Co myślicie o tym ?
Napisano Ponad rok temu
poniedziałek - klatka
wtorek - bic
środa - pauza ;
czwartek - tric ;
piątek - barki
sobota - worek [dla zmęczenia, kondycji i rzeźby ćwiczonych partii mięśni] ;
niedziela - pauza
Klatka i bic powinny być ćwiczone raz w tygodniu ponieważ aby uzyskać największy ich porost odpoczynek powinnien być dość długi, za to wykorzystujemy barki , trica i np. kapturek w większości wykonywanych ćwiczeń więc wyosobnienie tych mięśni na osobne zmęczenie też jest wskazane 1 w tygodniu.
oczywiście przy silnym treningu na poszczególne partię i dłuższym odpoczynku [mówiąc na skali tyg.]
Ponoć taki trening nie jest wskazany dla początkujących ze względu na jeszcze źle przystosowane spalanie.
Napisano Ponad rok temu
Każda partia mięśni wyosobniona i raz w tygodniu ale za to ćwiczona konkretnie.
poniedziałek - klatka
wtorek - bic
środa - pauza ;
czwartek - tric ;
piątek - barki
niedziela - pauza
Klatka i bic powinny być ćwiczone raz w tygodniu ponieważ aby uzyskać największy ich porost odpoczynek powinnien być dość długi, za to wykorzystujemy barki , trica i np. kapturek w większości wykonywanych ćwiczeń więc wyosobnienie tych mięśni na osobne zmęczenie też jest wskazane 1 w tygodniu.
oczywiście przy silnym treningu na poszczególne partię i dłuższym odpoczynku [mówiąc na skali tyg.]
Ponoć taki trening nie jest wskazany dla początkujących ze względu na jeszcze źle przystosowane spalanie.
na pewno czwartek i piatek jest stuknity ;/ bo nie robi sie trica dzien przed barami, mozesz te partie polaczyc ze soba ale nie rozdzielaj ich na 2 kolejne dni pod rzad, jesli skatujesz tricepsa przed dniem treningu barkow to on nie zdazy sie zregenerowac i z przyrostow lipa bo wiadomo miesnie rosna w czasie odpoczynku a trening ma na celu ich pobudzenie, mysle ze standardowe polaczenia partii i treningi 3-4 dniowy beda najlepszym rozwiazaniem
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
poniedziałek - klatka
wtorek - tric
środa - pauza ;
czwartek - bic ;
piątek - barki
niedziela - pauza
Napisano Ponad rok temu
To powiedzmy że zamienię bica z tricem czyli;
poniedziałek - klatka
wtorek - tric
środa - pauza ;
czwartek - bic ;
piątek - barki
niedziela - pauza
To znowu nie dobrze... w czasie ćwiczenia klatki, trenujesz i triceps. Zgodzę się z poprzednikiem. Rozpisz sobie trening na 4 dni i bedzie git.
Mikołaj
Napisano Ponad rok temu
To znowu nie dobrze... w czasie ćwiczenia klatki, trenujesz i triceps. Zgodzę się z poprzednikiem. Rozpisz sobie trening na 4 dni i bedzie git.
xD no wlasnie zrobnormalny plan tak zeby miesnie mialy czas na regeneracje
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
wtorek - bic
środa - pauza ;
czwartek - barki i tric ;
piątek - pauza
niedziela - pauza
myślę że tak będzie odpowiednio.
Napisano Ponad rok temu
plecy, bic, przed
barki, kaptury
uda, łydki
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
klata, tric, brzuch
plecy, bic, przed
barki, kaptury
uda, łydki
Nóg i pleców nie potrzebuje ćwiczyć, ponieważ duży wysiłek na te partie mam w robocie, klatke chce odstawić solo a kaptury ćwiczę już razem w zestawie z barkami
Napisano Ponad rok temu
Pozostawiam to bez komentarzaNóg i pleców nie potrzebuje ćwiczyć, ponieważ duży wysiłek na te partie mam w robocie, klatke chce odstawić solo a kaptury ćwiczę już razem w zestawie z barkami
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
wtorek - bic
środa - pauza ;
piątek - pauza
sobota - worek ; brzuch
niedziela - pauza
Czy w tym planie coś koliguje
Napisano Ponad rok temu
poniedziałek - klatka
wtorek - bic
środa - pauza ;
piątek - pauza
sobota - worek ; brzuch
niedziela - pauza
nie może tak być .... popatrz ćwiczysz klatkę to przecież angażujesz też mięśnie tricepsów .... więc jaki jest sens ćwiczyć samą klatkę i za 2 dni sam triceps? wtedy nie męczysz go raz w tygodniu tylko dwa.... lepiej zrób klatkę i triceps... przerwę.. plecy i biceps... przerwa..trening na dopracowanie słabych punktów..przerwa nogi...przerwa...
co do brzucha to śmiesznie to rozplanowałeś ;] brzuch powinieneś ćwiczyć na każdym treningu, podobnie jak przedramiona i łydki... bo te mięśnie są uparte i można a nawet trzeba je męczyć codziennie...
co do nóg to tylko Ci się wydaje że nie powinieneś ćwiczyć... ale Twój wybór... ja po sztukach walk (zależy w który dzień) ale np w środę po zapasach też mam zmęczone nogi ...ale i tak ćwiczę... bo praca to nie to samo... nie wykonujesz tam pełnych ruchów..co najważniejsze....
wzrost: 178
kark: 43,5
Klatka: 107
talia: 74
Ramię: 34
przedramię: 30
talia: 75
biodra: 88
udo: 54
łydka: 37,5
Napisano Ponad rok temu
Ja tez to skometuje nie wiem jaka prace masz ale wiem ze prawie zadna jak nie zadna praca nie zastompi Ci silowni w przeciwnym razie pracownicy fizyczni powinni byc wypakowani jak kulturysci. jak czas Ci na to pozwoli to postaraj sie cwiczyc nogi-takie sa moje zaleceniaponiedziałek - klatka
wtorek - bic
środa - pauza ;
piątek - pauza
sobota - worek ; brzuch
niedziela - pauza