bcaa + hmb
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru
]=+-:::...
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Teorie na tym forum zmieniaja sie jak w kalejdoskopie. Jeden stwierdzil ze hmb nie dziala i teraz wszyscy powtarzaja to jak papugi. Teraz joks powie ze dziala z bcaa to wszyscy nagle zaczna propagowac hmb w polaczeniu z bcaa
Z twojego pytania wynika ze hmb nie jest jednak takie do dupy, przynajmniej w polaczeniu z innymi suplami - a przeciez wiadomo ze nikt nie bral samego hmb bo zawwsze sie bierze cos jeszcze np. bcaa
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wieki temu
- kreatyna najsilniej stymuluje anabolizm w jej obecnosci
- jest jedynym aminokwasem efektywnie pobudzającym wydzielanie insuliny bez względu na stężenie glukozy we krwi!!
- informuje nasze komórki o potrzebie produkcji nowych białek (bez leucyny niema masy, jest to najwazniejszy aminokwas w budowie masy)
- wplywa na poziom testosteronu
- pomaga bardzo efektywnie w transporcie bialek i weglowodanow (patrz wyrzut insuliny odnosnik numer 2)
jest to poprostu aminokwas ktory wprowadza nasz organizm w stan anabolizmu (bez niego nie bylyby budowane nowe bialka) i sprawdza sie on nawet przy bardzo niesprzyjajacych okolicznosciach hormonalnych, a z kreatyna to juz full wypas. i tak np;
W jednym z badań przy podaniu węglowodanów prostych, białek hydrolizowanych i leucyny odpowiedz insulinowa była o 221% większa od tej jaką dały same węglowodany proste. Przy podaniu węglowodanów prostych i białek hydrolizowanych bez leucyny odpowiedz insuliny była o 66% większa od tej jaką dały węglowodany proste
tak wiec widac ze w pobudzaniu insuliny (a co z tym idzie transportem substacji do miesni) jest the best
wyszedl widze w sumie art a nie odpowiedz
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja mam na celowniku:
hi tec creapure 500g
omege3 2+1gratis z olimpu
zma -juz mam
aakg 300szt z olimpu
dibencozide -na probe w sprawie zwiekszenia laknienia
leucytyne x2-chcialem wrzucic do koszyka ta z olimpu, ale jesli w bcaa mialo by byc jej wiecej to moge sie zastanowic, poza tym ile leucytyny trzeba dziennie zjesc?
no to mow co by trzeba zamowic w jakich porcjach, na 8 i 10 tyg x3dt.
to rozpiszemy test, i tak leucytyne wprowadzikem do stalej suplementacji.
Napisano Ponad rok temu
chciales kupic lecytyne olimpu pomocna na regeneracje, wpływającą pozytywnie na umysl, pomocna przy redukcji, bogato wystepujaca w bialkach roslinnych i tania w suplementacji, a ja mowilem o leucynie jednym z aminokwasow bcaa pozytywnie wplywajaca na kreatyne i majacą nieocenione znaczenie anaboliczne.
i teraz jakbys chcial zrobic full wypas cykl na kreatynie no to wymyslono juz tyle substacji wspomagajacych do niej ze chyba zabrakloby ci kasy
hmb -> dziala ok na krete i leucyne
bcaa -> leucyna zadziala ok na krete, a takze jako transporter
arginina -> dziala ok na krete, a takze dobra po cyklu
d-pinitol -> dziala ok na bcaa i krete, takze jako transporter
teraz leucyne stosuje sie 0,1g/1kg, biorac pod uwage ze 1 tab bcaa mega capsow ma 550mg leucyny to musialbys na swoja wage 70kg brac 13 tab bcaa olimpu (mega capsy) a idac znow dalej w suplach to rownie wazne jest np bialko uniwersalne z kazeina w skladzie ktore po treningu daje lepsze efekty niz zwykle bialko, bialko z aminokwasami, bialko z aminokwasami i weglami
ogolnia lista zakupow to; d-pinitol lub dextroza/carbo, bialko uniwersalne, aakg, bcaa mega capsy olimpu, hmb no i kreatyna
na czczo;
kreatyna mono + bcaa (na powstrzymanie katabolizmu oraz leucyna w porcji do kreatyny) + ww proste do transportu bcaa + hmb
przed treningiem;
bcaa (te sprawdzaja sie w okresie przedtreningowym lepiej niz samo bialko) + ww proste (transport) + hmb + aakg (duza dawka dla pompy i usprawnienia przepuszczenia bcaa)
po treningu;
mono + bialko uniwersalne + ww zlozone (ww proste spowodowalyby tu zbyt szybki wyrzut insuliny,a bialko musi sie tez strawic by powstaly z niego aminokwasy wiec ww zlozone ktore nie powoduja tak szybkiego wyrzutu insuliny sa tu lepsze, dodatkowo ww po treningu uzupelnia zapasy glikogenu w miesniach)
przed snem;
bialko uniwersalne + hmb
jak cos do d-pinitol stosujesz w rozpisce zamiast wegli i to wsio, mam nadzieje ze teraz pytania co dokupic do kreatyny sie skoncza
Napisano Ponad rok temu
co do argininy... nosz ***** wczesniej mi powiedzieliscie ze lepsza jest cytrulina wiec zamiast AAKG kupilem czysta jej postac, a teraz czytam ze jednak lepsza jest arginina, wiec jak to wkoncu jest ?
PS wiesz moze jakby to byla 1 rzecz ktora przeczytalem to moze i by bylo OK, ale tendencje dosc szybka sie zmieniaja, a ja jako malo doswiadczony w tej kwestii dzieki tobie mam teraz jeszcze wiecej pytan
Napisano Ponad rok temu
masz pytania pytaj
Napisano Ponad rok temu
ot recepta na sukces
Napisano Ponad rok temu
wybaczcie koledzy za maly spamik ale noz kurwa mac ile tych ksiazek zes zjadlarginina to aminokwas naturalnie wystepujacy w bialku, cytrulina to znow aminokwas wolny nie wystepujacy w bialku. zapewne polecili ci go dlatego gdyz szukales czegos co wywoluje efekt pompy, polepsza przenikalnosc substacji itd. a te obydwa aminokwasy sa wlasnie prekursorami NO i pozwalaja ladnie miedzy cyklami kreatynowymi hmm nazwalbym tu "schodzic z nich"...poprostu stosowac miedzy cyklami
Napisano Ponad rok temu
bo arginina w organiźmie dopiero jest przerabiana na cytrulinę
a ta z kolei właśnie 'pompuje" nasze mięśnie
wiec jak tylko pompa to lepiej cytrulinę
lub jej związek z solą natomiast
jeśli pompa i inne efekty ogólno zdrowotne
dla organizmu to lepsza arginina (np jako AAKG)
Napisano Ponad rok temu
nie informatykazapewne studentem jestes jakiegos kierunki zwizanego z chemia
wiec jak tylko pompa to lepiej cytrulinę
dokladnie i dlatego zapewne ktos polecil ją MeeHau,
tez dokladniejeśli pompa i inne efekty ogólno zdrowotne
Napisano Ponad rok temu
no i jasne wiemy czemu sie tyle nie pojawiales na forum KULESchemii to mam kilka ksiazek po siostrze dr mgr chemii
prawie trafilemnie informatyka
Napisano Ponad rok temu
a jak by to wygladalo gdybym wziol PVL Leuci-Bolic?
chyba taniej wychodzi niz bcaa?
Napisano Ponad rok temu