Skocz do zawartości

Zdjęcie

Piwo i sport

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

RamzesII
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 8153 postów
2
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Piwo i sport
juz mi sie nie chce komentowac tego co piszesz maks
  • 0

GośćGuest_maks_*

Guest_maks_*
  • Guests

Napisano Ponad rok temu

nie musisz ja pisze to co jest już potwierdzone i to co sam wiem , nie bawie sie w kopiuj + wklej z jakichś podrzędnych stron

w ogóle nie było tematu....

RamzesII
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 8153 postów
2
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a gdzie te potwierdzenie jest? wrzuc badania z checia poczytam, maks mnie nie interesuje z jakich powodow daja te artykuly niektore sa ciekawe i napewno nie z dupy a potwierdzone badaniami, no i nie interesuje mnie co sadzisz o MH to samo mozna powiedziec o wielu kulturystycznych czy tez fitnessowych czasopismach ze tez chuj wi kto to pisze moze jakis lamus co nie wie jak wyglada silownia a samo slowo kojarzy mu sie z paczkiem chuj to kogo obchodzi a byc moze pisza to ludzie ktorzy cos w zyciu osiagneli a my poki co mozemy o tym pomarzyc tak wiec maks nie uprzedzaj sie do czasopism poki nie wiesz kto to pisze i czy sie na tym zna czy nie pisze ciekawie i potwierdza to najczesciej badaniami oczywiscie prawda jest ze jak wiekszosc magazynow czasem jebia bzdury ale czasem zdarzaja sie ciekawe jednostki, powiem tak mialem zajecia z fitnessu z wielokrotna mistrzynia polski i europy w fitnessie i sama powiedziala ze po intensywnym treningu mozna wypic male piwo tj 0.25ml i nie bedzie to mialo wplywu na organizm i maks czytaj ze zrozumieniem ja pisze o 1 piwie po treningu badz na koniec tygodnia a ty dodajesz 1-2 piwa i teraz kazdy kto to czyta no mysli no kurwa co oni jebia toz piwa moga miec o 0.6l jebne se 3 bo pisali ze mozna itd takze wielu nawet polskich kulturystow sami sie przyznaja ze w weekend walna sobie 2-3 piwka i jakos nie przezywaja ze im cycki urasna czy jeszcze smieszniej ze im brzuch urosnie :rotfl: :wstyd: trzeba miec tez logike tyle powiem bo jakby bylo jak mowisz to polowa polakow by chodzila z cyckami jak krowy i z brzuchem jak kobiety w ciazy, nie jestem jakims wielkim obronca piwa czy cos tylko trzeba rozgraniczyc i miec banie na miejscu by nie slychac tekstow typu "pijesz nie urosniesz" albo " piwo cofa cie o 3 tyg wstecz z treningiem" no mi osobiscie sie z tego smiac chce jak tego typu posty, arty czy wogole zdania od ludzi slysze, jak juz wspomnialem trzeba wiedziec co jak dziala, trzeba wiedziec jak robic by nie bylo niby "spadkow" po alko ( mowa tu tylko i wylacznie o piwie), maks ty masz swoj poglad na tego typu sprawy ja swoj :cool:
  • 0

GośćGuest_kosior_*

Guest_kosior_*
  • Guests

Napisano Ponad rok temu

"Ćwiczenie i picie alkoholu trudno pogodzić. Całkowicie niedopuszczalne jest picie podczas kuracji niektórymi lekami (sterydy) oraz podczas cyklu kreatynowego. Poza tymi okresami całkowicie niedopuszczalne jest picie bezpośrednio przed treningiem, oraz po treningu (np. w tym samym dniu wieczorem), kiedy mięśnie przechodzą do fazy odpoczynku - regeneracji. Jednak w dni beztreningowe, oraz na wiele godzin przed treningiem można sobie pozwolić na odrobinę alkoholu. Alkohol ma pozytywne działanie, jeśli jest spożywany z umiarem. Tradycyjna w niektórych krajach lampka wina stołowego lub szklanka piwa do obiadu polepsza trawienie, relaksuje, poprawia krążenie a ponadto zawiera wiele cennych witamin i mikroelementów. Jeśli jednak wypijesz za dużo czeka cię odwodnienie i katabolizm = spadki! Na podstawie wielu publikacji można określić dawki alkoholu, na które można sobie pozwolić trenując amatorsko (podkreślam: amatorsko!). Nie sugeruję regularnego, codziennego picia alkoholu, zgodnie z podanymi dawkami, jednak warto wiedzieć na co można sobie pozwolić w razie wypadu do pubu, uroczystego obiadu, imprezy, itp. nie ryzykując spadku formy. "

"Alkohol po treningu może utrudnić proces odbudowy zapasów glikogenu w wątrobie, a w konsekwencji prowadzić do wykorzystania części białka jako składnika dostarczającego energii. Warto również pamiętać, że metabolizm alkoholu jest inny niż węglowodanów i na pewno nie pomoże nam w trakcie intensywnego treningu i łatwo dostarcza nadmiar pustych kalorii, które mogą przyczynić się do wzrostu masy ciała w postaci tłuszczu."

jak juz mamy wypic to piwo to w dzien bez treningu

Rychu1418048785
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1274 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No ja nigdy nie pije w dni treningowe tylko w dni w ktorych nie trenuje tj weekend :D
  • 0
Powrót do formy po dłuższej przerwie.