omka
Napisano Ponad rok temu
1 tabl. Zincas zawiera 30 mg hydroasparaginianu cynku co odpowiada 5,5 mg czystego cynku
1 tabl. Zincas forte zawiera 150 mg hydroasparaginianu cynku co odpowiada 27 mg czystego cynku.
Napisano Ponad rok temu
pozwole sobie zacytowac to co napisałes co do dawkowania:
75-85kg ---> 60-75mg cynku
85-100kg ----> 75-90mg cynku
100-125kg---> 90-110mg cynku
podane proporcje cynku powinno sie podawać w formie hydroasparginianu, nie czystego cynku!
Napisano Ponad rok temu
hehehe mógłbyś wyjaśnić?z tym że czyste jony cynku to juz jest inna sprawa
preparaty zawierające cynk są w różnych formach, np,:
wodoroasparaginian cynku, glukonian cynku, siarczan cynku
każda z nich zawiera inne proporcje cynku. zapotrzebowanie jakie podałem dotyczy czytego cynku
Napisano Ponad rok temu
Kiedys lekarz przepisał mi Węglan zasadowy magnezu 500mg / tab.
czyste jony magnezu w tabletce wynosiły 130mg (czytam z opakowania)
w ręku trzymam aspargin, gdzie jest zawarte 250mg wodoroasparginianu magnezu, gdzie czyste jony wynoszą tylko 17mg. wiec w 500mg wynosiły by one 34mg.
do czego zmierzam.
dawkowanie tych leków jest do siebie zbliżone, ale gdzie tu logika jeżeli w dawce jedengo z nich otrzymuje 130mg czystych jonów, a w drugim tylko 34?
w obu lekach magnez zadziała tak samo i odegra identyczną rolę, mimo że czystych jonów w tym drugim jest mniej. Dlaczego? dlatego właśnie że ten składnik preparatu który utrzymuje magnez (w tym przypadku) czy to bedzie aspargan, czy wodoroaspargan, czy bedzie czterowodny, czy półwodny, nie ma większego znaczenia, różnią się one tylko właściwościami metabolicznymi.
Jednak ich waga jest równie ważna w masie tabletki niemniej niż czystych jonów magnezu, gdyż one też biorą udział w funkcjach magnezu.
zacytuje ulotkę:
"Kwas asparginowy równierz bierze udział w przekazywaniu bodzców w ośrodkowym układzie nerwowym"
jak to się ma do naszej dyskusji o cynku? prosto wywnioskowac
ps. złoty pozdrawiam, nareszcie jest z kim na forum podyskutować.
czekam na twoją odpowiedz.
Napisano Ponad rok temu
hmmm nie wiem, widocznie tak jest.w dawce jedengo z nich otrzymuje 130mg czystych jonów, a w drugim tylko 34?
Posłuchaj, dzienne zapotrzebowanie na cynk ludzi ("normalnych, nie koksujących") wynosi ~15mg (czytam z ulotki Zink-Aminosäure-Chelat), wiec w jakim celu mieliby produkować tabletki 150mg(zinc.f.) i 30mg(zinc)? Żeby "normalny człowiek" w celu uzyskania dziennego zapotrzebowania przełamywał zincas na pół? A zincas Forte na 10 części??? Doceniam Twoją wiedzę, ale uwierz mi, w tym przypadku się nie mylę. Najlepiej spytaj lekarza, powie Ci to co ja napisałem.
pozdro dla koksujących "z głową"
Napisano Ponad rok temu
wiec w jakim celu mieliby produkować tabletki 150mg(zinc.f.) i 30mg(zinc)? Żeby "normalny człowiek" w celu uzyskania dziennego zapotrzebowania przełamywał zincas na pół? A zincas Forte na 10 części???
nie, gdyż normalny człowiek nie musi dostarczac cyklu z tabletek, tylko te ~15mg o których napisałeś bierze sie z jedzenia itp itd.
zincas, zincas forte to marki o wysokiej zawartosci cynku, dla "potrzebujących"
równie dobrze można kupić cynk komercyjny jakis za 12 zł w ładnym opakowaniu 10mg cynku/tabletka, ale po co?
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
wiec w jakim celu mieliby produkować tabletki 150mg(zinc.f.) i 30mg(zinc)? Żeby "normalny człowiek" w celu uzyskania dziennego zapotrzebowania przełamywał zincas na pół? A zincas Forte na 10 części???
nie, gdyż normalny człowiek nie musi dostarczac cyklu z tabletek, tylko te ~15mg o których napisałeś bierze sie z jedzenia itp itd.
zincas, zincas forte to marki o wysokiej zawartosci cynku, dla "potrzebujących"
równie dobrze można kupić cynk komercyjny jakis za 12 zł w ładnym opakowaniu 10mg cynku/tabletka, ale po co?
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
wszystko zależy od dietynie, gdyż normalny człowiek nie musi dostarczac cyklu z tabletek, tylko te ~15mg o których napisałeś bierze sie z jedzenia itp itd.
ale mimo wszystko Twój powyższy tekst nic nie wprowadza nowego do tematu.
Powiedz czy nadal obstajesz przy swoim czy przkonałem Cie?
Napisano Ponad rok temu
dlatego ze takie ilosci czystych jonów cynku jakie Ty rozpisałeś, są zbyt duże, a jak wiadomo ze wszystkim mozna przesadzic, nawet z witaminami...
Napisano Ponad rok temu
zacznijmy od początku, czy wiesz po co się stosuje cynk w cyklach sterydowych, przy jakich koksach powinno się go używać a przy jakich absolutnie nie można?
Napisano Ponad rok temu
BTW Michał Z. -jesten z lepszych polskich byłych kulturystów, a przy okazji mój sąsiad na cyklu bierze 6-7 tabsów Zincas Forte dziennie (zainteresowani pewnie wiedzą o kim mówię)
Napisano Ponad rok temu
otóż testosteron aromatyzuje, i niestety zbiera nam się woda poskórna a jesli ktos jest podatny to i mu syfy wyskoczą, cynk MINIMALIZUJE aromatyzację.
Ale zażywając nandrolon, czy to NPP czy to durabolin, musimy ową aromatyzajcję minimalizować wysokimi dawkami witaminy B6 ewentualnie tamoxifenem, gdyz cynk "przeszkadza" wejsc nandrolonowi do receptorów.
zdałem?
Napisano Ponad rok temu
EDIT:
Złoty, zwracam honory. Miałeś rację co do dawkowania...
A człowiek żył ponad rok w nieświadomosci
hmm, to wychodzi na to ze brałem 15mg cynku dziennie podczas cyklu, ale w sumie nie wysyfiało mnie.
Napisano Ponad rok temu