Dziennik Ajdżora
Napisano Ponad rok temu
Na siłke chodziłem kiedyś (około 4 lata temu) przez jakieś 4 miechy ale to tak z nudów i na sucho wiec sie nie liczy. Później matura studia i brak czasu. Ale w soim życiu ćwiczyłem sztuki walki (tae-kwon-do 5 lat i karate 3 lata) ale juz mam 2 lata przerwy wiec też nie wiele sie liczy. Obeznie zależy mi najbardziej na dobrowadzeniu kszałtu mojego ciała to ludzkich rozmiarów . W wakacje ważyłem jakies 76kg ale zasuwało sie na budowie wiec smalczyk topił sie na bierząco, a teraz siedzenie na d**e i wcinanie bułek zrobiło swoje.
To tyle z historii Teraz wymiary torche danych :
wiek -21lat
wzrost - 181cm
waga - 87 kg (rano po klocku )
wymiary:
Bicek - 38cm (oba takie same, max 0,5 cm róznicy)
udo - 58 cm (oda takie same )
pas - 102cm (przekleństwo z kalectwem)
i to tyle bo klatki nie imem za bardzo sam zmierzyć ale wygląda całkiem całkiej (proporcjonalnie)
Największą bolączną jest bęben który wystaje i to sporo, troche fatu jest też na cycach (ale nie mylić z ginekomastią hehe), zaś łapki, nogi i plaski nie są zbyt zatłuszczone.
Zdięcia dam jak bedę miał pod ręką kogoś kto mi je zrobi hehe ale mam nadzieje że to bedzie niedługo.
Najpier chce sie skupić na redukcji/rzeźbie żeby nie stracic tego mięska któreco nieco mam heh a pozniej się domasować ale z głową
Co do diety z racji że studiuje (dziennie) to pozostaje standard: słatki kukurydziane z mlakiem rano, kanapki z razowym pełnoziarnistym chlebkiem i szyneczką w dzien i serek wiejski/kefir/jogurt0% na noc. Posiłki te rozkładam na co najmniej 5 i oczywiście po przyjsciu do domu mam obiadek mamusi na który niemam wpłyu wiec jeden posiłem dziennie mam nieprzemyślany .
Co do treningów to robie poki co ogólnorozwojówke (3x na tydzień) 2gi tydzień i aeroby (rowerek poki jest błoto na bierzni) po treningu.
A teraz pytanie do forumowiczów z racji że jestem zielony to prosze o porady, subestie, opinie i wszystko co pogłoby mi pomóc i pouczyć.
Jestem otwarty na wszelkie propozycje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na start witaminki, mineraly chelaty,zma,lecytyna, zma moze byc apteczne. gainera nie polecam bo wspominales o lekkim facie a wiec musisz ograniczac wegle. mila bylaby rowniez w twoim przypadku suplementacja omagi3 oraz cla. dopiero gdy bedziesz chcial redukcje zrobic wtedy bialko i fat burnerA teraz pytanie do forumowiczów z racji że jestem zielony to prosze o porady, subestie, opinie i wszystko co pogłoby mi pomóc i pouczyć.
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zalozenia jakie przedstawiles duzo bialka,malo wegli i aeroby to rzezba a nie masa. w twoim przypadku jesli masz takie tendencje polecam trening cykliczny . w sumie jeden juz ulozylem a teraz jestem w trakcie pisania calorocznej rozpiski (rowniez cykliczny + dieta i suplementacja pod twoja wage itd) wiec mysle ze mozesz poczytac o tym w treningu. i tak cla i omega3 razemczy po ogólnorozwojówce (jeszcze ze 2 tygodnie) dobra sprawa byłoby robienie treningu na mase, jedzenie dużo białka (może ostrowie) mniej węgli i oczywiscie dużo aerobów
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Waga 75kg.
Stracic jak najmniej mięcha.
Uniewidocznic lipo.
Napisano Ponad rok temu
jak place 80zl za kwartal a jak bym kupowal miesieczny to 100zl
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aygor: zycze ci powodzenia w treningach , zeby ci nigdy motywacji nie braklo. i maxymalnych przyrostow :D
joks : stosujac omega 3 i cla w ciaglej suplementacji co idzie osiagnac ?? to ze nie bedzie sie fat odkladac ?? czy jakas redukcje tego fatu tez ?? oczywsicie chodzi w treningiu i diecie na mase
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wyprosty nóg na maszynie siedząc - nogi
uginanie nóg leżąć na brzuchu - nogi
wspięcia na palce stojąc - łydki
wyciskanie sztangi na ławce prostej - klatka
wyciskanie sztangi na ławce skośnej - klatka
podciąganie na drążku szerokim nachwytem - plecy
unoszenie sztangielek bokiem stojąc - barki
prostowanie ramion na wyciągu górnym - triceps
naprzemianstronne uginanie przedramion ze sztangielkami - biceps
podciąganie kolac do klatki wisząc na poręczach - brzuch
Robie 2 obwody i po około 10 ruchów w serii. Z ciężarami nie przesadzam ale staram sie być porządnie zmęczony (zakwasy były nieziemskie po paru miesiącach nicnierobienia;))
Plan tez mam zamiar realiziwać jeszcze przez jakies 2 tygodnie z pozniej wykombinuje cos na mase. Jak macie jakies poprawki to walcie smiało.