HDT
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Krawaty wiąze i usuwam ciąze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Słyszałem o tym coś, trening chyba jest krótszy - ale cięższy, czyż nie?
Napisano Ponad rok temu
Opracowal ten system, wykorzystujac wszystkie zasady systemu Weidera, jeden z najlepszych kulturystow Mike Mentzer. Wyszedl on z zalozenia, ze nie ilosc, lecz jakosc pracy i wysilku decyduje o efektach treningowych. Uwaza on np. ze 6 treningow w tygodniu nie pozwala na pelna regeneracje miesni i calego organizmu. Stad zaleca cwiczyc rzadziej, ale na granicy bolo miesniowego. System Heavy Duty ma jeszcze te zalete, ze pozwala na szybkie zwiekszenie masy miesniowej, a jednoczesnie nie przyczynia sie do gubienia rzezby miesni.
System ciezkiego obowiazku powinno sie cwiczyc 4 razy w tygodniu po ok.1,5h. Na kazdym treningu cwiczy sie wszystkie podstawowe grupy miesniowe (na kazda grupe przypada przecietnie 10 serii) w nastepujacej kolejnosci:
-lydki i uda
-brzuch i talia
-klatka piersiowa
-grzbiet (najszersze i prosty)
-obrecz barkowa
-ramiona.
Na kazda grupe stosuje sie tylko 1-2 cwiczenia, na ramiona trzy. Wszystkie cwiczenia powinny byc wykonywane bardzo dokladnie technicznie przy zastosowaniu duzych obciazen i ruchow wymuszonych (przy pomocy partnera). W kazdym cwiczeniu niezbedna jest pomoc partnera, ktory przy 2-3 ostatnich powtorzeniach w serii pomaga uniesc ciezar. Przy tego rodzaju treningu trzeba przekraczac granice bolu, zmuszac miesnie do maksymalnego wysilku.
Trening systemem ciezkiego obowiazku moga stosowac jedynie zawodnicy bardzo zaawansowani, o duzej sile woli, ktorzy potrafia zmusic sie do wielkiego wysilku i dac z siebie wszystko w trakcie treningu!! Przerwy wypoczynkowe w tym systemie powinny byc mozliwie jak najkrotsze. Nie jest to napewno system, ktory by mozna stosowac przez dluzszy okres czasu.
Bombardujac w ten sposob miesnie przez okres 3-5tygodni np.2 razy w roku, mozna uzyskac dodatkowy wzrost masy miesniowej. System ten stosuje sie w wypadku dluzszego braku postepow, przed waznym konkursem itd.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[ Dodano: Nie Lip 11, 2004 1:11 am ]
WBD - mam kilka pytanek - gdzie Ci je lepiej zadac - na forum czy gg ?? (gdzie teraz bedziesz czesciej bywal ??)
Daj mi, Panie, mestwo, abym chcial zmienic to, co mozliwe. Daj mi cierpliwosc, abym potrafil zniesc to, czego zmienic nie moge. Daj mi tez rozum, abym umial odroznic jedno od drugiego.
dla wlasnego dobra czytajcie regulamin !! nieznajomosc nie usprawiedliwia wykroczen;
regulamin forum odzywianie: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sorki kafarq zle przeczytalem... przeczytalem, ze pisales "kiedys tak trenowalem"kiedys tak trenowali i roslo jest to
kazdemu siem moze zdarzyc
Daj mi, Panie, mestwo, abym chcial zmienic to, co mozliwe. Daj mi cierpliwosc, abym potrafil zniesc to, czego zmienic nie moge. Daj mi tez rozum, abym umial odroznic jedno od drugiego.
dla wlasnego dobra czytajcie regulamin !! nieznajomosc nie usprawiedliwia wykroczen;
Napisano Ponad rok temu
jestem na krecie, hmb, zma, kazeinie, wpi, taurynie, glutagenix'ie, glukozaminie, carbo i wydaje mi siem ze dam rade
szczegolnie ze jak na razie tr. nie wydaje mi siem wystarczajaco ciezki... (robie nawet wiekszymi obciazeniami...)
[ Dodano: Nie Lip 11, 2004 3:05 pm ]
2. dam Ci plan do sprawdzenia - ten p. pracownika + moje widzi mi sie
[ Dodano: Nie Lip 11, 2004 4:00 pm ]
pon.
p. pracownik
wt.
bic. + przedramiona (bardziej jesio na mase, ale tez na sile )
sr.
p. pracownik + tyl barkow (sila) + kaptury (moze masa ??)
czw.
wolne
pt.
p. pracownik + nogi + barki przod i bok + brzuch
sob.
bic. + tric. + przedramiona
niedz.
wolne
[ Dodano: Nie Lip 11, 2004 4:03 pm ]
wt.
bic.
gryf prosty 10/8/6/4
modlitewnik 10/8/8/6
3s. "21" z ruchami wymuszonymi
przedramiona:
2s podchwyt/nachwyt 40/25powt.
ost. seria do bolu + kilka/ do bolu + kilka
[ Dodano: Nie Lip 11, 2004 4:04 pm ]
^
to byl przyklad...
zastanawiam siem czy cwiczac intensywnie na inne partie miesni nie pojdzie mi mniej sily na klate...
Napisano Ponad rok temu
Co do drugiego - to powinno być ok
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ACT
- Ponad rok temu
-
Barki
- Ponad rok temu