Masło czy margaryna?
Napisano Ponad rok temu
Do ostatecznego produktu dodaje się jeszcze witaminy A, D i E, w celu poprawienia wartości odżywczych. Te wzbogacone margaryny znajdują szerokie zastosowanie zrówno w profilaktyce, jak i w leczeniu miażdżycy. Np dzieciom do lat 3 powinno się bezwzględnie podawać masło, bo do właściwego rozwoju potrezbują one cholesterolu. Dla zdrowie dzieci zgrożeniem sa też izomery trans, zawarte w margarynie.
Margaryny stałe nie nadają się do smażenia, gdyż pod wpływem wysokiej temperatury powstają w nich szkodliwe dla zdrowia substancje.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
margaryna owszem jest naszpikowana chemią ale wg .norm stężenia chemii mieszczą sie w normie.jednakże każda chemia z czasem wyłazi .
a jak sie robi masło ...a no prosto doisz krowke oddzielasz smietanke ,mixujesz tą smietanke i masz masło . wieć co wuchodzi zdrowiej !?!?!?!?
Napisano Ponad rok temu
dorzucic carbo i masz gainera i jak tanio + jeszce teśc Ci sie podniesie
Napisano Ponad rok temu
To cos jak karta stałego klienta w burdelu: kiedy chcesz i jak chcesz
rzeźba jest dla pedałów. trza rosnąć, być pierdolnym, wtedy budzi sie szacunek.
a gdy nadejdzie mój czas to jeśli sądzisz że będe siedział i błagał o życie to kurewsko się mylisz
te ściery kiedyś przerobie w młynku do mięsa i posypią sie monety.
Napisano Ponad rok temu
zrobic swoja smietane!!!! podobno w spermie jest okolo 80% argniny
dorzucic carbo i masz gainera i jak tanio + jeszce teśc Ci sie podniesie
ło
buhahahah a ja mam panne od tegoja wale wciąz całe zycie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
margaryna = trucizna !!!!!!!!!!!! wiesz ile chemii trza wtłoczyć do płynnego oleju ,ażeby olej zawiązał się z wodą i powstała stabilna konsystencja a nie oleista maz?!?!?!?!
Zby z oleju zrobić margarynę trzeba tylko uwodornienie, czyli wysycenia owego płynnego oleju cząsteczkami H2 przez co ona zastyga i ma konsystencje jaką ma. Otóż Twoja trucizna, choć fakt faktem jest, że masło zawsze będzie zdrowsze
A NNKT nie może znajdować się w margarynie w dużej ilości bo już nawet sama nazwa mówi "nienasycone" jeśli ją uwodornimy to już są nasycone
Napisano Ponad rok temu
masło
Podobne tematy
| Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|---|---|
Potrzebuje pomocy - zaczynam treningi - 183cm / 107kg |
Trening dla początkujących |
|
|
||
HUTA'99 - DZIEWCZYNKA Z ZAPALNIKIEM |
Humor |
|
|
||
Liszajec zakaźny - czym jest? |
Porady |
|
|
||
Ciekawe czy u was też tak jest ?? |
MUAY THAI, BOKS, KICKBOXING, K-1 |
|
|
||
Plain czy serrated |
MAGIA STALI |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Pierwsza dieta- Ponad rok temu
-
Dieta na Mase do oceny- Ponad rok temu
-
Dieta na mase do oceny- Ponad rok temu
-
Kretayna- Ponad rok temu
-
Dieta podczas regeneracji- Ponad rok temu
-
co jesc na wzmocnienie kosci?- Ponad rok temu
-
szybkie pytanko- Ponad rok temu
-
Woda mineralna- Ponad rok temu
-
Dobra dieta?- Ponad rok temu
-
plan do oceny (masa)- Ponad rok temu




Ponad rok temu
