to w ogole dziala -> bylo wiele takich tematow. Ja bym poczekal, Dobra dieta a potem jak mivchal napisal - jakis cykl na mono.
Mozesz sobie kupic geinera/ bialko jako uzupelnienie diety, z dobrych geinerow to Mutant Mass - optymalnie skladowo i cenowo:P, albo MHP Up your Mass (sam teraz pije wiec moge polecic - troche drogi ale ma zajebisty sklad i smak )ewentualnie Syntrax - Goliath tez jest dobry i ma b.dobry sklad. Jak gorzej z funduszami to ludzie tez sobie chwala Gainbolic z Olimpu. Do tego Jak masz fundusze to mozesz kupic sobie jeszcze kazeine na noc na zatrzymanie katabolizmu.
Ewentualnie moze jakies BCAA. Do tego witaminy obowiazkowo! np Multiple Sport ludzie polecaja. Dieta to podstawa, jak chcesz to mozesz zalozyc temat w dziale dieta, rozpisac swoja diete i tam na pewno koledzy doradza/ zmienia etc ;] Jest tez tam taki program ktory pomaga obliczyc zapotrzebowanie kaloryczne - przydatna rzecz.
Widze ze masz 21lat wiec za jakis czas, np po cyklu na mono mozesz tez pomyslec o boozerze testosteronu
Ewentulnie jak brakuje Ci energii to moze jakis boozer przedtreningowy? Moge polecic Plasma Jet - troche droga ale warta swej ceny - zajebista pompa. Ewentulanie No shotgun, dorian yates etc
Been there, taken that
Jesli pomoglem to postaw mi piwo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ćwiczy dopiero 2 tygodnie i już Go namawiasz na koksy W żadnym wypadku nie bierz koksów Przeczytaj co napisał Dathíkoksy:D
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No koksów to napewno nie bede szamał Dzięki Dathí za tak obszerną wypowiedź. Tylko mam jeszcze pytanko onośnie mutant massa. Moja trenerka pytała sie gdzieś u siebie na siłce chłopaków i powiedzieli że z moim malutkim stażem mutant możę być dla mnie za mocy i moge spuchnąć a nie przytyrać... Miałem sobie go kupić ale się troche tego przestraszłyłem że mi wszystko w beben pójdzie
Głupota. Pójdzie Ci w bęben jak będziesz codziennie żarł frytki, kebaby itp Bierz mutanta bo jest bardzo dobry
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ćwiczy dopiero 2 tygodnie i już Go namawiasz na koksy W żadnym wypadku nie bierz koksów Przeczytaj co napisał Dathí
to bylo zartem, ja jestem przeciwnikiem koksow
Napisano Ponad rok temu
Been there, taken that
Napisano Ponad rok temu
3 razy w tyg po 2 godziny trening wystarczy czy bardziej sie katować ? Nie chce zakładać juz oddzielnych tematów dlatego tutaj pytam
acha i powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz, na każdym treningu robie serie na biceps, triceps, klate, plerki. Można tak czy lepiej na każdym treningu oddzielną partie ?
Napisano Ponad rok temu
to tzw trening ogólnorozwojowy. Poszukaj było.acha i powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz, na każdym treningu robie serie na biceps, triceps, klate, plerki. Można tak czy lepiej na każdym treningu oddzielną partie ?
Mikołaj
Napisano Ponad rok temu
No to dziękóweczka za pomoc, kupie sobie tego mutancika skoro go tak polecacie.
3 razy w tyg po 2 godziny trening wystarczy czy bardziej sie katować ? Nie chce zakładać juz oddzielnych tematów dlatego tutaj pytam
acha i powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz, na każdym treningu robie serie na biceps, triceps, klate, plerki. Można tak czy lepiej na każdym treningu oddzielną partie ?
Przedewszystkim zmien trenerke. Ustal sobie dobra diete choc jak twierdzisz jakas tam masz.
Czytaj uwanie posty jesli chlopaki mowia ze cos jest dobre to znaczy ze zostalo sprawdzone i ze jest dobre
oczywicie nie na kazdego wszystko dziala tak samo.
W dziale trening poczytaj troche popatrz na gotowe programy podobieraj cwiczenia ktore ci odpowiadaja a wogole to poczytaj
zasady treningu na mase bo domyslam sie ze taki wlasnie atakujesz i wtedy dobierz odpowiednie cwiczenia.
Probuj probuj i jesczcze raz probuj troszke sie zchodzi zanim sie dobierze dobry program treningowy pod siebie.
Bo ten co teraz masz to porazka. Niestety oprocz silowni troszke trzeba sie jwszcze pouczyc w domu zwlaszcza na poczatku.
ps. oprocz miesni gornej parti ciala sa tez miesnie dolnej parti NIE zaniedbuj ich jesli nie chcesz ujrzec w lustrze efektu bociana
Napisano Ponad rok temu
ps. oprocz miesni gornej parti ciala sa tez miesnie dolnej parti NIE zaniedbuj ich jesli nie chcesz ujrzec w lustrze efektu bociana
'efekt bociana' - dobre ja wlasnie tak mam tyle ze w druga strone, tj mam dobrze rozwiniete miesnie nog, za to gorzej gorne partie. Ale fakt faktem jest ze trzeba cwiczyc wszystkie miesnie, a ewentulnie skupiac sie na tych mniej rozwienietych, w moim przypadku to klata
Been there, taken that
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
'bym' czy 'lem' ? Bo lepiej sie zapytaj przed kupnem, bo jest wiele drogiego 'syfu' na rynku suplementow
to jest HMB - to jest na rzezbe, trzeba dlugo przyjmowac i w zasadzie nie wiadomo czy to w ogole dziala -> bylo wiele takich tematow. Ja bym poczekal, Dobra dieta a potem jak mivchal napisal - jakis cykl na mono.
Mozesz sobie kupic geinera/ bialko jako uzupelnienie diety, z dobrych geinerow to Mutant Mass - optymalnie skladowo i cenowo:P, albo MHP Up your Mass (sam teraz pije wiec moge polecic - troche drogi ale ma zajebisty sklad i smak )ewentualnie Syntrax - Goliath tez jest dobry i ma b.dobry sklad. Jak gorzej z funduszami to ludzie tez sobie chwala Gainbolic z Olimpu. Do tego Jak masz fundusze to mozesz kupic sobie jeszcze kazeine na noc na zatrzymanie katabolizmu.
Ewentualnie moze jakies BCAA. Do tego witaminy obowiazkowo! np Multiple Sport ludzie polecaja. Dieta to podstawa, jak chcesz to mozesz zalozyc temat w dziale dieta, rozpisac swoja diete i tam na pewno koledzy doradza/ zmienia etc ;] Jest tez tam taki program ktory pomaga obliczyc zapotrzebowanie kaloryczne - przydatna rzecz.
Widze ze masz 21lat wiec za jakis czas, np po cyklu na mono mozesz tez pomyslec o boozerze testosteronu
Ewentulnie jak brakuje Ci energii to moze jakis boozer przedtreningowy? Moge polecic Plasma Jet - troche droga ale warta swej ceny - zajebista pompa. Ewentulanie No shotgun, dorian yates etc
Dathi widze że nieźle ogarniasz temat odnośnie odżywek to mam jeszcze prośbe o pomoc. Innych pomoc także mile widziana
BSN Nitrix 180 kaps. - jeżeli coś takiego bym sobie sprawił jakie opinie ? Zależy mi na tym aby czuć tą pompe i mięsnie a nie tak że po treningu
po jakimś czasie prawie ich nie czuć
Chodzi o ten produkt: http://www.fabrykasi...0-tabl-2,p.html
Napisano Ponad rok temu
Dathi widze że nieźle ogarniasz temat odnośnie odżywek to mam jeszcze prośbe o pomoc. Innych pomoc także mile widziana
BSN Nitrix 180 kaps. - jeżeli coś takiego bym sobie sprawił jakie opinie ? Zależy mi na tym aby czuć tą pompe i mięsnie a nie tak że po treningu
po jakimś czasie prawie ich nie czuć
Dzieki za komplement ale sa wieksi znawcy na tym forum
Moge polecic to co bralem i co dzialalo na mnie.
Tez kiedys chcialem kupic BSN Nitrix ale mi odradzono. Ja bym wzial plasme jet z Gaspari nutrition, ktora sie bierze tylko w DT i wazne jest KIEDY a nie ile bierzesz, w przeciwienstwie do BSN. PJ na mnie najlepiej dzialala jak wzialem porcje 4h przed treningiem, a efekty utrzymuja sie dlugo do chyba 24-36h po treningu wg producenta. Wiec jak trenujesz 3-4x w tygodniu (co drugi dzien) to pompa bedzie sie utrzymywac pewnie prawie caly czas, a przynajmniej dlugo . W dodatku cenowo wyjdzie chyba podobnie jak BSN.
Problem z PJ, ze zawiera czysty Nitrix, tj nie pobudza do treningu jak np No-shutgun czy Shock therapy etc - mi to pasuje bo checi do treningu mi nie brakuje
Tu masz link gdzie mozna kupic probke PJ i Dorian Yates'a - mozesz kupic i porownac co na Ciebie lepiej bedzie dzialac
Been there, taken that