Moja dieta
Guest_Plum_*
Napisano Ponad rok temu
4 kanapki z szynką w szkole, czasem jakieś frytki, baton czy pączek
ok. 16-17 w domu najczęściej mięso z kurczaka, ziemniaki/frytki, ogórki i jakaś zupa (dzisiaj zważyłem i wyszło 0,5kg, z czego większość to mięso)
na kolację frytki lub jajecznica z 5-6jajek, lub tosty z szynką i serem żółtym
Co najlepiej wywalić, co jeść o innej godzinie, czego jeść mniej, czego więcej? (jak czytam te wszystkie poradniki to aż mi łeb pęka i sam tego ni ... nie dam rady wymyśleć)
Napisano Ponad rok temu
Białko:
Co jeść
ryby (najlepiej mórz północy),jajka (cale lub białka, polecam cale),drób (szczególnie piersi kurze i indycze),wołowina, soja(od czasu do czasu nie zaszkodzi a dietę trzeba urozmaicać),chudy nabiał,odzywki białkowe, cielęcina,dziczyzna,chude wędliny dobrej jakości
Czego unikać
wieprzowiny, podrobów,tanich wędlin(kiełbasy, parówki)
Nie ruszać
Konserw mięsnych jakichkolwiek
Węglowodany:
Co jeść
Warzywa, owoce, płatki,otręby, ryz brązowy, kasze,glukoza, miód, ryz preparowany, Carbo, chleb razowy
Czego unikać
jogurtów słodzonych, słodyczy,wypieków,dżemów
Nie ruszać
białego chleba, bułek, serków słodzonych, cukru stołowego
Tłuszcze:
Co jeść
Tran, oliwę z oliwek, olej lniany, siemię lniane, żółtka jaj, avocado, tłuste ryby północnych mórz
Czego unikać
Tłuszczu zwierzęcego nasyconego
Nie ruszać
transizomerów, czyli margaryn, smażonych pokarmów(zbyt długo),olejów rafinowanych
5-6 posilków w odstepie 2-3h
wywal fytki!
na forum masz diety, poszukaj, jest dla twojej wagi
To cos jak karta stałego klienta w burdelu: kiedy chcesz i jak chcesz
rzeźba jest dla pedałów. trza rosnąć, być pierdolnym, wtedy budzi sie szacunek.
a gdy nadejdzie mój czas to jeśli sądzisz że będe siedział i błagał o życie to kurewsko się mylisz
te ściery kiedyś przerobie w młynku do mięsa i posypią sie monety.
Guest_Plum_*
Napisano Ponad rok temu
godz.6.50
Mleko z płatkami owsianymi
8-15 w przerwach pomiędzy lekcjami kanapki z szynką
16.30 Kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, może ryż czasem
19.30 Jajka
22.30 Jak nie wygląda na to, że niedługo zasnę to... tosty z szynką i serem żółtym?
Napisano Ponad rok temu
w skrocie bo mikolaj nie odpisal na to pytanie, z rana wiecej bialka, pozniej popoludnie to juz wegle, podczas godzin wieczornych kolacja rowniez sklaniamy sie ku bialkowi - tunczyk,twarogco jeść o innej godzinie, czego jeść mniej, czego więcej?
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Guest_Plum_*
Napisano Ponad rok temu
Tak sobie policzyłem to co napisałem post wcześniej, i co?
Napisano Ponad rok temu
W:5-6g/1kg masy
T:1g/1kg masy
wiec troszke Ci brak, zredukuj sobie to
a gdy nadejdzie mój czas to jeśli sądzisz że będe siedział i błagał o życie to kurewsko się mylisz
Guest_Plum_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
hmmm z tym bialkiem to tez tak jest niedokonca Joks, tu musi byc profil szybko wchlanialnego i odrobina przedluzonego typu albuminy jajz rana wiecej bialka, pozniej popoludnie to juz wegle, podczas godzin wieczornych kolacja rowniez sklaniamy sie ku bialkowi - tunczyk,twarog
bialko z rana moze napedzic metabolizm, dlatego rano raczej stosuje sie wyrownana ilosc ww(sklaniajac sie ku ich przewadze)do b,czesto spotykane jest rowniez przedtreningowe ladowanie aminamim,wieczor bialko ostatni posilek bialko o przedluzonym profilu wchlaniania;)
Napisano Ponad rok temu
Co jeść śmiało a czego unikać.To, co podałeś, to przelicznik dzienny? Jeśli tak, to mi barkuje węglowodanów zdecydowanie.
Białko:
Co jeść
ryby (najlepiej mórz północy),jajka (cale lub białka, polecam cale),drób (szczególnie piersi kurze i indycze),wołowina, soja(od czasu do czasu nie zaszkodzi a dietę trzeba urozmaicać),chudy nabiał,odzywki białkowe, cielęcina,dziczyzna,chude wędliny dobrej jakości
Czego unikać
wieprzowiny, podrobów,tanich wędlin(kiełbasy, parówki)
Nie ruszać
Konserw mięsnych jakichkolwiek
Węglowodany:
Co jeść
Warzywa, owoce, płatki,otręby, ryz brązowy, kasze,glukoza, miód, ryz preparowany, Carbo, chleb razowy
Czego unikać
jogurtów słodzonych, słodyczy,wypieków,dżemów
Nie ruszać
białego chleba, bułek, serków słodzonych, cukru stołowego
Tłuszcze:
Co jeść
Tran, oliwę z oliwek, olej lniany, siemię lniane, żółtka jaj, avocado, tłuste ryby północnych mórz
Czego unikać
Tłuszczu zwierzęcego nasyconego
Nie ruszać
transizomerów, czyli margaryn, smażonych pokarmów(zbyt długo),olejów rafinowanych
Napisano Ponad rok temu
to weglowodanami chcesz powstrzymac katabolizm z samego rana ?bialko z rana moze napedzic metabolizm, dlatego rano raczej stosuje sie wyrownana ilosc ww
owszem ale nie ciagle twarog bo ten zaszkodzi i na noc najlepiej dawac glute lub jakies bialeczko uniwersalne, ewentualnie zwykle wpc z oliwa z oliwek dla wydłużenia wchlanialnosciwieczor bialko ostatni posilek bialko o przedluzonym profilu wchlaniania;)
Napisano Ponad rok temu
to weglowodanami chcesz powstrzymac katabolizm z samego rana
rano raczej stosuje sie wyrownana ilosc ww do b
Napisano Ponad rok temu
mi sie rozchodzilo o to ze metabolizm przyspiesza rowniez trening,ostre przyprawy,nienasycone tluszcze np z ryb morskich i wiele innych rzeczy a jednak rosniemy mimo tego...a wiec nie widzialem przeciwskazan by dawac je rano zwlaszcza ze znajduje sie ono w kazdej rozpisce suplementacyjnej kulturystow albo przed sniadaniem lub po (i tu jest raczej pies pogrzebany jak lepiej wiec chetnych zapraszam do dyskusji jaka forma jest lepsza) a ze bialko przyspiesza metabolizm to jest rzecz normalna bo robi to poprzez budowanie miesni a wiec nie tylko rano a zeby przyspieszyc ogulnie metabolizm o kilka procent bialkiem to musi byc jego nadwyzszabialko z rana moze napedzic metabolizm
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu