z myślą o wakacjach...
Guest_Łukaszek_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Guest_Łukaszek_*
Napisano Ponad rok temu
w carbo jest inny cukier po porostu no i jest bez tauryny ale jest roznie dobre i bardziej uniwersalne
Napisano Ponad rok temu
Guest_Łukaszek_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dextro (glukoza) - wegle proste.moze to nie jest odpowiedni temat, ale nie chce zaczynac nowego. Wiec czym sie rozni Dextrojuice od carbo?
carbo - mieszkanka weglowodanow prostych i zlozonych (maltodekstryn)
- węglowodany proste wchłaniają się bardzo szybko i charakteryzują się wysokim indeksem glikemicznym (gwałtownie podnoszą poziom insuliny) czyli dextro wysmienicie nadaje sie do kreatyny ułatwiając jej transport. daje krotko trwaly zastrzyk energii
- węglowodany złożone wchłaniają się powoli i charakteryzują się niskim indeksem glikemicznym. natomiast zapewniają one stały strumień energii w czasie treningu poprzez wolne spalanie
a wiec jako ze carbo posiada cukry o roznych dlugosciach lancucha przez co wchlania sie rownomiernie i przez dluzszy czas niz glukoza(dextro) co za tym idzie pozwala uzupelnic glikogen efektywniej niz szybko wchlanialna glukoza, poza tym carbo ma w skladzie takie proporcje jakie sa wymagane do przyjecia ww po treningu
i tak nalezy to rozumiec. dextro do kreatyny, carbo po treningu i dla uzupelnienia wegli z diety. bo dextro z racji tego ze tak szybko podnosi insuline jesli przekroczymy dawkowanie nasza trzustka to odczuje oraz brzuch wiecej insuliny to wieksza mozliwosc otylosci. i dlatego glukoza do uzupelniania diety jesli brakuje wegli sie nie nadaje tak bardzo jak carbo
chcecie fakty to sobie wejdzie na serwisy medyczne i poczytajcie bo niechce mi sie tlumaczyc z eng na polski. no ogulnie co tu duzo pisac osłabia kosci,wypłukuje wapń itd. czyli jak wszystko co jemy bo niema zywnosci ktora by nie szkodzila...a tak technicznie rzecz biorac to raczej tylko szkodzi. a czemu ? bo nawet go nie trawimy a wiec organizm nawet bialka z niego sobie nie wezmie...to tak jakbyscie oddychali powietrzem. czyli pijecie cos co wam nic nie dostarcza a zabiera - wapn, energie na trawienie itd. a wiec nic wam nie da procz bakow i lepszego smaku. no chyba ze bedziecie je przegryzac jogurtami i innymi produktami bakterii ktore rozkladaja laktoze ale wtedy sraczka murowana . swoich nawykow zywieniowych zmieniac nie musicie bo od mleka nikt nie umarl.pisze tylko ze aaaa ci dluzej zyja to mleka nie pija i w ogole jakies takie lanie wody bez zadnych faktow udowodnionych.
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Guest_Łukaszek_*
Napisano Ponad rok temu
nie moge podac linka z powodu regulaminu ale moze wiecie cos o niej??
Napisano Ponad rok temu
ta podobno jest ok.
Guest_Łukaszek_*
Napisano Ponad rok temu
Guest_Łukaszek_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To cos jak karta stałego klienta w burdelu: kiedy chcesz i jak chcesz
rzeźba jest dla pedałów. trza rosnąć, być pierdolnym, wtedy budzi sie szacunek.
a gdy nadejdzie mój czas to jeśli sądzisz że będe siedział i błagał o życie to kurewsko się mylisz
te ściery kiedyś przerobie w młynku do mięsa i posypią sie monety.
Guest_Łukaszek_*
Napisano Ponad rok temu
a jak wychodzi pod wzgledem ekonomicznym??
Napisano Ponad rok temu
rozchodzi ci sie o ilosc porcji nitro i xpadna ?a jak wychodzi pod wzgledem ekonomicznym??
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Guest_Łukaszek_*
Napisano Ponad rok temu
Guest_Łukaszek_*
Napisano Ponad rok temu
co sadzicie??
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
Guest_Łukaszek_*
Napisano Ponad rok temu
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
a co do przerwy to na upartego 2 miechy mogą byc
Guest_Łukaszek_*
Napisano Ponad rok temu
no wypowiadajcie sie jeszcze, mowcie jak to rozegrac...
Napisano Ponad rok temu
wedlug mnie xpoczywiscie polacze to z mono ja wyzej napisalem
a jak wychodzi pod wzgledem ekonomicznym??