Ból pleców :/
Napisano Ponad rok temu
Ain't no sunshine when it's on
Only darkness every day
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chodzi tu szczegolnie o wioslowanie, bo caly nacisk idzie na ledzwie (musi isc badziej na pupe) i jesli czesto to robisz mimo bolu to predzej czu puzniej zaczepy kregow beda uciskac na nerwy i przy kazdym schylaniu sie beda Cie bolec plecy, wiec radzilbym wyrzucic to cwiczonko i robic wislowania sztangielka w oparciu kolanem i dlonia o lawke
odstaw tez martwy, jak juz wszystko bedzie cacy to sproboj robic martwy z pasem, jak nie bedzie bolec to dobrze, ale jestem prawie pewien ze to od wioslowania,
ja mialem ten sam problem, ale juz zmadrzalem, bo nie warto robic tego na szkode kregoslupa
pozdro
Napisano Ponad rok temu
po drugie przysiady ze sztanga na karku bardziej obciazaja plecy bo jestes pochylony lekko do przodu. zmien na przysiady ze sztanga na barkach lub ze sztangielkami po bokachDzis na treningu gdy robilem przysiady, strasznie zaczely mnie kur.wic plecy w dolnym odcinku, po lewej stronie,
widocznie starasz sie az za technicznie cwiczyc, w atlasach jest pokazana tylko 1 odmiana wioslowania w pochyle gdzie cialo tworzy kat 90 stopni. no ale jest rowniez wioslowanie w pół pochyle i tak cwicza wszyscy kulturysci bo lekki ciezar tam maja, mozna rowniez robic wioslowanie na stojacoboli mnie kregoslup przy wioslowaniach
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
no ale jest rowniez wioslowanie w pół pochyle i tak cwicza wszyscy kulturysci bo lekki ciezar tam maja, mozna rowniez robic wioslowanie na stojaco
Ok, to bede robil wioslowania w delikatnym pochyle, a lekki ciezar, to chodzi Ci o to, ze malo na sztange zakladaja, czy ze slabiej obciazaja kregoslup?
Only darkness every day
Napisano Ponad rok temu
A ja mam takie pytanie, czym sie roznia przysiady ze sztanga na karku, od przysiadow ze sztanga na barkach
LOL sztange z przodu trzymamy na barkach nie klacie...i cialo jest wtedy w pozycji prostej i nie obciazasz tak plecow jak gdy sztange trzymasz na karku gdzie schodzac w dol pochylasz sie do przodu i obciazasz prostwonikiChyba, ze chodzilo Ci o przysiady ze sztanga trzymana z przodu na klatce
na rozgrzewke jak filmiki ogladam to zakladaja 100 kg poprostu gdy jestes w lekkim pochwyle mniej obciazasz plecy jak w przypadku gdy sie pochylasz maksymalnie by tworzyc kat 90 stopni z podlozem. pol pochyl to cos jak 45 stopnichodzi Ci o to, ze malo na sztange zakladaja, czy ze slabiej obciazaja kregoslup?
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Only darkness every day
Napisano Ponad rok temu
z sztanga trzymana z przodu na barkach, przysiadziesz z duzo mniejszym ciezarem
MIKOŁAJ BIERZE STERYDY
Napisano Ponad rok temu
Only darkness every day
Napisano Ponad rok temu
a co to sa miesnie naramienne ? jak nie barkiSztange z przodu trzymamy na przedniej czesci miesni naramiennych
jesli masz duza klate to polozysz ja troszke na niej...jednak nie widzialem nikogo kto kladac sztange na wysokosci barkow opiera ja w jakims stopniu na klacie chyba ze obojczyki nazywasz klatkai gornej czesci klatki piersiowej
ja podaje potoczne nazwy uzywane na silowniachA przysiady ze sztanga na "karku", fachowo nazywa sie: przysiady ze sztanga trzymana na barkach
sztanga na karku to za glowa, sztanga z przodu to na barkach tak trudno to pojac ? tak bylo od zawsze i kazdy to rozumial
Napisano Ponad rok temu
a co to sa miesnie naramienne ? jak nie barki
Wiadomo
glupota do potegi wporwdzasz ludzi w blad
sztanga na karku to za glowa, sztanga z przodu to na barkach tak trudno to pojac ? nie mieszaj ludzia w glowach ze sztanga na barkach to sztanga na karku
No tak, tylko ze cwiczenie: przysiady ze sztanga na czworobocznych, nazywa sie przysiady ze sztanga trzymana na barkach, wtedy nie chodzi komus o przysiady ze sztanga z przodu, bo tam moze sztanga jest na barkach, ale inaczej sie mowi , bo wszedzie w rozpiskach jest tak napisane
Only darkness every day
Napisano Ponad rok temu