Dieta :/
Napisano Ponad rok temu
Brak czasu - szkoła,siłka,treningi,dziewczyna i nauka jak grozi mi z czegos jedynka na polrocze albo koniec roku. Chcialbym jednak zapytac czy jak jem dziennie jedna puszke tunczyka i przewaznie 2saszetki ryzu + jajko sadzone( tak z 4/5/6 jajek zalezy). czy to mi cos da czy to tylko daje wtedy gdy mial bym diete na caly dzien. Jem to w roznych godzinach, nawet niekiedy o 23 co chyba dobrym pomyslem nie jest nie ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Lecz mam jeszcze pare pytań ile ja juz sie o tym naczytałem i nigdy nie przypuszczałem ze dieta jest tak ważna zawsze ja olewałem i zawsze jadlem o 23 a niekiedy jak mi sie chcialo to o 00.30 szedlem sobie frytki robic do piekarnika teraz jak juz tyle sie naczytalem to OMG ! co ja robilem
Juz postanowilem... diete ukladam na 3500kcal z czego białka bedzie tam ok 130g tj. 525kcal
co daje 1.73g bialka na 1kg masy ciała. Weglowodanow bedzie tak z 60% czyli zostaje 25% tluszczy i bede sie staral aby to byly tluszcze nienasycone
No i tu juz mam 1 pytanie: Czy musi byc 5/6 posiłkow ? czy moze te 3500kcal bede mogl zmiescic w 4 posilkach (naprawde potrafie duzo zjesc)
Teraz 2 pytanie: czy jezeli juz bede mial ta diete to czy scisle sie musze trzymac godzin w ktorych powinnem jesc? Chodzi o to ze np sniadanie w poniedzialek zjem o 7.30 to czy juz we wtorek sr czw itd tez bede musial jesc o 7.30? (moze to jest glupie pytanie ale ja sie wole upewnic )
Teraz 3 pytanie: jezeli zdecyduje sie na te 5 posilkow? to jak to podzielic? ile kalori przeznaczyc na sniadanie ile na 2sniadanie ile na obiad itd ? Ktory posilek powinien byc najbardziej obfity ?
No i 4 pytanie: co powinno sie jesc tak mniej wiecej rano co popoludniu a co wieczorem?
Dodam tez ze trenuje w roznych godzinach nie ma tak ze zawsze chodze o 15 na siłownie .Niekiedy jest to 10 a niekiedy 19 albo i pozniej Bede do tej diety bral kreatyne i gainer.
avanger, napisal tez cos o jakims IG w pewnym poscie ale to to juz jest dla mnie czarna magia i to jak sku***
"5-6posilkow i... niestety nie wystarczy to tylko rozlozyc... pasuje zaznaczyc zeby kierowac sie np IG i szybkoscia przyswajania odpwiednich produktow przez org bo np nie mozesz ulozyc diety w ten sposob ze w pos potr edziesz mial ser bialy mimo ze zbilansujesz dobrze diete to psu na bude bo ser bialy bardzo wolno oddaje aminowkasy i org nie otrzyma subs budulcowych w optymalnym okresie po wysilku"
Jutro jak dostane od was odpowiedzi na moje pytania to ułoże sobie wszystko i dam wam do oceny i ewentualnej poprawy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
napewno dasz rade ulozyc diete z 6 posilkami (wliczajac spozycie gainera), zakladajac ze 1 posilek to sniadanie w domu, 6 to bialko przed snem to zostaja juz tylko 4 do wcisniecia, posilek potreningowy gdzies tam w srodku i zostaja tylko 3 napewno dasz rade
IG- ideks glikemiczny (chodzi o weglowodany)
na chlopski rozum wysoki IG daje duzo energii w krotkim czasie, takie produkty powinny byc spozywane na sniadanie i po treningu i wtedy gdy nie dajemy rady, a musimy , napoje izotoniczne np spelniaja taka role
niski IG umiarkowane dostawy energii w czasie czyli wszystkie pozostale posilki w ciagu dnia
jeszcze do tego dochodzi bialko szybko i wolnowchlanialne
szybkowlchanialne na sniadanie i po treningu
Napisano Ponad rok temu