bcaa + hmb
Napisano Ponad rok temu
Ramzes17, - podpinam sie do pytania
Napisano Ponad rok temu
dzisiaj w robocie zaczolem przygotowywac nowe ciezary przydadza sie.
Napisano Ponad rok temu
dalej...
natomiast leucyna jest aminokwasem budujacym mase, i bez niej jej nie bedzie (nie bedzie mialo co informowac nasz organizm o budowie bialek). dodatkowo wplywa ona na testosteron i jest rowniez bardzo dobrym transporterem (powoduje duzy wyrzut insuliny bez wzgledu na poziom glukozy we krwi).
a wiec zadaj sobie pytanie czy stosujac aakg majac ulepszony transport sub. odzywczych dostarczysz im 0,1g/1kg leucyny ? jesli tak to spoko, jesli nie to jasne ze lepiej walic jednak ten aminokwas bo wtedy niemasz jego brakow a on i bez pomocy aakg dotrze na swoje miejsce
a zeby pomoc ci w odpowiedzi czy dostarczysz tyle leucyny to powiem ci ze dawki rzedu 7-10g zostaly sprawdzone przez wiele osob z zadowalajacymi efektami. a 7-10g w przeliczeniu na izolat bialka (nie wpc) jest to jakies 80-100g izolatu bialka dziennie wiecej.
edit jakby zaraz komus przyszlo do glowy rozpatrywanie co jest lepszym transporterem to raczej porownac sie ich nieda gdyz dzialaja na innych zasadach. leucyna=wyrzut insuliny, arginina znow przemienia sie w NO a ten znow powoduje produkcje cyklicznych nukleotydów a te znow sa odpowiedzialne za wszystko co zwiazane z krwią (ukrwienie itd.).
ale cos w leucynie byc musi gdyz kiedys bylo tylko bcaa, a ostatnio po tych odkryciach firmy zaczynaja wprowadzac suple na niej oparte, choc wspomniana przeze mnie oczekiwana nowosc olimpu bo takto jest ich moze tylko z 5 ;/. tak wiec spadkiem poziomu kreatyny sie nie martwcie bo tego kiedys nie bylo, zadbajcie poprostu po cyklu jak sie to zawsze mowilo o diete taka ktora jest bogata w arginine a po cyklu lepiej inwestujcie w leucyne bo bez niej nie zbudujecie masy (co by dala arginina po cyklu jakby masa nie rosla ).
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
ile brac HMB mega capsow z olimpu, po dwie sztuki rano, przed treningiem i snem, czy po jednej tab?
HMB brac po cyklu przez pare dni jeszcze (razem z bcaa[nie wiele tego ale zawsze cos] i aakg)?
a i omegi z olimpu ile dziennie sie lyka? wedlog ich zdania, z opakowania?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
lykajac aakg wciaz ma sie kreatyne na dosc dobrym poziomie jak na to ze sie jej samej nie dostarcza, wiec sie zastanawiam czy lykac dalej hmb do aakg, to jest pare dni po cyklu (6dt i 6dnt)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na pytania odpisze jutro bo znow sie nie wyspie ;/
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Mieszkam w uk i znalazłem na angielskiej stronie L-leucine 100g (100% l-leucine) za 3,29 funa(śmieszna cena) . Z tego co skumałem to leucyne należy przyjmować tylko w dni treningowe a więc przy mojej wadze 8g w dt, założmy że trenuje 4 x wtygodniu to powinno starczyć na jakieć 3 tyg. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.przeze mnie oczekiwana nowosc olimpu bo takto jest ich moze tylko z 5
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bedzie ok8 caps przed i po treningu
Napisano Ponad rok temu
tak pisałeśbikerider, rozloz dawki,
a teraz tak xDbikerider napisał/a:
8 caps przed i po treningu
bedzie ok
CZYLI JAK ?? 8 przed i po moze byc???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
4 na czczo- może byc razem z ka??
4 przed treningiem (bcca zmniejsza zmeczenie, więc to tak rozłoże )
8 po treningu