Tygodniowy plan treningowy na rzeźbę i siłę..
Napisano Ponad rok temu
Kilka dni temu prosiłem Was o pomoc w ułożeniu dla mnie tygodniowego planu treningu, a dziś proszę Was o podobny plan, ale tym razem dla kolegi..
Dobra, a teraz do rzeczy.. Jego głównym celem jest jednocześnie trening na rzeźbę i siłę.. Jeżeli mnie pamięć nie myli to zaczął ćwiczyć jakieś dwa miesiące temu..
A teraz kilka jego parametrów:
-waga -76 kg
-wzrost -173 cm
-biceps - 36,5 cm
-wiek - 15 lat
Sprzęt, który posiada:
-ławka pozioma/skośna/regulowana z wyciągiem,
-sztangi,
-hantle.
Tak jak wspomniałem, proszę o pilną pomoc..
Z góry dzięki..
Napisano Ponad rok temu
Witajcie!
Kilka dni temu prosiłem Was o pomoc w ułożeniu dla mnie tygodniowego planu treningu, a dziś proszę Was o podobny plan, ale tym razem dla kolegi..
Dobra, a teraz do rzeczy.. Jego głównym celem jest jednocześnie trening na rzeźbę i siłę.. Jeżeli mnie pamięć nie myli to zaczął ćwiczyć jakieś dwa miesiące temu..
A teraz kilka jego parametrów:
-waga -76 kg
-wzrost -173 cm
-biceps - 36,5 cm
-wiek - 15 lat
Sprzęt, który posiada:
-ławka pozioma/skośna/regulowana z wyciągiem,
-sztangi,
-hantle.
Tak jak wspomniałem, proszę o pilną pomoc..
Z góry dzięki..
plan na rzezbe moze byc taki jak ukladalem dla CIebie tylko ze ilosc powtorzen w seriach bedzie wynosila okolo 20-12. przy takim planie sila tez bedzie rosla(moze nie blyskawicznie) I oczywiscie dieta-to bardzo bardzo wazne. ewentualnie moze cwiczyc jedna partie miesni dwa razy w tygodniu. Ale ja bym zostal przy tym pierwszym planie i dozucil bym bieganie i jazde na rowerze. jak ma wyciag to moze ktores cwiczenie na plecy zastapic sciaganiem drazka.
typowy trening na sile nie da rzezby
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Ok, dzięki wielkie..plan na rzezbe moze byc taki jak ukladalem dla CIebie tylko ze ilosc powtorzen w seriach bedzie wynosila okolo 20-12. przy takim planie sila tez bedzie rosla(moze nie blyskawicznie) I oczywiscie dieta-to bardzo bardzo wazne. ewentualnie moze cwiczyc jedna partie miesni dwa razy w tygodniu. Ale ja bym zostal przy tym pierwszym planie i dozucil bym bieganie i jazde na rowerze. jak ma wyciag to moze ktores cwiczenie na plecy zastapic sciaganiem drazka.
typowy trening na sile nie da rzezby
pozdro
Jednak mam jeszcze pytanie co do tej diety.. Jak pewnie zauważyłeś jesteśmy mało doświadczeni w tych tematach, więc jaką dietę nam radzisz? Chodzi mi głównie abyś podał nam czego mamy więcej spożywać, a czego mniej..
Aha i jeszcze jedno.. Żadne odżywki, suplemanty czy też aminokwasy nie wchodzą w grę ze względu na brak funduszy..
Napisano Ponad rok temu
Sadzac po wadze Ty jestes szczuply wiec nie musisz sie ograniczac, poprostu duzo jedz(przedewszystkim bialka i weglowodanow)Ok, dzięki wielkie..
Jednak mam jeszcze pytanie co do tej diety.. Jak pewnie zauważyłeś jesteśmy mało doświadczeni w tych tematach, więc jaką dietę nam radzisz? Chodzi mi głównie abyś podał nam czego mamy więcej spożywać, a czego mniej..
Aha i jeszcze jedno.. Żadne odżywki, suplemanty czy też aminokwasy nie wchodzą w grę ze względu na brak funduszy..
Kolega jest raczej tegi wiec powinien miec diete niskotluszczowa, czyli powinien spozywac malo tluszczu i ograniczyc weglowodany
tu masz ile dany produk czego zawiera [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
poczytaj tematy w dziale dieta tam wiecej sie dowiesz zwlaszcza te podwieszone(WAZNE TEMATY) dowiesz sie jak obliczyc zapotrzebowanie kaloryczne> , jest tam tez przyklad diety
Napisano Ponad rok temu
No i taka odpowiedź mi się podoba.. Jeszcze raz dzięki wieeeelkie, a jak nie będę czegoś znowu wiedział, to oczywiście dalej będę Ci "zawracał" głowę..Sadzac po wadze Ty jestes szczuply wiec nie musisz sie ograniczac, poprostu duzo jedz(przedewszystkim bialka i weglowodanow)
Kolega jest raczej tegi wiec powinien miec diete niskotluszczowa, czyli powinien spozywac malo tluszczu i ograniczyc weglowodany
tu masz ile dany produk czego zawiera [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
poczytaj tematy w dziale dieta tam wiecej sie dowiesz zwlaszcza te podwieszone(WAZNE TEMATY) dowiesz sie jak obliczyc zapotrzebowanie kaloryczne> , jest tam tez przyklad diety
Pozdro!!