Brzuch Help
Napisano Ponad rok temu
A co ze śniadaniem, kiedy organizm jest wysycony ze składników odżywczych wynikających z paru-godzinnej głodówki ? Wtedy też możemy pozwolić sobie ( według mnie ) na dostarczenie węglowodanów o podwyższonym IG.
A co do suplementów to zgadzam się z dextrozą O liponianach pierwszy raz słyszę. Mógłbyś nieco przybliżyć temat ?
Curtis000 - Najlepiej ćwicz brzuch na koniec treningu, bo wtedy najlepiej pozbywasz się zbędnej tkanki tłuszczowej.
Napisano Ponad rok temu
tak dzieje sie tak przez aktywnosc heksokinazy. poprostu nie wplywamy na trzustkeJoks - A więc produkty o podwyższonym IG ( nie wszystkie oczywiście ) można bez obaw spożywać po treningu kiedy glukoza jest wyczerpana. OK
jesli nie bedziesz przekraczal ponad 100g to efekt przecukrzania cie nie dopadnie po latachA co ze śniadaniem, kiedy organizm jest wysycony ze składników odżywczych wynikających z paru-godzinnej głodówki ? Wtedy też możemy pozwolić sobie ( według mnie ) na dostarczenie węglowodanów o podwyższonym IG
trzeba by dziabnac osoby temat w skrocie jest to kwas alfa liponowy (np ALA olimpu, czy R-ALA biogenixa) wiem ze istnieje jeszcze bardziej stabilna forma tego kwasu od r-ala ale zapomnialem teraz nazwy ;/ a i tania nie jest. liponiany sa takze buzerami insuliny bo na tym glownie polega transport kreatyny ale dziala zupelnie inaczej niz dextroza. stymuluje insuline w ten sposob ze aktywizuje spalanie glukozy w komorkach trzustkowych, co z kolei zwieksza wydajnosc pomp, tłoczących insuline do krwiobiegu.aktywizuje spalanie glukozy w tkance miesniowej, a to znacząco ułatawia transport kreatyny do wnetrza komorek miesniowych. i jest to srodek stosowany w leczeniu cukrzycyO liponianach pierwszy raz słyszę. Mógłbyś nieco przybliżyć temat ?
edit przypomnialo mi sie trzecia forma liponianu to k-rala
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
jesli nie bedziesz przekraczal ponad 100g to efekt przecukrzania cie nie dopadnie po latach
A waga nie ma tu znaczenia ?
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
R-types Biogenixa
ALA 200 olimpu
Napisano Ponad rok temu
tak wąłsnei robie mam w piatek na koniec treningu 5x20 i narazie jest spokoCurtis000 - Najlepiej ćwicz brzuch na koniec treningu, bo wtedy najlepiej pozbywasz się zbędnej tkanki tłuszczowej.