FBW vs. Split
Napisano Ponad rok temu
Może jakieś zalety tego treningu itp itd jak Wam wszedł. Proszę o opinie tych co robili.
Pozdrawiam
Bez spamu !
Napisano Ponad rok temu
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
nie nauczyłeś sie jeszcze że to nie możliweBez spamu !
Napisano Ponad rok temu
zastosuj trening holistyczy
tzn? daj wiecej info
ja tak czytam o tym fbw, ale u mnie narazie odpada..na silke mam tylko wtorek, czwartek i piatek...w sumie to nie wiem moze w niedziele jest silka otwarta to mialbym problem z glowy :> musze pomyslec dobra niepierdziele glupot maks dajw iecej info o tym treningu holistycznym
edit. ale ze mnie mozg-chodzi o hst pewnie jesli tak to nie bylo pytania
Chcesz być duży? wzbudzać respekt? Taki człowiek nie może bać się zastrzyków!
Napisano Ponad rok temu
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co Ty mówisz 2 lata na splicie cisnąłem i masa szłasplit to raczej pod poprawe rzezby i wyrazistosci podchodzi
To cos jak karta stałego klienta w burdelu: kiedy chcesz i jak chcesz
rzeźba jest dla pedałów. trza rosnąć, być pierdolnym, wtedy budzi sie szacunek.
a gdy nadejdzie mój czas to jeśli sądzisz że będe siedział i błagał o życie to kurewsko się mylisz
te ściery kiedyś przerobie w młynku do mięsa i posypią sie monety.
Napisano Ponad rok temu
Ja też i żałuje że wcześniej się nie zabrałem za FBW.Nie ćwicze nim długo ale czuje już mocną róznice.Zdecydowanie powinienes spróbować tego treningu.2 lata na splicie cisnąłem
Napisano Ponad rok temu
a czemu miala nie isc przy dobrej diecie itp? a tutaj to jest plus bo nie ma cwiczen na maszynach wiec tu sa same podstawy sie puchnie lepiej i tyla a przy splicie trenowales dokladnie kazdy miesien katowales go pod roznymi katami a tu niema czegos takiego przez co rzezba nie jest taka jak przy splicie i nie chodzi tu o typowy trening na rzezbe a o fakt ze split wchodzi bardziej w poprawe definicji miesnia a FBW tworzy mase i nie ma pracy takiej jak przy splicie i miesnie nie sa tak obrabianeco Ty mówisz 2 lata na splicie cisnąłem i masa szła
Guest_MariuchxD_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co za problem czy splicie robic cwiczenia podstawowea czemu miala nie isc przy dobrej diecie itp? a tutaj to jest plus bo nie ma cwiczen na maszynach
FBW jest bardziej odpowiedni dla pocztkujacego niz split (wymaga doswiadczenia,poznania techniki itd) w moim przekonaniu ćwicząc FBW robimy samą masę, a na splicie masę plus bardziej wyrzeźbione mięśnie bo do tego zostal wkoncu split stworzony jest on poprostu bardziej uniwersalny no i trenujac split mozemy większą uwagę poświęcić na intensywność i slabą naszą partie a nie jedno cwiczenie na bic czy tric jak przy fbw co jest nastepnym dowodem przemawiającym ze split jest dla osob z pewnym stazem. pamietac musicie ze wszystkim kieruje i tak dieta a tak w ogole to najlepiej robic wszystko a nie przez rok ciagle tym samym jechac dlatego proponuje np. 2 cykle splitow i jakiegos jednego fbw zeby zaszokowac miesnie bo samym fbw jak byscie jechali tez dlugo nie pociagniecie i doscignie was przetrenowanie (dlugie meczace treningi). a do tych ktorzy cwicza splita i go nie czują bo ćwiczyc kazda partie 1 raz w tygodniu to dla was za mało to znaczy, że źle się przykładacie do treningu i myślicie o dupie maryny ja klate czuje jeszcze 3-4 dni po treningu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Guest_MariuchxD_*
Napisano Ponad rok temu
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
ja tera jak mam tylko nogi do roboty to trening 25 min mi zajmuje przy 2 partiach do 45 min ,
przy splicie przepis na mase jest następujący szybko ciężko i intensywnie a FBW dobre dla początkujących albo na miesięczny trening po dłuższej przerwie takie moje zdanie
Napisano Ponad rok temu
trening po dłuższej przerwie
zgadzam sie teraz sam tym wynalazkiem jadę, jest dobrze a siła większa niż kiedykolwiek!
pozniej zapodam hst i splicik
wole co cykl treningowy mieszać/zmieniać żeby była jakaś odmiana
NBII + Shock + BCAA MC + Mio
It has been said that something
as small as the flutter of a butterfly's wing
can ultimately cause a typhoon
halfway around the world..
- Chaos Theory
Napisano Ponad rok temu
nawet ineed$ mi kiedys tlumaczyl dlaczego. po prostu w splicie lepiej wstrzelić sie mozna w nadkompresje przez co przyrosty sa wieksze.
ale gdy sie ma tylko 3 lub nawet 2 dni na treningi to nie pozostaje nic innego jak FBW. dlatego czasem trzeba go zrobic.
a ze efekty sa na poczatku to sie nie ma co dziwować. jak ktos jak miki czy inny jechal splitem i przerzucil sie na fbw to wiadomo ze przyrost bedzie bo to zupelnie inny rodzaj treningow i pracy miesni- szybko, dynamicznie, duzy ciezar i same podstawy- cwiczone 2-3x na tydzien
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
ze efekty sa na poczatku to sie nie ma co dziwować. jak ktos jak miki czy inny jechal splitem i przerzucil sie na fbw to wiadomo ze przyrost bedzie
to tak będzie z każdym treningiem fbw ,hst , hd , dc itp itd
split jest po prostu zajebiście różnorodny , mozna robić mase , poprawe definicji i gęstości , obwody , i przy redukcji go zastosować
Napisano Ponad rok temu
a czy ja powiedzialem ze nie?to tak będzie z każdym treningiem fbw ,hst , hd , dc itp itd
Napisano Ponad rok temu
I obyło się bez spamu!
To cos jak karta stałego klienta w burdelu: kiedy chcesz i jak chcesz
rzeźba jest dla pedałów. trza rosnąć, być pierdolnym, wtedy budzi sie szacunek.
a gdy nadejdzie mój czas to jeśli sądzisz że będe siedział i błagał o życie to kurewsko się mylisz
te ściery kiedyś przerobie w młynku do mięsa i posypią sie monety.