2 pytania
Napisano Ponad rok temu
2. Ostatnio gdy odwiedziłem sklep sportowy sprzedawca powiedział mi że wszystkie firmy po kolei podnoszą ceny masówek i białek. Spojrzałem na ceny no i rzeczywiście mass xxl który kosztował 129zł kostuje 142zł a Nitroprogen który kosztował 159zł kosztuje 184zł. Co o tym sądzicie? czy wszędzie rzeczywiście ceny poszły w góre?
Napisano Ponad rok temu
1. Ostatnio na forum padło kilka postów w których ludzie bardziej zachwalają carbo od gainera dlaczego tak jest? przeciez i to i to węglowodany.
po pierwsze carbo to same weglowodany ... a gainer to weglowodany + białko ... i tu jest ta roznica ...
Czemu Gainera stosuje się w godzinach okołotrenigowych po 100g a Carbo już mniej powiedzmy po 50g??
gainera sie bierze 100g, poniewaz to jest optymalna porcja i tego sie nie zmienia ...
carbo sie bierze mnie bo to są same weglowodany a nie tak jak w przypadku gainera gdzie są to węgle + białko ...
co do 2-giego punktu ... to nie wiem jak u mnie w sklepie ... jutro bede to sprawdze ...
koks czy dalej odrzywki ... oto jest pytanie ;]
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio na forum padło kilka postów w których ludzie bardziej zachwalają carbo od gainera dlaczego tak jest? przeciez i to i to węglowodany. Czemu Gainera stosuje się w godzinach okołotrenigowych po 100g a Carbo już mniej powiedzmy po 50g??
tak jak przedmowca napisal bo gainer to carbo + bialko. A dlaeczego zachwalaja carbo, bo jesli kupujesz osobno carbo i osobno bialko to mozesz dawkowac wg. uznania, potrzeb i diety: tyle bialka i tyle carbo. Jesli natomast masz gainera nie masz juz tej mozliwosci bo proporcje sa ustalone za ciebie.
Ja tam jednak wole gainera, bo nie chce mi sie bawic w dawkowanie Ale moim skromnym zdaniem lepiej brac gainera jak sie juz ma serio dobrego gainera - mianowicie w ktorym jest duuuzo bialka, zeby poprostu nie trzeba bylo kupowac i brac dodatkowego bialka. Bo według mnie glupotą jest jak ktos kupuje gainera i do tego jeszcze bialko bo odkrywa ze w jego gainerze jest mała zawartosc bialka. To w takiej sytuacji serio wolabym juz kupic to carbo i bialko - wtedy to nawet taniej wyjdzie. Ale ja naszczescie mam gainera w ktorym jest az 45 gram bialka w jednej dawce Wiec biore gainera.
Napisano Ponad rok temu
45g bialka wziete na raz to nie za duzo?5 gram bialka w jednej dawce
Napisano Ponad rok temu
chyba ze masz jakiegoś zagramanicznego ;p
Serio tak ceny poszły w góre?
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
45g bialka wziete na raz to nie za duzo?
tez tak pomyslalem dlatego nigdy nie biore pełnej dawki, zawsze biore troszke mniej.
45g jedna dawka czyli 100g?
jedna dawka ma 90 gram
hmm z tego co wiem to gainer 2 ma najwięcej blisko 30g
chyba ze masz jakiegoś zagramanicznego
Zgadza sie, ja nie mieszkam w Polsce, mieszkam w U.K. i wszystkie suple jakie w tej chwili biore są tutejsze. Kiedys mialem troche stafu z Polski bo mi kumpel przywiozł ale mi sie juz wszystko pokonczylo.
Napisano Ponad rok temu
1 napisalem odp ale sie nie wysolalo w skrocie carbo rozklada sie szybko daje duzo energii tylko tyle bo tylko tyle starczy do uzupelnienia zasobow energii itp itd gainer tyle sie dakwkuje bo na tyle sa przypisane ilosc produktow
2 bo ludzie zauwazyli ze carbo+bialko daje lepsze efekty tak samo zauwazylli to sprzedawcy wiec podniesli ceny
Napisano Ponad rok temu
45 g bialka na 100 g to juz jest bulk a nie gainerAle ja naszczescie mam gainera w ktorym jest az 45 gram bialka w jednej dawce