Potrzebuje jakiegoś profesjonalnego zestawu cwiczeń na przyrost masy - przy czym raczej na górne partie mięsni, bo nogi i brzuch mam styrane w pray wystarczająco (nogi i brzuch będe robił tylko w czasie rozgrzewki).
Chciałbym cwiczyc 4 razy w tygodniu, chyba ze uwazacie ze 3 razy jest lepiej (skoro nie robie nóg i brzucha może 3 wystarcza?).
Prosze też żebyście nie używali profesjonalnego nazewnictwa, albo żebyście mi wyjaśnili jak to dokładnie wyglada, no takie cos jak wyciskanie sztangi to wiem, bez jaj

Prosił bym bardzo ale to bardzo o taką forme planu:
Poniedziałek:
Klatka
- wyciskanie sztangi
- ........
-........
Biceps
- uginanie sztangi na stojaco
- ......
Środa
Triceps
itd
itp
Taki rozpis jest przejżysty i zrozumiały.
Mój sprzęt: dopiero co kupiłem ławeczkę do wyciskania (z regulowanym oparciem i z dźwignia na nogi i biceps), mam też 3 gryfy: prosty, łamany i taki ten okrągły co w sodku są dwa poprzeczne "drażki" . Dwie hantle (czyli rozpietki moge robic).
Zaznaczam też że lubie robic pompki - uważam to za stare ale sprawdzone cwiczenie - robie je zawsze z obciazeniem na plecach.
Wazne dla mnie jest by cwiczyc w sobote, bo to moj jedyny w calosci wolny dzien od pracy, jestem wtedy najbardziej wypoczety i moge robic w ten dzien najbardziej intensywny trening. Nie moge natomast cwiczyc w niedziele.
To nie jest pilne wiec jak ktos bedzie mial chwile czasu i ochoty to bardzo prosze o taki zestawik. Z góry dzieki