kreatyna - jedno pytanie
Napisano Ponad rok temu
dzieki z góry za odpowiedź.
Napisano Ponad rok temu
ludzi to biorących?
raczej nie, to co sie nie wchłonie zostanie wydalone razem z moczem10 g nie będzie "szkodliwe" ?
Napisano Ponad rok temu
Nie ma masy bez kasy!
Napisano Ponad rok temu
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Pomimo ze wszyscy radza (nawet Joks ) ze w dni treningowe lepiej brac rano na czczo i po treningu to ja uwazam ze lepiej przed treningiem (30 minut) i bezposrednio po.
Jesli sie boisz ze ci zaszkodzi albo cos to bierz powiedzmy 4 g przed i 4 po , poprostu to wyposrodkuj, ale moim skromnym zdaniem 5 gram w dni treningowe to zdecydowanie za malo. Pij poprostu duzo płynow, wody itd zeby nerki caly czas mialy co robic. Pozatym po treningu czyli po wszystkich dawkach krety wypij sobie jakis napoj izotoniczny - napoje takie m.in. dzieki zawartym w nich elektrolitom ułatwiają przyswajanie wody i utrzymuja jej stały poziom w organizmie - a to jest wazne przy braniu krety. No i przy okazji dostarczysz organizmowi wegli po treningu - czyli w momecie kiedy ich bardzo potrzebuje
Napisano Ponad rok temu
a tak przy okazji, jako, że jestem początkującym jaka proponujecie dietę? Czego powinienem unikać a co w siebie "wciskać" ? no wiadomo białko przede wszystkim, alkohol, kofeina itd. odpada.
Napisano Ponad rok temu
a tak przy okazji, jako, że jestem początkującym jaka proponujecie dietę? Czego powinienem unikać a co w siebie "wciskać" ? no wiadomo białko przede wszystkim, alkohol, kofeina itd. odpada.
Dieta na mase typowa. Myśle około 2,5 grama białka i około 6 g węgli, 1 g tłuszczów na każdy KG wagi.Alkohol definitywanie odpada.I z tego co wiem kofeina może być odpada tylko kawa i jej podobne.Kreatyna na pusty żołądek przyjmowana.Do porcji kreatyny po treningu mozna przyjąc około 40-50 g Carbo jakiegoś z cukrami szybko przyswajalnymi (nawet jezeli to nie przyspiesza wchłanania krety to uzupełni straty glikogenu).Chyba tyle.Jak cos źle albo niedokładnie prosze mnie poprawić.Masy i zdrowia.