Skocz do zawartości


Zdjęcie

Czy oby napewno ryż..


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

Klaymen
  • Użytkownik
  • Pip
  • 27 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Czy oby napewno ryż..
Pewnie wielu z was stawia ryż jako jeden z podstawowych składników diety, jako już stały dodatek do obiadu..
Musimy jednak pamiętać że ryż jak i ziemniaki nie są podstawowymi składnikami obiadu a jedynie dodatkami
do mięsa które zawiera najlepsze składniowo białka i proteiny.
Jako ten ważny dodatek musimy się zastanowić czy oby nie warto zacząć urozmaicać posiłki o coś bardziej wartościowewgo jak np. fasolka po bretońsku, i jak najbardziej unikać mentalności w naszych codziennych posiłkach a efekty na pewno przyjdą
szybciej.
  • 0

janu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1702 postów
  • Pomógł: 0
27
Neutralna
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Re: Czy oby napewno ryż..

Pewnie wielu z was stawia ryż jako jeden z podstawowych składników diety, jako już stały dodatek do obiadu..
Musimy jednak pamiętać że ryż jak i ziemniaki nie są podstawowymi składnikami obiadu a jedynie dodatkami
do mięsa które zawiera najlepsze składniowo białka i proteiny.
Jako ten ważny dodatek musimy się zastanowić czy oby nie warto zacząć urozmaicać posiłki o coś bardziej wartościowewgo jak np. fasolka po bretońsku, i jak najbardziej unikać mentalności w naszych codziennych posiłkach a efekty na pewno przyjdą
szybciej.

ryz ma mala zawartosc tluszczu. (proteiny to bialka)
  • 0

Klaymen
  • Użytkownik
  • Pip
  • 27 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Re: Czy oby napewno ryż..
ale białka zawarte w ryżu są słabymi białkami pochodzenia roślinnego, i poza skrobią to nie jest aż tak wartościowy jak np. fasolka szparagowa. Uznawanie go za podstawę jest błędne
  • 0

janu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1702 postów
  • Pomógł: 0
27
Neutralna
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Re: Czy oby napewno ryż..

ale białka zawarte w ryżu są słabymi białkami pochodzenia roślinnego, i poza skrobią to nie jest aż tak wartościowy jak np. fasolka szparagowa. Uznawanie go za podstawę jest błędne


Przeciez wiadomo ze ryz dostarcza glownie weglowodany a glownym zrodlem biaka jest mieso. :)
np ryz brozowy w 100 g zawiera;
7,1g bialka
1,9g tluszczu
77g weglowodanow
+witaminy z grupy B, blonnik itd. :)
  • 0

KAM

    Wujek

  • Ekspert
  • PipPipPipPip
  • 3978 postów
  • Pomógł: 8
105
Bardzo Dobra
  • Płeć:Mężczyzna
  • Staż [miesiące]:Płynę od 2008

Napisano Ponad rok temu

Re: Czy oby napewno ryż..
Po gotowaniu tych składników jest mniej o połowę :)
  • 0

janu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1702 postów
  • Pomógł: 0
27
Neutralna
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Re: Czy oby napewno ryż..

Po gotowaniu tych składników jest mniej o połowę :)

Ale to pewnie tyczy sie wszystkiego co gotujemy :)
  • 0

KAM

    Wujek

  • Ekspert
  • PipPipPipPip
  • 3978 postów
  • Pomógł: 8
105
Bardzo Dobra
  • Płeć:Mężczyzna
  • Staż [miesiące]:Płynę od 2008

Napisano Ponad rok temu

Re: Czy oby napewno ryż..
hehe jasne że tak.Przecież ryżu surowego nie jemy :)
A to tak napisałem żeby ludzie wiedzieli . :)
  • 0



Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne
 

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024