Poruszmy forum
Napisano Ponad rok temu
Poczytałem wczoraj trochę na shoutcie jak narzekaliście wpadłem na dwa pomysły, ale wczoraj już było za późno aby pisać.
1 Mniej realny
Trzeba wymyślić coś takiego jak na fotce - konto.pro. Powiedzmy że na forum walniejmy jakieś reklamy, limit długości posta, czy limit na pisanie postów, zakaz dostępu do strefy under. Konto.pro będzie kosztowało powiedzmy 5zł (które będziemy wpłacać komuśzaufanemu na konto)i za to dostaniesz jakiś kolorowy nick, nie będziesz miał reklam i ograniczeń i będziesz miał dostęp do wiedzy w strefie under.
2. Bardziej realny
Na forum był już temat o koszulkach z logo forum. Rzeczywiście można się zabrać za te koszulki/dresy/spodenki. Tylko potrzebny jest ktoś kto to pociągnie. Cenę takich ubrań by się ustawiło o 5zł drożej niż koszty produkcji i też byśmy coś zarobili.
Za zebrane pieniądze można zrobić jakieś konkursy:
1. Na najlepiej prowadzony dziennik. Dostaniesz za to jakieś suple na cykl i ten cykl ładnie prowadzić w dzienniku. Poruszy to dział motywator.
2. To samo co wyżej, ale za najładniej poprowadzony cykl/najbardziej widoczne efekty.
3. Jakis artykuł
4. Możemy zrobić też taki projekt:
-każdy dostanie swój link rejestracyjny
-ten link będziemy rozsyłać do znajomych albo wklejać na innych forach
-jezeli ktoś się zarejestruje z tego linku na naszym forum, to dostajesz punkt
- ten kto zbierze najwiecej takich punktów powiedzmy po miesiącu to coś tam dostanie
Dzięki temu na forum przyjdzie więcej osób, więcej będą pisać, będą wykupywać te konta PRO gdyby to weszło w życie.
Wypowidać sie
Napisano Ponad rok temu
Pomysł nr2 fajny.
To cos jak karta stałego klienta w burdelu: kiedy chcesz i jak chcesz
rzeźba jest dla pedałów. trza rosnąć, być pierdolnym, wtedy budzi sie szacunek.
a gdy nadejdzie mój czas to jeśli sądzisz że będe siedział i błagał o życie to kurewsko się mylisz
te ściery kiedyś przerobie w młynku do mięsa i posypią sie monety.
Napisano Ponad rok temu
Karol łap Soga mało masz
Napisano Ponad rok temu
Tylko kto się tym zajmie?
Trzeba by nad tym pomyślec
może by się ktoś zgłosił nawet.
a gdy nadejdzie mój czas to jeśli sądzisz że będe siedział i błagał o życie to kurewsko się mylisz
Napisano Ponad rok temu
NO koszuleczka elegancka . Ale nie jestem pewien co do projektu bo chyba już gdzieś widziałem takie. Ale lipa była by zapożyczać pomysły innego forum.
Koszulki to autorski projekt, jeśli gdzieś widziałeś to napisz, będe ścigał :-)
Wkrótce będą Shakery z podobnym nadrukiem.
Napisano Ponad rok temu
Trzeba by nad tym pomyślec
może by się ktoś zgłosił nawet.
W sumie to może być każdy z kadry moderatorów. Tylko że musi mieć konto internetowe najlepiej. Wskazane by było też gdyby był z większego miasta no i musi mieć czas
Koszulki to autorski projekt, jeśli gdzieś widziałeś to napisz, będe ścigał :-)
Wkrótce będą Shakery z podobnym nadrukiem.
OK. Imo shakery to chybiony pomysł. Shakery rozdają na lewo i prawo. Więc popyt będzie niski
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. kazde szanujace sie forum/sklep internetowy o tematyce kulturystyczne ma:
a) promocje w sklepiej dla userow
czeste konkursy
c) testy nowosci z dziedziny suplementacji Np. teraz wchodzi nowe nitro czy jakis tam stack z treca. Skoro sklep jest autoryzowanym sprzedawca treca- dlaczego by nie pokusic sie o testy tego stacku z kilkoma dodatkami (w zaleznosci od celu- masa/rzezba) zalozmy dla 3-4 os.
2. zmiana szaty graficznej.
Nasze forum mimo ogromu userow wyglada jak moze wygladac kazde inne.. I nie chodzi mi o zmiane szablonu tylko jakas wlasna inwencje.
3. Częstsze wizity admina
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
3. Częstsze wizity admina
to stanowczo, chociaż raz na tydzien
Napisano Ponad rok temu
Karol, mam kilka wizji na rozwoj forum
pozdr.
Wszystkie wymienione przez Ciebie punkty da się załatwić.
Napisano Ponad rok temu
Wszystkie wymienione przez Ciebie punkty da się załatwić.
to stoi coś na przeszkodzie by to spełnić ?
Napisano Ponad rok temu
Pozyjemy- zobaczymy
Napisano Ponad rok temu
czeste konkursy
a SKĄD niby kasę znajdziemy? Ja przynajmniej podałem jakieś sposoby na zarobek a nie takie gdybanie.
Napisano Ponad rok temu
Taki jest marketing- aby zarobic trzeba zainwetowac
BTW istnieje/ło takie cos jak strefa zamknieta- kupisz suple na kreatyna.pl- masz dostep. i po co komu jakies durne konta pro.
Napisano Ponad rok temu
Karol, mam kilka wizji na rozwoj forum
1.
a) promocje w sklepiej dla userow - Dzisiaj postram się zaproponować, rozwiązanie, mam pomysł jak to zorganizowac, ale nie wiem czy się sprawdzi,
czeste konkursy - KONKRETY
c) testy nowosci z dziedziny suplementacji Np. teraz wchodzi nowe nitro czy jakis tam stack z treca. Skoro sklep jest autoryzowanym sprzedawca treca- dlaczego by nie pokusic sie o testy tego stacku z kilkoma dodatkami (w zaleznosci od celu- masa/rzezba) zalozmy dla 3-4 os.
2. zmiana szaty graficznej.
Nasze forum mimo ogromu userow wyglada jak moze wygladac kazde inne.. I nie chodzi mi o zmiane szablonu tylko jakas wlasna inwencje.
Szata graficzna była opracowywana, ale efekt finalny był bardzo słaby + strata $$$ :-(
Proszę o propozycje jak miała by wyglądać szata graficzna, kolorystyka itp.
3. Częstsze wizity admina - zapewnione
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Co do konkursow to wszystko zalezy od checi ludzi i ew. propozycji (userow i Twoich).
Głównie mogłyby być to arty na różne tematy- suple, opis suplementacji, treningu, diety. Konkurs na najlepsza siłownie (fotograficzny ), konkurs na najlepiej prowadzowadzony dziennik (pamietaj ze kiedys byly ciekawe nagrody- rhp dostal i Kropek ), tak samo moze byc z najlepiej przeprowadzonym testem supli (narazie nie mamy zadnego testu na forum, bo jak juz to ludzie prowadza dzienniki. A jak ktos bedzie mogl zostac wynagrodzony za dobre prowadzenie to powinno byc wiecej chetnych.
To tak z głowy- na pewno znalazłoby się więcej pomysłów
Aaa co do szaty graficznej to wydaję mi się, że powinno się podpasować pod strone (kreatyna.pl chyba )